Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Tenis na vozíku: Sanada, Bubnová, Raffaele a Utíkal vítězi v Průhonicích

napsal briza 01.12.2013

První adventní neděli skončil v Club Hotelu v Průhonicích 17. ročník Prague Cup Czech Indoor – mezinárodní turnaj vozíčkářů kategorie ITF 3. Velmi mile nás překvapil osmnáctiletý Petr Utíkal, který zvítězil v kategorii Second Draw, když ve finále zdolal výborného Itala Arcu 76, 75 a tento úspěch, společně se Slovákem Masarykem zopakoval i ve čtyřhře, kde ve finále porazil dvojici Kubát, Potůček.

Průhonice 2013

Soutěž Quad, tedy těch, kteří mají i postižené horní končetiny, vyhrál první nasazený Ital Raffaele, který porazil Američna Bucka a společně s Izraelcem Ben Urielem ovládli i čtyřhru.

Soutěž žen přinesla mnohá překvapení – prvním bylo čistě ruské finále, kde se utkaly mladička, patnáctiletá, Lvova se zkušenější Bubnovou. Prvně jmnovaná v semifinále přešla přes Holanďanku Spaanstru, Bubnová přehrála první nasazenou Němku Katarinu Kruger. V této úspěšné vlně potom zvládla relativně lehce ve finále i svou krajanku Lvovou.

Čtyřhra bla snad ještě napínavější než dvouhra – výborně v ní zahrála i Češka Pořízková, která společně s Švýcarkou Rusnak (mluvící perfektněš česky) hodně potrápily ve druhém kole finalistky Spaanstru a Van Chastelet a kdyby se jim podařilo proměnit matchbal, možná se utkání vyvíjelo jinak. Do finále se probojovaly Kruger/Shakirova (RUS) a již výše jmnované Spaanstra/Van Chastelet z Holandska. V supertiebreaku vedly Nizozemky 7/2, aby nakonec odešly na štítu 8/10. Hlavní soutěž mužů byla výborně obsazená a také tenis se v ní hrál skvělý. Jednička Sanada z Japponska se soustředil jen na dvouhru a asi se mu to vyplatilo. V semifinále po velmi tvrdém boji porazil Tadka Kruszelnického a nsatoupil proti obhájci trofeje Francouzi Davidu \„Krkovičkovi\“ Dalmassovi.

Ten v semifinále porazil v utkání naprosto opačných koncepcí Martina Legnera, kterého prostě \„přestřílel\“. To se mu bohužel nepovedlo ve finále – v prvním setu \„netrefoval zařízení\“ a dostal nepopulárního kanára, ve druhém se zlepšila a držel krok až do stavu 5/5. Pak si prohrál podání a tím celý zápas. Sanada byl tenisovější, kromě výborných úderů se i skvěle pohyboval a měl zápas celkem pod kontrolou.

Sympatický Francouz si pak společně s Legnerem (AUT) spravili chuť ve čtyřhře, kde ve finále přehráli v jednom z vrcholů turnaje Poláky Kruszelnického a a Jaroszewského. Turnaj se opravdu vydařil a těšíme na další ročník, který by měl být již vvyšší kategorioe – tedy ITF 2.

Ivan Vyvadil

27



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)