Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Transition Tour: Body z Futures nepůjdou do žebříčku ATP 2019

napsal briza 15.05.2018

ITF odhaluje další podrobnosti ohledně plánovaných změn struktury profesionálního tenisu – zavedení tzv. Transition Tour. Poslední velice důležitou zprávou je to, že v kategorii mužů body získané v roce 2018 na turnajích ITF Futures nebudou vypadávat ze žebříčku ATP až po 12-ti měsících, ale k 31. prosinci 2018. To znamená, že hráči, kteří v roce 2018 sbírají ATP body pouze z turnajů $15,000, nebudou v roce 2019 na žebříčku ATP.

Lukáš Březina

Výjimkou jsou turnaje $25,000 a $25,000+H, ze kterých hráčům pár bodů do žebříčku ATP 2019 zůstane. Z turnaje $25,000 zůstanou vítězi 3 body a finalistovi jeden bod do žebříčku ATP a z turnaje $25,000+H zůstane vítězi 5 bodů, finalistovi 3 body a semifinalistům 1 bod do žebříčku ATP. Tyto body vypadnou hráči ze žebříčku normálně po 12-ti měsících.

Jaké tato zpráva může mít důsledky?
Nikdo nechce spadnout do Transition Tour, proto hráči zřejmě začnou jezdit kvalifikace challengerů, aby získali body ATP, které jim 31. prosince nevypadnou ze žebříčku ATP a oni si zachovají statut profesionálního hráče ATP. Proto jsou kvalifikace na challengery nyní silnější a samozřejmě plnější.

Co je Transition Tour 2019?
V zásadě jde o to, že od roku 2019 na turnajích s dotací $15,000 hráči nebudou získávat body do žebříčku ATP/WTA. Tyto turnaje budou součástí nově vzniklého okruhu ITF s názvem Transition Tour, která bude mít svůj vlastní žebříček. Žebříček ATP a WTA bude končit na čísle 750.
Nejnižším turnajem, kde se budou rozdělovat body do žebříčku ATP/WTA budou turnaje s dotací $25,000. Ale ITF již nyní oznámilo, že i turnaje mužů s dotací $25,000 přejdou od roku 2020 pod Transition Tour a tedy, že na těchto turnajích se nebude hrát o body do žebříčku ATP (u žen tato změna zatím nebude).
Pro hráče okruhu Transition Tour budou na vyšších turnajích rezervováva místa, aby tito hráči mohli s žebříčkem Transition Tour zúčastnit i profesionálních turnajů ITF, tedy turnajů kde se hraje o body ATP/WTA.

Napsal: Lukáš Březina

47



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)