Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Vozíčkáři v Průhonicích 2012

napsal briza 26.11.2012

Ve středu 28. 11. 2012 zahájí v Club Hotelu v Průhonicích další ročník tradičního turnaje v tenisu na vozíku Prague Cup Czech Indoor pořádaný Českým tenisovým svazem vozíčkářů.

Niclas Larsson

Letos, po slabší účasti hráčů v Prostějově a v Brně, opět Praha boduje počtem účastníků, a to přes to, že turnaj je ke smutku pořadatelů stále pouze v kategorii ITF 3, což znamená, že se jej neúčastní ti nejlepší z nejlepších, neboť mají omezený počet těchto turnajů v sezóně.

Přesto se sem sjede okolo sedmdesáti hráčů – 16 hráčů je v main draw mužů, žen je přihlášených 22, second draw mužů má dokonce 26 přihlášených a divize Quad má aktuálně 13 borců. Přijedou hráči z celé Evropy, z Turecka,z Maroka. Nejbvýše nasazeným bude patnáctý hráč světa, tadiční účastník českých turnajů, Rakušan Martin Legner, mezi ženami pak Italka Lauro, která je na 13. místě.

Titul bude obhajovat Francouz Dalmasso, zúčastní se i celá česká špička v čele s Brychtou (56.) a Stefanů (64.), v ženách bude reprezentovat Pořízková (182.).

Turnaj má ve světě výborné jméno a vyhráli zde i současní šampioni – mezi ženami třeba současná světová singlová dvojka a deblová jednička Aniek van Koot, mezi muži zde zazářili Švéd Olsson, dnes 7. hráč světa,hrál zde i Američan Welch (15.),několika­násobným vítězem je Tadek Kruszelnicki z Polska (21. na světě), který i letos bude zkoušet, ve svých 57 letech, opět štěstí.

Na úterním losování přislíbila svou účast i Lucka Hradecká, která bude držet palce své kamarádce. Laďce Pořízkové Přijďte povzbudit tyto fantastické lidi, hraje se od středy 9 hodin ráno do pozdních odpoledních hodin, finále čekáme v neděli okolo 13 hodiny, vše v hale Club Hotelu Průhonice.

32



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)