Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Tenisovyblog.cz: Recenze výplet Luxilon Adrenaline

napsal briza 03.08.2020

Výplety značky Luxilon mám zafixované jako drahé výplety, které moc dlouho nevydrží. Tedy výplety, které nejsou vhodné pro nás, běžné smrtelníky (mám na mysli běžně vydělávající smrtelníky) a už vůbec ne pro nás, dřeváky, co praskáme výplety až nehorázně často :-)

Luxilon

Výplety Luxilon = drahé a nic nevydrží
Prvním výpletem od Luxilonu, se kterým jsem měl možnost si zahrát, byl Luxilon Smart, což byla nebo měla být přelomová novinka mezi výplety letošní zimy (2019). A ano, tento výplet byl opravdu jiný, neskutečně pohodlný, komfortní, šetrný na ruku a se slušným citem pro míč. Ale jak jsem psal v recenzi na Wilson Clash 100, je to podle mě výplet spíše pro rekreační hráče nebo pro trenéry a to právě díky šetrnosti na ruku.

Na výpletu nezáleží(?)
Dříve jsem výplety moc neřešil. Prostě jsem používal výplet, který jsme zrovna měli v našem oddíle a maximálně ubíral nebo přidával na jeho tvrdosti. Ale po testování několika raket, kde byly výplety různých značek a vlastností, jsem pochopil, že nezáleží jen na raketě, ale že i výplet je hodně důležitý. Proto nyní dost často zkouším další a další výplety a snažím se v nich více orientovat. …i když to není snadné, každá značka má několik druhů a ty ještě mají několik různých průměrů…no to bych se utestoval :-)

Přiznám se, výplety Luxilon jsem chtěl vyzkoušet už dlouho. Jsou opravdu tak úžasné? Asi budou, když to jsou jedny z nejpoužívanějších výpletů na okruzích ATP a WTA. Ale co já, obyčejný polorekreant, poznám rozdíl?

Pružný, hodně pružný
Nechal jsem si do své rakety tedy naplést Luxilon Adrenaline, pro jistotu v průměru 1,3 mm, aby byla větší šance, že vydrží aspoň chvilku :-) Hned po prvním úderu jsem pochopil, že je to pružnější výplet, který úderům dává hodně energie. Míčky z něj létaly o poznání dál a s větší razancí, než jsem očekával. A to i přesto, že jsem si jej nechal naplést na tvrdost 26/25 kg. Možná to bylo umocněno tím, že jsem předtím měl v raketě výplet Tecnifibre Ice Code, který byl poněkud tupější.

Nějaký čas jsem si tedy na větší pružnost výpletu zvykal, což mi trvalo to zhruba jeden trénink. Na dalším hraním jsem už toto neřešil a počítal s tím. U takto pružného výpletu bych očekával menší přesnost a z toho vyplývající nejistotu při úderech. Ale opak byl pravdou. Jak je výplet Luxilon Adrenaline pohodlný, tak je i přesný. Rozhodně jsem si na cit pro míč nemohl stěžovat, tedy samozřejmě v rámci toho, co mi mé gramlavé ruce dovolily. Vydrží opravdu dlouho

S výpletem jsem odehrál i hodinu a půl trvající zápas a ani tady jsem si nemohl, co se výpletu týká, na nic stěžovat. I se zmíněným zápasem měl výplet za sebou více jak 5 hodin hraní a stále ne a ne prasknout. To mě hodně překvapilo. Mé zaškatulkování výpletů od Luxilonu do kategorie „nic nevydržící“ vzala za své. Výplet Luxilon Adrenaline držel i při dalších hraních, ale přece jen už byl po tolika hodinách ztrácel své vlastnosti i napětí.

A kdybych jej nechal vystříhat, vydržel by v raketě dodnes… :-) No to asi ne, ale opravdu mě svou životností Luxilon Adrenaline hodně překvapil. A nejen dlouhou životností, ale i svými vlastnostmi. Není tak moc pohodlný jako Luxilon Smart, což pokročilejší hráči ani nechtějí. Měl jsem s tímto výpletem velmi dobrou kontrolu a cit a navíc dával mým úderům o poznání více energie. Přece jen u výpletu s průměrem 1,3 mm bych tyto vlastnosti moc nečekal. Za mě můžu tento výplet jen doporučit. Určitě nepatří k těm nejdražším a hru s ním jsem si opravdu užíval. Takže s klidným srdcem jej doporučím jak rekreačním, tak i závodním hráčům, kteří chtějí komfortnější výplet.

Odkaz na článek: https://www.tenisovyblog.cz/…-adrenaline/

23



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)