Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

V Prostějově budou opět hrát vozíčkáři

napsal briza 06.06.2014

11. června 2014 začne v Prostějově turnaj vozíčkářů kategorie ITF 2 SMP CZ Czech Open, což je již 20. ročník tohoto nejstaršího českého turnaje vozíčkářů. První roky se hrál sice v Brně, ale nyní již od roku 1999 se hraje v Prostějově.

Miroslav Brychta

I v letošním roce se sejde skvělá konkurence – hlavní soutěž, která má pavouka o 24 místech, bude obsahovat hráče, kteří se pohybují mezi 10. a cca 160. místem žebříčku ITF, k tomu, aby byl hráč nasezen, nesmí mít ranking horší jak 38. V Second Draw pak bude startovat 16 hráčů.

Žen je přihlášeno dvacet, nejvýše nasazenou bude Bianca Osterer z Německa, která je 16. na světě.

Zvláštní kategorii mají ještě kvadruplegici, kterých je přihlášeno dvanáct, nejvýše nasazeným bude světová dvacítka Adam Field z GBR.

Celkem se do Prostějova sjedou hráči z devatenácti států z pěti kontinentů. Nejvzdálenější budou asi hráči z Austrálie, Chile a Indie, největšími favority mezi muži potom budou Francouzi Cattaneo (zvítězil v předchozích ročnících) a Dalmasso (vítěz z turnaje v Průhonicích z let 2011 a 1012), Nizozemec Ronald Vink bude chtít také zasáhnout do boje o prvenství. Poslední slovo určitě neřekl ani starý známý Rakušan Legner či Polák Kruszelnicki.

Velmi zajímavou postavou bude mnohonásobný vítěz dávných ročníků tohoto turnaje, Nizozemec Ricki Molier. Rick se vrací na WC po dlouhé vynucené pauze na okruh, kde byl dlouhá léta číslem jedna – nejen na kurtu, ale zejména v disciplíně zvané „pařba“. Legendární jsou jeho ranní předfinálové návraty z okružních cest po barech, které většinou měli za důsledek třísetové finále – po prvním „probouzecím setu“ se ujal nadvlády nad kurtem a většinou nakonec zvítězil. Tenhle, dnes 37 let starý hráč, nikdy na kurtu nenudil. Tvrdí se o něm, že hrával s Richardem Krajíčkem, než utrpěl úraz na motocyklu, je vítěz Atlantské paralympiády, bývalá světová jednička, vrací se na kurty po téměř osmileté přestávce, ale jsem přesvědčen, že tenis hrát nezapomněl.

Přijeďte se podívat mezi 11. – 15. červnem 2014 do Tenisového centra v Prostějově, kde uvidíte opravdu světový tenis vozíčkářů.

Ivan Vyvadil

23



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)