Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Tabara vyhrál Future v Teplicích, Janowicz dostal trestný bod

napsal briza 10.05.2009 Michal Tabara vyhrál první ze tří turnajů série Futures $10,000 Severočeské doly Tour v Teplicích. Ve finále porazil Poláka Jerzy Janowicze 6:3, 6:2. Tabara v celém turnaji neztratil ani set a potvrdil, že tenis stále hrát umí. Finále vůbec nevyšlo Janowiczovi, který dokonce dostal trestný fiftýn. Další turnaj se hraje od 11. května v Mostě. Výsledky: Teplice, Most. Fotogalerie: finále. Video: Tabara, Janowicz, poslední míče finále.
Čtěte více o finále ... Michal Tabara
Michal Tabara

Finále dvouhry: Tabara – Janowicz 6:3, 6:2.

Jerzy Janowicz se snažil dělat body především prvním servisem, což se mu ne vždy dařilo. První servis má Jerzy opravdu dělový, ale i při své výšce blížící se dvěma metrům neměl velké procento prvního podání. Když už se první podání podařilo, tak na returnu stál šikovný Michal Tabara, který poměrně stabilně returnoval. Janowicz byl ve výměně jednoznačně horší, proto se snažil míč brzy rozhodnout forhendem nebo zařazoval stopbal. Tabara měl i trochu více štěstí a již několikáté prasátko soupeře vytočilo tak, že odpálil míč mimo kurt. Nutno říci, že míč opustil dvorec v místě, kde je pouze nízký plůtek, ale stalo se a rozhodčí zahlásil Polákovi varování. První set získal Tabara 6:3, ale bylo vidět, že Janowicz rozhodně ještě bude bojovat.

A opravdu bojoval až do stavu 2:2 0:30 při svém podání. Hloupá chyba Janowicze rozlítila tak, že dvakrát zvolal „do pjerděle, do pjerděle“ (viz video Tabara, čas 1:35). Z empajru se ozvalo „penalty point Mr. Janowicz, 0:40“. Polák se okamžitě vydal k rozhodčímu, aby mu vysvětlil, proč dostal penalty point. Ten mu sdělil, že ví, co řekl, a že to je jasné neslušné vyjadřování. Janowicz se rozhodčímu snažil vysvětlit, že to co řekl znamená v češtině „ty vole“, ale rozhodčí mu neuvěřil. Přivolaný supervisor potvrdil výrok rozhodčího s tím, že i kdyby tomu tak bylo, tak hráč nesmí používat žádné hlášky, které v národním jazyce znamená neslušné vyjadřování.

Zlomený Jerzy Janowicz už nenašel v sobě dostatek sil, aby se vrátil do zápasu. Tabara se tak po setech 6:3, 6:2 mohl radovat z vítězství.

Co zajímavého se dělo ještě na turnaji?
V úterý se hrálo na téměř nehratelných dvorcích, které byly značně promáčeny deštěm. David Novák, který je po zranění kotníku svůj zápas s Martinem Faflem proto za stavu 2:2 raději vzdal.
Jak potvrdili i další hráči, bylo to o nohy.

117



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Jerzy Janowicz používá

Babolat Aero Storm Tour GT


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 98 čt. palců/ 632 čt. cm
Délka 68.58 cm
Váha 320 g
Vyvážení 310 mm
Tvrdost 68
Šířka rámu 21.5mm/21.5mm/21mm/
Složení Graphite / Tungsten
Typ gripu Syntec
Počet strun 16 x 20

Komentáře k raketě (1)

S touto raketou hrají také
Elena Vesnina |
POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)