Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Tenis na vozíku: Hamr ovládla česká jednička

napsal briza 07.04.2013

O víkendu 6. – 7. 4. 13 se na dvorcích záběhlického HAMRu sešlo 18 českých a slovenských handicapovaných tenistů. Byly mezi nimi i dvě ženy, Ladislava Pořízková a Marcela Řasová z Centra tenisu na vozíku Praha ČTSV.

Miroslav Brychta

Obě sice prohrály v prvních kolech, Pořízková po obrovské bitvě se Slovákem Sovišem, Řasová si mohla stěžovat na nepříznivý los, který ji přisoudil vynikajícího Slováka Masaryka, podobnou smůlu i Hašek, který hrál s bývalým slovenským reprezentantem a cca 20. hráčem světa, Jožkou Felixem. Největší česká naděje, mladý Petr Utíkal z Olomouce (18 let) narazil ve druhém kole na českou jedničku Brychtu a uhrál na něj nejlepší výsledek (57, 26) ze všech hráčů, které Brychta na tomto turnaji potkal. Semifinále byla česko – slovenská – na jednom kurtě bojovali Brychta s Masarykem, na druhém Stefanů s Felixem. Dominovali „domácí“, tedy Brychta s přehledem přehrál Masaryka 62, 62, ve velmi nervózním utkání, kde musel dohlížet rozhodčí, pak Stefanu Felixe 76 (5), 64. Finále tedy bylo mezi českou jedničkou a dvojkou a Mirek Brychta opět prokázal svou dominanci – porazil náchodského Stefanu 60, 64, když vedl už 5/1 ve druhé sadě, ale Stefanu byl ze svého výkonu poměrně zklamaný.

Ve čtyřhře se probojovaly do finále páry Brychta, Stefanu a Felix, Bauer. Druzí jmenovaní porazili v sobotu ve velmi vypjatých zápasech Jochymka s Vrbou z Brna a pražského Kubáta a karvinského Potůčka. Ty dokonce až v match tie breaku. Bohužel, do finále již Felix, zjevně zklamaný semifinálovou porážkou, nenastoupil.

V útěše zvítězil pražský Hašek na znojemským Bauerem.

Poslední zimní turnaj DOCUTEC TOUR 2012/13 na pražském HAMRu se opět vydařil a patří poděkování MČ Praha 10 a řediteli HAMRu Jakubu Strnadovi za zajištění celé akce.

29



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)