Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Začala nová sezóna i v babytenisu

napsal briza 07.12.2014

O víkendu 6.-7. prosince sehrály první turnaje věkové kategorie babytenis, tedy hráčů 7–9 let. Na Spartě začal první ze série turnajů Sparta Prince Babytenis Tour. Vítězi se stali Petr Brunclík a Brenda Fruhvirtová. Výsledky.

Brunclík, Pokorný, Valeš, Korec

Turnaj na I.ČLTK Praha 6.12.2014
Na začátku prosince se na Štvanici konal první turnaj zimní série již 13. ročníku série turnajů v babytenise. Na první turnaj zimní série I. ČLTK Praha Cup by Tecnifibre se sjelo téměř pět desítek dětí. V soutěži chlapců zvítězil Šimon Žák. Dařilo se i domácím hráčům – Jan Šafrata postoupil do semifinále, Filip Vojtíšek a Jaroslav Jurák si zajistili postup ze skupin a skončili mezi nejlepšími osmi.

Babytenis I.ČLTK Praha

Mezi dívkami se z vítězství radovala Brenda Fruhvirtová. Domácí Eliška Kotrčová vybojovala třetí místo. Všem hráčům gratulujeme k předvedeným výkonům a těšíme se na shledání při druhém turnaji na Štvanici v sobotu 20. prosince! Výsledky.

Babytenis I.ČLTK Praha

Turnaj babytenis: Rožnov pod Radhoštěm 6.-7.12.2014
Ve dnech 6.-7.12. proběhl 1. turnaj zimního 5 – dílného seriálu turnajů v baby tenise v rožnovské Synot TIP Hall za pořadatelství tenisového klubu Radegast. Turnaje rozděleného do dvou dnů se zúčastnilo 20 dívek a 22 hochů z Moravy, Slovenska i Polska.
Hráčky v sobotu i hráči v neděli byli nejprve rozdělení do skupin, resp. rozlosování a po jejich odehrání nejlepší dva postupovali do pavouka, ve kterém se hrálo o titul a další ze skupin hráli v soutěži útěchy a to vždy až o konečné umístění.

Babytenis Rožnov pod Radhoštěm

Výhodná poloha blízko polských i slovenských hranic i na rozdíl od těchto sousedů perfektní organizace turnajů na Moravě přitahuje na tyto turnaje poměrně dost hráčů z těchto zemí. A to především ty, kteří se chtějí prosadit i na mezinárodním poli.

Babytenis Rožnov pod Radhoštěm

Proto nebylo překvapením, že ve finále dívek se střetly dvě slovenské hráčky a nakonec zcela jasně finále ovládla Surovčíková proti Michalčíkové 4:0. Ta hrála po celý turnaj rovněž skvěle, ale finále jí nevyšlo. V semifinále výborně bojovala ostravská Nováková, byla blízko vítězství nad pozdější vítězkou turnaje, ale nakonec prohrála 3:4. No a trochu zklamání z nevydařeného semifinále se asi přeneslo i do utkání o 3. místo, kdy podlehla Byrtusové 1:4. Z hráček mladších (2007) v baby tenise začínajících je nutné pochválit za předvedenou hru i výsledky Valdmannovou a Valérii Huťkovou.

Babytenis Rožnov pod Radhoštěm

V turnaji chlapců trápil české hráče Polák Cwiek, ale ten ve čtvrtfinále nestačil na do té doby skvěle hrajícího Knesla, tomu však potom nevyšlo semifinále proti Chodurovi (3:4) a bohužel ani utkání o 3. místo proti Krakovskému. 5–6 hochů hrálo na svůj věk výborný tenis, a až na jediného se ovšem nikdo z nich nevyvaroval výpadku v jednom utkání. I poražený finalista Šafařík prohrál ve skupině se Šimečkem, tomu nevyšlo zase čtvrtfinále proti Krakovskému a tomu zase semifinále proti Šafaříkovi (1:4). A tak jen jeden, navíc jeden z nejmladších (2007), Sebastian Chodura hrál po celý turnaj zodpovědně, trpělivě a ubránil se i starším „střelcům“ a tak po finalovém vítězství nad Šafaříkem 4:2 se mohl radovat z pěkného poháru.
Výsledky turnaje jsou v systému ČTS, fotečky na www.tkradegast.cz ve fotogalerii. Zde budou uváděny také průběžné výsledky TOUR.

Turnaj Babytenis: Staré Město 6.-7.12.2014
Prvního turnaje BT v nové tenisové sezóně se zúčastnilo 18 chlapců a 13 dívek. Pořadatelem turnaje, který patří do okruhu BT-MJ Babolat tour se stal klub TC Staré Město. Chlapci a děvčata byly rozlosovány do skupin, poté je čekala část vyřazovací s finálovým vyvrcholením.

Babytenis Staré Město

Turnaj chlapců vyhrál Josef Sedlář a turnaj dívek Lucie Urbanová. Vše, zúčastněným gratulujeme k předvedeným výkonům a přejeme i mnoho dalších úspěchů na turnajích BT-MJ TOUR.

