Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Tenis na vozíku: Benefiční turnaj s NF Pomocná ruka

napsal briza 29.09.2011

Na státní svátek 28.9.2011 se v pražském Podskalí, přímo pod nádhernými věžemi kostela Benediktýnského opatství Panny Marie a sv. Jeronýma v Emauzích, sešli tenisté vozíčkáři s těmi, kteří jejich činnost podporují, aby sehráli již 3. ročník Benefičního turnaje NF Pomocná ruka. Protože mezi vozíčkáři není žádný Václav, který by musel slavit, sešlo se celkem 8 párů, které bojovaly ve dvou skupinách.

První skupinu s přehledem vyhrál pár L. Kunert (MČ Praha 4) s M. Kubátem, na druhém místě pak skončil pár M. Řasová a M. Prokeš (SEEKER, s.r.o. – Dunlop ČR).

Druhá skupina byla kořistí L. Pořízkové se P. Saicem (TKK, PTS), na druhém místě se umístil pár J. Rajznover a K. Špíchal (Hudební klub Očko), když v prvém zápase otočili naprosto nepříznivý stav proti páru J. Hašek a J. Pešta (NF Pomocná ruka), čímž tento pár zlomili a odsoudili až k překvapivému 6. místu celkově. V pavouku dolů se potom s nimi utkali brněnský T. Jochymek s J. Vyskočilem (HVM Plasma),španělský hráč Polo s R. Řasou a Opočenský, Tajtl (ÚP).

Horní pavouk nabídl neuvěřitelné bitvy – prvé semifinále se stalo kořistí Rajznovera se Šplíchalem, kteří porazili favorizovaného Kubáta a Kunerta překvapivě vysoko 6/2, ve druhé si poradil Saic s Pořízkovou s Prokešem a Řasovou 6/1. Utkání o 3. místo se stalo potom kořistí pánů Kubáta a Kunerta.

Finále nabídlo zajímavou podívanou – týmový výkon Rajznovera se Šplíchalem nakonec slavil úspěch, když udolali v závěrečném tie-breaku své soupeře 7/5, což bylo do jisté míry překvapením, ale překvapením velmi milým. Znovu se ukázalo, že pokud by Honza Rajznover pravidelně trénoval, mohl by pomýšlet na vysoká žebříčková umístění.

Díky NF Pomocná ruka, občanskému sdružení Vividus Dynamis a TO Sprint Praha se opět povedla krásná akce, která poděkovala partnerům tenisu na vozíku a zpopularizovala tento sport. V příštím roce bychom rádi tuto akci dovedli až na celorepublikovou úroveň.

33



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)