Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Výsledky Prague PARKER Hannifin Cup 2013

napsal briza 30.06.2013

V době, kdy bojovali naši hráči ve Wimbledonu o postup do druhého týdne této nejstarší tenisové soutěže, v Praze, na kurtech TKK v Krči se sešlo 18 českých a slovenských tenistů vozíčkářů na nejstarším českém vozíčkářském turnaji, kam se přestěhoval z původních kurtů u ZŠ Na Beránku (kde se dnes chystá místo nich školní pozemek pro Montessory…), aby bojovali o body do DOCUCOM Tour 2012/13 – Mistrovství ČR v tenisu na vozíku.

Prague Cup Czech Indoor 2008

Nejvýše nasazeným byl Miroslav Brychta z jižní Moravy, druhým pak byl náchodský Michal Stefanu, kteří spolu také vytvořili favorizovaný pár do čtyřhry.

V prvním kole měl nejvíce práce třetí nasazený Potůček, který porazil až po bitvě Rajznovera, dlouhou bitvou byl i souboj dvou žen – Řasové a Křížkové.

Ve čtvrtfinále pak porazil mladý, ještě ne osmnáctiletý olomoučan Utíkal, pražského matadora Kubáta a potvrdil tím, že jeho hra je stále lepší. Vyhraný zápas s Potůčkem ztratil Hašek v TB třetí sady, když nedokázal dovést do konce stav 62, 41

V semifinále pak prohrál s Brychtou, ke kterému měl až přehnaný respekt. Potůček nevzdoroval dlouho Stefanů, který předtím vyřadil Slováka Masaryka.

Finále ukázalo, že stále Brychta má maličkou převahu, protože porazil v závěrečném TB Stefanu 10/8.

Soutěž útěchy se stala kořistí Rajznovera, který má talentu tolik, jako dalších zájmů… Čtyřhra byla velmi zajímavou soutěží – nejprve Hašek s Rajznoverem po bitvě podlehli Potůčkovi s Kubátem, ti pak druhým nasazeným, tedy Masarykovi a Utíkalovi, nahoře hezký zápas, byť výsledkově dost jednoznačný, sehrál Jochymek a Vrba proti Brychtovi se Stefanu.

Ve finále, přes velmi dobrou hru zejména Utíkala, česko-slovenský par nestačil na první nasazené.

Počasí turnaji přálo, doprava byla zajištěna pomocí vozů z Hondy ČR a Auto ESA Handy Car, ubytování na Jedličkově ústavu tradičně vynikající. Všechny účastníky potěšila kosmetika od české firmy HERBAVERA.

Ceny, společně s ředitelkou turnaje Bc. Vyvadilovou, předala zástupkyně titulárního sponzora, PARKER Hannifin, Ing. Vanda Příhonská společně se zastupitelem MČ Praha 4,. panem Fr. Kadlečkem.

Turnaj se vydařil a všichni se těší na další ročník, doufejme, že se stejnou přízní podporovatelů tenisu na vozíku

Ivan Vyvadil

20



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)