Babytenis Staré Město

Turnaj Babytenis: TK Precheza Přerov
1. Jecho Adam
2. Kumstát Jan
3. Greguš Petr
3. Jurda Tomáš

Babytenis Přerov

Turnaj Babytenis: PTA Kolín
Dne 6. 12. 2014 pořádal tenisový klub PTA Kolín turnaj v babytenisu. Na turnaj se sjelo 7 dívek a 8 chlapců. Obě kategorie byly rozděleny na podskupiny, ze kterých se poté postupovalo do finálového pavouka. Turnaje se zúčastnili i svěřenci PTA Nela Šílová, Patrik Ulrich, Jakub Sejkora a Petr Kubáč.

Babytenis PTA Kolín

První místo v kategorii dívek vybojovala domácí hráčka Nela Šílová, která po celý turnaj předváděla výborný tenis, a ve finále porazila Nelu Linhartovou výsledkem 6:4. Třetí příčka patří Barboře Soukalové a Nikole Peldové.

Kategorii chlapců ovládl Michal Mlynár, který ve finále porazil domácího Patrika Ulricha výsledkem 6:4. Druhé místo tedy patří Patrikovi, pro kterého to byl vůbec první start na turnaji, a který předvedl skvělý výkon a velkou bojovnost. Třetí místo obsadili Mathias Škrlík a Matěj Volf.

Babytenis PTA Kolín

Vítězům a vítězkám srdečně blahopřejeme, všem hráčům a hráčkám děkujeme za účast a těšíme se na shledání při dalším turnaji v kategorii babytenis, který se koná 24. 1. 2015.

Turnaj babytenis LTC Poděbrady
Z původního počtu přihlášených 19 hráčů a hráček, ve středu před turnajem bylo prezentováno 15 hráčů, ve čtvrtek se odhlásili 4 hráči a v pátek 3 hráči, takže nakonec se v sobotu prezentovalo pouze 5 chlapců a 3 dívky. Je to jednoznačně způsobeno stanovením pevných termínů pro baby tenisty (týká se samozřejmě i minitenisu). Argument Českého tenisového svazu, že pevné termíny byly stanoveny proto, aby se tyto nejmladší kategorie nepřetěžovaly neobstojí. Toto opatření nás trochu vrací zpátky před rok 1989.

Dalším argumentem pro zrušení pevných termínů je skutečnost, že při tvorbě termínové listiny by se nikdy nemohlo stát, aby např. funkcionáři Českého Brodu, Poděbrad a Kolína zadali stejný termín turnaje pro jednu věkovou kategorii, jako se to stalo 6.12.2014.

Nechme skutečně na rodičích a jejich dětech, aby rozhodovali o tom, kolik a jakých turnajů se jejich potomek zúčastní.

S ohledem na výše uvedené na další období doporučuji z r u š i t pevné termíny turnajů minitenis i babytenis. A bez určitých sankcí při odhlášení z turnaje týden před jeho konáním to zřejmě nepůjde.

A nyní k vlastnímu turnaji. Účastníky jsme rozdělili do dvou skupin na chlapce a dívky – nejsme příznivci uskutečnění turnajů dohromady pro chlapce i dívky. Aby si babytenisté dostatečně zahráli, tak jsme zvolili hrací systém na 2 vítězné sety do 4 bodů, třetí set tie-break. Průběh turnaje nám ukázal, že jsme udělali dobře, protože chlapci i dívky při zahájení v 9 hodin končili shodně v 15 hodin. Ptáte se, jak je to možné, když dívky byly pouze tři. Jejich utkání totiž měla výbornou úroveň a jejich utkání končila za více než 1 hodinu, nejdelší utkání dívek trvalo 1,5 hodiny. Původně dohodnutá utkání mezi chlapci a dívkami se neuskutečnila pro nezájem z obou stran.

Chlapci
Suverénním vítězem se stal Jonáš Kučera ( ? ).
To je další negace, nechápeme, proč u hráčů baby, podobně jako od kategorie mladšího žactva výše není uváděna klubová příslušnost. Při prezentaci vždy musíme zjišťovat klubovou příslušnost, pokud chceme psát nějaký komentář, tak přece v závěrečných zápasech nemůžeme uvádět u jednotlivých hráčů „nevíme jaká je jeho klubová příslušnost“. Takže do závorky náleží dopsat (TK Liberec). Jmenovaný hráč neměl konkurenci, soupeři na něho uhráli pouhé 2 hry.

Dívky
Jak už bylo řečeno přes malou účast 3 dívek si všechny 3 dostatečně zahrály, protože nejkratší utkání trvalo celou hodinu. Turnaj dívek měl podstatně vyšší úroveň než turnaj chlapců. Nakonec bez porážky zvítězila Michaela Palánová z Jihlavy, která s Evou Belšánovou (TK Neride) v souboji o prvenství v turnaji zvítězila až ve 3.setu v tie-breaku. Doporučujeme u všech kategorií od letní sezóny uvádět klubovou příslušnost.

Václav Zítko
vrchní rozhodčí

Bejlek, Fruhvirtová Brunclík, Pokorný, Valeš, Korec Babytenis Rožnov pod Radhoštěm Babytenis Rožnov pod Radhoštěm Babytenis Rožnov pod Radhoštěm Babytenis I.ČLTK Praha 
56



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)