Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Tomáš Vrátný ze společnosti OSTRA GROUP prozradil zajímavé plány týkající se tenisu v Ostravě

napsal briza 01.05.2021

Vlastník a předseda představenstva společnosti Ostra Group Ing. Tomáš Vrátný prozradil, proč právě letos se jeho společnost stala titulárním partnerem ostravského challengeru a další zajímavé informace spojující OSTRA GROUP s tenisem v Ostravě.

Tomáš Vrátný

Bylo to snadné rozhodování, jestli pomoci turnaji?
Ostravský challenger má velkou tradici. Letos z důvodu pandemie bylo nutné hrát bez diváků a tím byl turnaj pro partnery méně atraktivní. V této těžké době jsme chtěli jako firma pomoci, protože dlouhodobě tenisu fandíme a já osobně mám velmi dobré vztahy s dvěma hlavními postavami challengeru Václavem Roubíčkem a Tomášem Ostarkem. Doufám, že příští ročník budou i diváci a my budeme ve spolupráci pokračovat.

Ale Vy jste se turnaje i sám zúčastnil v roce 2007. Hrálo to nějakou roli při rozhodování o spolupráci?
Tenis mám hrozně rád, hraji ho na klubové úrovni. Zároveň mám několik dobrých známých mezi tenisty a jedním z nich je Lukáš Dlouhý. Ten mě tehdy vyhecoval, abych si s ním zahrál čtyřhru. On byl tehdy pátý deblista světa, takže body ze čtyřhry na challengeru pro něj nehrály roli. Dozvěděl jsem se to jen týden před turnajem, takže jsem začal každý den trénovat co to šlo, ale moc jsem toho nedohnal. Los k nám byl navíc krutý a dostali jsme do prvního kola nejvýše nasazený pár Bednarek/Levy. Zázrak se nekonal, prohráli jsme 6:3, 6:0. Takže ano, rozhodnutí pomoci challengeru bylo částečně i emotivní.

Podporujete dlouhodobě i Tenisovou extraligu, jak tento projekt hodnotíte?
Myslím, že Tenisové extraliga prošla svým vývojem a našla si termín a formát, který vyhovuje hráčům. Extraligu hrají naši nejlepší hráči, což ukazuje, že týmová soutěž táhne jak hráče, tak i kluby. Z mého pohledu je to dobrý projekt a chceme v něm pokračovat.

A co Vaše poslední aktivita v oblasti tenisu? Údajně přebíráte klub SC Ostrava?
Je to tak. Původní majitel měl klub zhruba 10 let, ale jeho byznys byl někde jinde. Areál jako takový byl ztrátový a pandemie to ještě zhoršila. Když se objevila příležitost klub získat, tak jsme do toho šli. Počítáme s tím, že to nebude ziskový projekt, ale spíše se mi na tom líbí historická hodnota tohoto klubu, kde hrával Ivan Lendl a také poloha klubu, který je situován do nejkrásnější ostravské zahrady. Převzetí však ještě není zcela dokončeno, postupujeme krok po kroku a hotovo by mohlo být v červnu.

Vaše společnost se celkem dost angažuje ve sportu, co všechno tedy děláte?
Já sám jezdím DAKAR, i když poslední 2 roky jsem měl pauzu. K Dakaru se chci zase vrátit. Také podporujeme ostravský basketbal NH Ostrava. Největší naší investicí do sportu by měla být, ale stavba víčeúčelové sportovní haly, na jejímž projektu nyní pracujeme. Už toho ve sportu děláme celkem dost, takže možná už můžeme říci, že společnost OSTRA GROUP se zabývá nemovitostmi, dopravou, výzkumem a vývojem v oblasti dopravy a sportem.

20

Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)