Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Souhrn týdne: Štěpánek si polepšil

napsal tipmaster 03.03.2008 Radek Štěpánek získal za semifinále turnaje v americkém Memphisu 110 bodů (+50 bodů do žebříčku), což pro Radka Štěpánka znamená posun na žebříčku o další 2 místa výš. Vzhledem k tomu, že do žebříčku se započítává jen 18 turnajů za rok, vypadne Radkovi Štěpánkovi za započítavaných výsledků říjnové čtvrtfinále v Moskvě a 60 bodů. Radek Štěpánek
Radek Štěpánek

Nikdo další se na turnají ATP nedostal ani do 2. kola. Již v 1. kole a bez bodů skončili na turnaji v mexickém Acapulcu Ivo Minář po prohře Filippen Volandrim a Jiří Vaněk, který prohrál s šestým nasazeným Nicolasem Almagrem. Jan Hernych, Tomáš Cakl a Jaroslav Pospíšil absolvovali neúspěšně kvalifikaci v chorvatském Záhřebu.

Na challengerech se nejvíce zadařilo Lukáši Dlouhému, který se ve francouzském Cherbourgu probojoval do čtvrtfinále a připsal si 14 bodů. Přesto se na žebříčku Lukáš Dlouhý propadl o 6 míst na 168. pozici. Na stejném turnaji bodoval ještě Lukáš Rosol, který sice vypadl již v prvním kole, ale za postup z kvalifikace si připsal alespoň 3 body. Jan Minář za prohru rovněž v prvním kole nezískal ani bod. Stejně tak se vedlo i Adamu Vejmělkovi, který startoval na challengeru v chilském Providencia. Alespoň do druhého kola se probojovali Jan Hájek a Jan Vacek v německém Wolfsburg a získali tak po pěti bodech. Jan Vacek tak využil možnost startu v hlavní soutěži jako lucky loser. Bez bodu na tomto turnaji zůstali Pavel ŠnobelJanem Mertlem po vypadnutí v prvním kole a Ladislav Chramosta, který vypadl již v kvalifikaci. Pavlu Šnobelovi se však do žebříčku započítalo vítěztví z předchozího týdne z turnaje future ze Záhřebu, takže si polepšil na žebříčku o 25 míst.

Na turnajích kategorie future se čechům příliš nevedlo. Jediným slušným výsledkem je semifinále Romana Jebavého, který potvrdil svou aktuální fotmu a získal další 4 body do žebříčku. Po započtení finále z předchozího týdne se Roman Jebavý posunul na žebříčku o 284 míst a již příští týden by měl figurovat kolem 770. místa. Přitom poprvé se na žebříčku objevit tento talentovaný tenista až v květnu loňského roku a ještě na začátku roku 2008 figuroval až na 1303. pozici.

ŽENY
Nejvíce bodů v 9. týdnu získaly Nicole Vaidišová a Lucie Šafářová, které shodně v 1. kole turnaje v Dubaji porazily soupeřky z kvalifikace a ve 2. kole jednoznačně prohrály s nasazenými Ivanovičovou a Kuzněcovou. Nicole Vaidišová uhrála proti Ivanovičové pouze čtyři hry a Lucie Šafářová proti Kuzněcové ještě o jednu hru méně, což bylo bezesporu velkým zklamáním.

Dobrý výsledek uhrála na turnaji v mexickém Acapulcu Iveta Benešová, když se po více než dvou letech probojovala do čtvrtfinále turnaje WTA ve dvouhře. Získaných 35 bodů znamená posun ze 135. na 121. místo žebříčku. Iveta Benešová měla letos bilanci jediného vítězství a pěti porážek. Snad se jí tedy bude i nadále dařit lépe než na začátku roku. Druhé kolo na turnaji v Acapulcu uhrály i zbývající 2 české tenistky v soutěži – Klára Zakopalová a Petra Cetkovská.

Životního výsledku na turnaji v americkém memphisu dosáhla talentovaná Petra Kvitová. Postup z kvalifikace se dá považovat za povinost. V 1. kole se však Petře podařilo ve třech setech porazit aktuálně osmou hráčku světa, obhájkyni titulu, první nasazenou turnaje a několikanásobnou vítězku granslamových titulů Venus Williansovou. Škoda, že Petra hned ve 2. kole prohrála s ruskou Kudryavtsevou, proti níž byla poměrně jasnou favoritkou. Získaných 28 bodů posunulo Petru Kvitovou posunou ze 143. na 130. místo, což je jen o jednu pozici horší umístění, než je její životní maximum. Na stejném turnaji se do 2. kola probojovala i Renata Voráčová, která se díky tomu posunula na žebříčku o 6 míst na 135. příčku.

Již čtvrtý titul z turnaje ITF vybojovala Barbora Záhlavová Strýcová ($25,000, Fort Walton Beach, USA). Dramatické finále proti kvalifikantce Oudinové pro sebe česká hráčka rozhodla až v tiebreaku rozhodující třetí sady poměrem 7–5. Získaných 25 bodů by mělo Barboru Záhlavovou Strýcovou posunou v žebříčku asi o 10 míst.

Z výsledků na turnajích ITF stojí za zmínku finále Sandry Záhlavové ($10,000, Buchen, Germany), která prohrála jako první nasazená s druhou nasazenou Kirsten Flipkens.

Se svým výsledkem určitě může být spokojená Simona Dobrá. Po prohře ve finále kvalifikace se do hlavní soutěže ($10,000, Sant Boi, Spain) dostala jako lucky loser a i přesto zaznamenala díky semifinále svůj nejlepší výsledek od května 2007. Získané 3 body by ji měly na žebříčku posunou z 668. místa na rozhraní šesté a sedmé stovky žebříčku. A jelikož je jejím osobním maximem 586. místo, přiblíží se Simona Dobrá svému nejlepšímu postavení v žebříčku na pár bodů. Cenné je pro Simonu Dobrou i to, že se jí podařilo porazit 3 hráčky, které jsou na žebříčky mnohem lépe postavené. Jediným stínem je tak nedohraný semifinálový zápas.

Autor: Vladimír Přichystal (www.livetenis.cz)

41



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Radek Štěpánek používá

Head Youtek IG Speed 18x20


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 100 čt. palců/ 645 čt. cm
Délka 68.6 cm
Váha 314 g
Vyvážení 310 mm
Tvrdost 0
Šířka rámu 21mm / 20mm / 21mm
Složení Graphite/D30
Typ gripu Hyrdrosorb Tour
Počet strun 18 x 20

Komentáře k raketě (7)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)