Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

V Praze přednášely legendy. Osminásobný vítěz grandslamu Ivan Lendl a sportovní psycholog Bill Beswick

napsal briza 28.05.2014

Špičkoví trenéři a zástupci akademického světa se sešli na mezinárodní odborné konferenci Mosty 2014. Ta měla podtitul „Spojení mezi teorií a praxí" a tomu odpovídalo i složení řečníků. Akci pořádala Vědecko-metodická sekce a Unie profesionálních trenérů ČOV.

Ivan Lendl

Obsazení konference se zrodilo v hlavách organizátorů v minulém roce, když se Vědecko-metodická komise ČOV rozhodla vydat v češtině knihu Billa Beswicka „Zaměřeno na fotbal“ věnovanou sportovní psychologii.

„V Británii je to respektovaná trenérská osobnost napříč sporty. Působil v klubech Premiere League, trénoval basketbalovou reprezentaci, spolupracoval s týmy v rugby, reprezentacemi v plavání i americkými atlety,” říká člen Vědecko-metodické sekce ČOV Michal Ježdík.

Druhým z hlavních řečníků byla tenisová ikona Ivan Lendl, kterého stále veřejnost vnímá jako skvělého hráče, ale úspěšný je i v roli trenéra.

„Už jako hráč dokázal, že talent není vším, co sportovec potřebuje k tomu, aby byl nejlepší na světě. Ukázal, jak moc je důležitý trénink a každý detail přípravy. Jako trenér pozvedl kariéru Andy Murrayeho. Proto byl vyzván k diskuzi před kolegy trenéry,” podotkl za organizátory Antonín Plachý z VMS.

Mezi téměř 200 posluchači byla zvučná jména českého sportu. Dorazili Pavel Vrba, Slavomír Lener, Lubor Blažek, Helena Fuchsová, Martina Blažková, Vladimír Šmicer a mnozí další.

„V seminářích budeme pokračovat. Chceme, aby se Unie profesionálních trenérů rozrůstala a měla členům co nabídnout,” dodal Michal Ježdík.

32



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)