Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Třetí ročník turnajů Rieter Open

napsal briza 29.06.2017

Příznivci tenisu uvidí v Ústí nad Orlicí (2. – 8. července) a v Pardubicích (8. – 15. července) dva mezinárodní tenisové turnaje mužů série Rieter Open. Turnaje patří do kategorie Futures, organizátoři je ve středu 28. června představili novinářům na tiskové konferenci v Pardubicích.

Marek Jaloviec

Titulárním sponzorem obou turnajů je společnost Rieter CZ Ústí nad Orlicí, která se zabývá vývojem a výrobou textilních strojů a je součástí švýcarského koncernu Rieter se sídlem ve Winterthuru.

„Nepochybuji o tom, že oba turnaje budou úspěšné po organizační i sportovní stránce. Naše firma podporuje několik subjektů a akcí v sociální, kulturní a sportovní oblasti. Ve sportu jsme před dvěma desetiletími vsadili na tenis. V Ústí nad Orlicí jsme stáli u zrodu a dlouhých osmnáct let podporovali Rieter Cup, který se hrál jako mistrovství České republiky mužů a žen. Nyní za sebou máme dva mezinárodní turnaje mužů, které se hrály v Ústí nad Orlicí a v Pardubicích,“ připomenul na tiskové konferenci generální ředitel společnosti Rieter CZ Jan Lustyk.

V Ústí nad Orlicí se bude hrát o 15 000 dolarů, ale také o krásné broušené poháry, které věnovali Jan Lustyk, hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a starosta města Petr Hájek.

„Jedničkou v pavouku je český tenista Marek Jaloviec (ATP 274). Dvaadvacetiletý hráč vyhrál vloni pět turnajů Futures, jeho trenérem je bývalý daviscupový reprezentant Jan Hájek,“ připomenul organizátor a ředitel orlickoústeckého turnaje Vladimír Vaněk, podle něhož půjde u Orlice o souboj generací. „Přihlášeno je několik mladých talentovaných tenistů, například Češi Vít Kopřiva (ATP 452) a Dominik Kellovský (ATP 639) , Rakušan Thomas Statzberger (ATP 649), Němec Peter Heller(ATP 654) nebo Slovák Patrik Nema (ATP 680). Těm budou jistě chtít zkřížit plány dva zkušení čeští hráči, pětatřicetiletý Jan Mertl (330. ATP) a o tři roky starší Jan Hernych (839. ATP),“ sdělil Vladimír Vaněk. Ten nakonec oželel chystaný start vycházející tenisové hvězdy z Austrálie. „Byli jsme rozhodnuti udělit volnou kartu do hlavní soutěže Alexeji Popyrinovi, který před několika málo týdny vyhrál juniorskou soutěž na Roland Garros. Jeho manažer nejprve za volnou kartu poděkoval, za pár dnů se omluvil s odůvodněním, že jeho svěřenec bude startovat na jiném turnaji.“ Loňské prvenství nebude v Ústí nad Orlicí obhajovat Bělorus Uladzimir Ignatik. „V žebříčku ATP se posunul na 140. místo, v současnost hraje turnaje vyšší kategorie.“

Na Rieter Open Pardubice se bude hrát o 25 000 dolarů, v turnajovém pavouku je řada tenistů, kteří by se měli prosadit v příštích letech. „Určitě o nich v budoucnu uslyšíme, vesměs jde o hráče do třiadvaceti let,“ zdůraznil manažer pardubického turnaje David Novák. „Jedničkou je Čech Petr Michněv (ATP 238), k favoritům budou patřit Uzbek Sanjar Fayziev (ATP 262), český tenista Marek Jaloviec (ATP 274), Jan Mertl s Michalem Konečným (ATP 357), nechybí ani loňský finalista, Němec Petr Torebko (ATP 429. Do Pardubic přijedou dva hráči, kteří ve světovém žebříčku juniorů figurovali v elitní desítce, Brazilec Fernando Romboli (ATP 449) a Němec Robin Kern (ATP 527).“ Uvidíme, zda se na kurtech pardubického LTC nepředstaví také český reprezentant Lukáš Rosol. „Jsme předběžně domluveni. Pokud nebude startovat na turnaji v Německu, přijede k nám,“ potvrzuje David Novák.

Oba turnaje minisérie Rieter Open mají zajímavý doprovodný program. Jeho součástí byla v Pardubicích beseda bývalého vynikajícího tenisty Jiřího Nováka se žáky základních škol, organizátoři chystají turnaj pro partnery turnaje a společenský večer na zámku v Pardubicích. Tradiční součástí turnaje v Ústí nad Orlicí je tenisový turnaj pro zaměstnance Rieter CZ, party pro hráče a partnery turnaje a přijetí účastníků turnaje u starosty města.

35



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Jan Mertl používá

Babolat Pure Drive Roddick Plus 2012


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 100 čt. palců/ 645 čt. cm
Délka 70 cm
Váha 315 g
Vyvážení 315 mm
Tvrdost 74
Šířka rámu 24mm / 26mm / 23mm
Složení Graphite Tungsten
Typ gripu Babolat Syntec
Počet strun 16 x 19

Komentáře k raketě (0)

S touto raketou hrají také
Andy Roddick |
POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)