Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Wozniacki přechází k Yonexu

tennis.com napsal briza 05.01.2011

Caroline Wozniacki ukončila svoji prozatím nejlepší sezónu, kdy získala šest titulů na okruhu WTA a stala se první Dánkou, která obsadila první místo ženského světového žebříčku. Nyní se bude snažit získat svůj první grandslamový triumf, a to však bez spojence, který ji doprovázel při každém zápase celý loňský rok. Wozniacki opustila Babolat, značku rakety, se kterou hrála celou svoji kariéru, a začala hrát s raketou Yonex. Poprvé se s novou raketou představila při exhibici proti Kim Clijsters v Thajsku, a to konkrétně s novým modelem Yonex VCore 100S.

Caroline Wozniacki

Její nový rám má typický obdélníkový tvar, který je výrazně odlišný od kulaté hlavy rakety Babolat, takže změna rakety v tomto případě neznamená pouze „kosmetickou“ změnu. Červeno-bílá barevná kombinace připomíná národní barvy Dánska, Polska a Japonska, domoviny značky Yonex.

Wozniacki není momentálně jedinou světovou špičkou, která se rozhodla změnit raketu. Stejně tak Maria Sharapova, která hrála dlouhá léta s Prince, podepsala nyní smlouvu s Head. Maria však hrála s touto neoznačenou raketou již od května, Wozniacki si s novou raketou zahraje až nyní v Austrálii.

Jak se Caroline s touto změnou vypořádá? Základem bude přizpůsobení se odlišnému tvaru hlavy rakety. Vzhledem k tomu, že je Caroline hráčkou zaměřenou spíše na kontrolu úderů, mohlo by přizpůsobení být snazší. Navíc Yonex jistě upravil nový rám tak, aby byl co nejvíce podobný její původní Babolat raketě a aby se s ní cítila dobře. Vlastnosti jako váha, pružnost, balanc a další budou určitě srovnatelné.

Rozhodnutí Wozniacki změnit raketu, která jí vynesla první místo na světě překvapilo mnohé odborníky. Caroline je nejvýše postavenou hráčkou na žebříčku, která přechází k jinému výrobci raket, od té doby, co Novak Djokovic přešel od Wilsonu k Head v době, kdy byl třetím hráčem světa. Mnozí si myslí, že Wozniacki tímto krokem příliš zariskovala. Ale velký hráč je hráčem, bez ohledu na to, s jakou raketou hraje. Jenže je tu i hlava, která může zapracovat. Vzpomeňme na Djokovice, který v prvních zápasech s novou raketou kdykoliv přišly potíže, díval se na raketu, jakoby hledal chybu v ní.

Caroline Wozniacki vydělala podle SportsBusiness Journal v loňském roce $9 milionů, což je jedna z nejlukrativ­nějších sezón pro hráčku, která nevyhrála grandslamový turnaj.

Firma Yonex má pod svými křídly Ivanovic, Kirilenko, Dementieva a nyní i Wozniacki a proto se jí přezdívá „značka pro krásky okruhu WTA“. Yonex je velice populární v Asii, kde je jeho pozice silná, avšak v USA je stále malým hráčem. Pokud ovšem Wozniacki získá grandslamový titul s Yonex, bude to pro tuto značku vzpruha, jako když Ana Ivanovic vyhrála French Open krátce po svém přechodu od Wilsonu k Yonex. Poté, co Dementieva ukončila kariéru a Date-Krumm tak možná učiní letos, je Wozniacki pro Yonex slibnou investicí do budoucna.

Na druhou stranu prodejci tvrdí, že existují pouze dva hráči, kteří dokáží prodávat rakety a to jsou Nadal a Federer.

77



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Caroline Wozniacki používá

Yonex VCORE 100 S


Určení kluboví hráči
Typ švihu střední nápřah / středně silný úder
Velikost hlavy 100 čt. palců/ 645 čt. cm
Délka 69 cm
Váha 300 g
Vyvážení 320 mm
Tvrdost 68
Šířka rámu 24.5mm / 24.5mm / 23mm
Složení H.M. Graphite / X-Fullerene
Typ gripu Yonex
Počet strun 16 x 19

Komentáře k raketě (2)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)