Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Tenis na vozíku: Jan Hašek na vítězství nedosáhl

napsal briza 22.03.2010

Víkend na počátku jara se stal svědkem nelítostných bojů ve třetím turnaji BOWE Systec Tour 2009_10, který se odehrál na záběhlickém HAMRu. Počátek sezóny byl znát na počtu natěšených účastníků – sešlo se jich 18, když těsně před turnajem se pro nemoc nebo zranění omluvili Kopečný a Berák. Turnaje se neúčastnili vítězové prvních dvou turnajů – Slováci Felix a Gergely, chyběl i třetí slovenský mušketýr Masaryk, kteří hráli turnaj v Itálii, což bude zajímavé zejména při počítání konečných výsledků této tour.

Marek Gergely

Na turnaji se objevil jeden úplný nováček – plzeňák Kasík, jeden navrátilec – Tomáš Uhlík, turnaj se stal mezinárodním díky účasti španělského učitele Antonia Pola, žijícího v Praze a nikoliv nezajímavá byla i účast Laďky Pořízkové, tedy jediné ženy mezi smečkou chlapů. A protože se daří nejen na tenisových kurtech, tak Polo přivezl ukázat dceru Nubii, narozenou v lednu a Marcela Řasová svého dvacetičtyřdenního syna Bertíka. Když k tomu připočteme sedmiměsíčního potomka Michala Stefanu a dvojčata Mirka Brychty, kterým by mělo být cca 2,5 roku, není to málo štěstí mezi vozíčkáři.

Na okruh se po dvouturnajové pauze vrátil Miroslav Brychta, který prodělal na podzim operaci zánětu v páteři. Nutno říct, že hráčská pauza byla vidět, jistota, kterou Mira míval, zatím není zdaleka taková, jako v minulosti, ale chuť vrátit se mezi špičku světového tenisu na vozíku je vidět. Nasazení hráči prokázali svoji kvalitu, první čtyři se probojovali do semifinále, kde došlo k prvnímu skutečnému překvapení – Jan Hašek dokázal ve třech setech, ačkoliv v prvním dostal potupného kanára, porazit Michala Stefanu, na kterého dosud neuhrál ani set. Ve skvělém výkonu pokračoval i ve finále, když vyhrál na Brychtou první set, pak mu ale Mirek utekl a po několika zbytečných chybách v tie-breaku na první titul nedosáhl 3/6, 6/1, 1/0(4). Přesto jeho výkon byl milým překvapením a všichni mu úspěch přáli. Brychta v semifinále velmi snadno přehrál Kubáta (6/1, 6/3).

Ve čtyřhře, kde nenastoupil Brychta, aby šetřil své zdraví, se do finále probojovaly také dva nejvýše nasazené páry – Stefanu, Kubát vs. Fiala, Hašek. První pár nedal Jirkovi s Honzou šanci a po setech 6/4, 6/2 získali titul ve čtyřhře.

První turnaj v roce 2010, který uspořádal pražský HAMR a jeho ředitel Jakub Strnad, který je veliký příznivec tenisu na vozíku, se opravdu vydařil. Bohatá účast, velmi dobré výkony hráčů a báječná společenská úroveň turnaje ukazuje, že tenis na vozíku se vydal správnou cestou. Roste členská základna, což je paradoxně dobře (každý handicapovaný, který začne dělat sport, zvítězil a bohužel, handicapovaných ubývat nebude).

Další turnaj bude o víkendu 10. 4. 10 v Karviné, tam snad přijedou i Slováci a budou v tradiční roli štiky v rybníku.

Fotogalerie

Ivan Vyvadil

43



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)