Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Tenisové soustředění na Floridě 2015 – 1. týden

napsal briza 10.03.2015

2. března jsme s Johanou Markovou, Vendulou Žovincovou, Ivetou Gerlovou vyrazili na měsíční tenisové soustředění na Floridu do Bradentonu. Johana a Vendy si zahrají turnaje žen, ale hlavním cílem je pořádně potrénovat pod floridským sluníčkem a připravit se na letní sezónu.

Johana Marková

Letěli jsme s Air Berlin z Vídně do Düsseldorfu a odtud do Miami. V letadle do Miami nebylo plno, tak holky rychle zabraly dvě volné prostřední řady a vlastně celý douhý let mohly ležet a Vendy vlastně celý let prospala, vzbudili jsme jí jen když letušky rozvážely jídlo (které bylo mimochodem velmi chutné). V Miami jsme si vyzvedli v půjčovně auto a vyrazili po dálnici do Bradentonu. Holky většinu ze 4-hodinové cesty prospaly.

Florida 2015

V Bradentonu máme pronajatý apartmán se třemi ložnicemi.. Na tenis to je tak 3 km a na pláž 10 km. Iveta holkám vyvařuje celkem zdravě (těstoviny, saláty, …). K apartmánu patří i celkem velký bazén, který jsme ještě nevyzkoušeli, nebyl čas, pořád trénujeme :-)

Florida 2015

Trénujeme v městkém klubu GT Bray, kde je 8 betonových, 8 antukových kurtů (zelená antuka), výborná posilovna, vyhřívaný 50-timetrový bazén. Hned první den jsme se v klubu potkali s věčně usměvavou Maruškou Bouzkovou, která se tady taky připravuje. Docela to tady v klubu zpřísnili během posledních let. Mají totiž tady dva ceníky, jeden pro normální hraní a jeden pro trénování trenéra se svými svěřenci. Podařilo se nám domluvit poplatky pro běžné hraní. Tím stál měsíční poplatek pro mě a Ivetu dohromady 130 USD, pro holky (nezletilé) 40 USD pro každou. V rámci toho můžeme hrát kolik chceme + posilovna + bazén, navíc v 7 večer rozsvítí světla na všech kurtech a může se hrát dál. Kdyby nám napařili tréninkový poplatek (kurt za 10 USD na hodinu), tak by nás to stálo denně třeba 60 dolarů.

Florida 2015

První tréninky byly pro holky podle očekávání náročné. Přechod z haly ven do tepla (25–29 stupňů) děvčata celkem překvapil. Johy i Vendy byly po tréninku nepatrně nakyslé, ale odpolední nakupování v Ellenton Premium Outlets jim zvedlo náladu. Ellenton je asi 10 km od Bradentonu, je tam přes 200 obchodů. Ceny jsou tak na třetině oproti Česku.

Florida 2015

V pátek jsme byli pozváni na grilovačku ke Kačce Kramperové a byla to vydařená párty. Dorazil i Martin Damm s manželkou a dalších asi 10 Čechů. Jídlo bylo vynikající, především kiš, který upekla maminka Kačky Kramperové. Pingpongový turnaj v garáži udělal tečku za tímto příjemně stráveným pátečním večerem. Mimochodem v pátek odpoledne bylo docela horko a viděl jsem z auta Kačku Kramperovou, jak v tom vedru běží po místní hlavní ulici (Cortez road). Hrozně dře ta Kramperka :-)

Florida 2015

V sobotu jsme vyrazili na první desítku do Gainesville (250 km od Bradentonu). Klub je situován na okraji města, je tam asi 14 antukových kurtů. Kvalifikace byla vypsaná pro 64 hráček a zůstala jen dvě volná místa. Většina dívek a žen v kvalifikaci nemá ranking, ale hrají velmi slušně, celý rok trénují na školách na Floridě a jezdí téměř výhradně ty jejich americké turnaje USTA. Naše holky prohrály ve druhém kole kvaldy, je potřeba si přiznat, že soupeřky hrály solidněji. V hlavní soutěži budou z Česka: Kunčíková, Stuchlá, Kramperová, Bouzková.

Příští víkend nás čeká další desítka v Orlandu, kde Vendy i Johy zase budou v kvalifikaci. Vracíme se do Bradentonu a budeme trénovat.

Lukáš Březina

Johana Marková Šmejcký, Háva, Březina IMG 2472 Marková, Gerlová IMG 2470 IMG 2478 
100



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Iveta Gerlová používá

Wilson Steam 96


Určení středně pokročilí
Typ švihu střední nápřah / středně silný úder
Velikost hlavy 96 čt. palců/ 619 čt. cm
Délka 69.22 cm
Váha 289 g
Vyvážení 340 mm
Tvrdost 70
Šířka rámu 22.5mm / 22.5mm / 22.5mm
Složení Basalt
Typ gripu Wilson Sublime Grip
Počet strun 16 x 20

Komentáře k raketě (0)

S touto raketou hrají také
Lucie Hradecká |
POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)