Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Tenisová OPTIM TOUR dospělých

napsal tipmaster 01.02.2008 "Chtěli jsme nabídnout především těm, jež se pohybují na výkonnostní úrovni českého tenisu kvalitní turnaje s finanční dotací hrané v krásných areálech", řekl jeden ze zakladatelů ing.Pavel Zlatohlávek. Optim Tour - Velichovky 2008 - muži
Optim Tour - Velichovky 2008 - muži

Historie
V roce 2005 byly jejími zakladateli kluby TGC Káraný TK Milten, LTC Mladá Boleslav a TK Doksy. Chtěli jsme nabídnout především těm, jež se pohybují na výkonnostní úrovni českého tenisu kvalitní turnaje s finanční dotací hrané v krásných areálech.
Hned následující rok jsme tour rozšířili o další halový turnaj v prostředí hotelového komplexu KTriumf ve Velichovkách a o letní turnaj s velkou tradicí ve Dvoře Králové.

Startovní pole
Není náhodou, že za dobu své existence je tato tour stále vyhledávanější. Okruh hráčů a hráček se výrazně zkvalitnil a na turnajích Optim tour startovali mj. i Bohdan Ulihrach, Daniel Lustig, Kateřina Vaňková, Tereza Hladíková a také kompletní dorostenecká špička včetně vítězů Pardubické juniorky. Víme, že ti, kteří se pohybují výlučně na zahraničních turnajích vzhledem k termínům i dotacím na naše turnaje nedostaneme, ale pro hráče a hráčky, kteří zkouší uspět na turnajích série Futures už dobrou alternativou jsme a pro absolutní dorosteneckou špičku jsou naše turnaje velmi dobrou přípravou.
Navíc letní turnaje mají své kouzlo i tím, že muži i ženy hrají turnaje společně, takže vše působí jako takový grandslam v českém provedení.

Soutěžní rámec
Bodování jednotlivých turnajů v rámci Optim tour je variabilnější, protože hráči a hráčky dostávají body za svůj postup ve dvouhře a čtyřhře zvlášť a navíc i bonusové body podle toho, jaké soupeře na cestě turnajem porazí.
Motivaci samozřejmě zvyšují i vypsané prémie za každý postup a také to, že 8 nejlepších mužů a žen má právo účasti na závěrečném MASTERS, který se koná každý rok koncem srpna na jiném místě, ale v klubu, který je součástí Optim tour.

Finanční dotace
V prvním roce se rozdalo na odměnách 160 000 Kč. V následujících letech to bylo už téměř 360 000 Kč v každém roce. V letošním roce se dotace ještě zvýší a zřejmě výrazně.
Cítíme potřebu navýšit odměny závěrečného turnaje MASTERS, aby motivace se do něj kvalifikovat byla pro každého prioritní. Navíc letos chceme ocenit výsledky i těch, kdo zejména ve dvouhře na našich turnajích vyhrají alespoň jedno kolo.

Spolupráce s ČTS **Je pro nás samozřejmě důležitá. Chceme být pro ČTS přínosem právě tím, co jsem již zmínil. Snad se nám v budoucnu podaří stabilizovat naše turnaje v termínových listinách jako turnaje s největším statutem, což bude pro naše partnery zárukou kvalitního hráčského obsazení.

Závěrem chci poděkovat Lukáši Březinovi za spolupráci a mediální podporu Optim Tour na PROTENIS.CZ.

Rozhovor s ing.Pavlem Zlatohlávkem, jedním ze zakladatelů Optim Tour.

66



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)