Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Roland Garros: Možná přijde i Roger

napsal maxav 28.05.2010

Protože sliby se mají plnit, dnes se podíváme na to, jak fungují Priority 1, aneb servismani Rogera Federera a ostatních špičkových hráčů. Včera jsem se zmínil o tom, že firmu Priority 1 založil bývalý osobní servisman Peta Samprase Nate Ferguson. A jak jsem se na vlastní oči přesvědčil, chlapci z P1 mají vše propracované a funguje jim to parádně.

Roger Federer

Dnes celé dopoledne pršelo, v players lounge v útrobách kurtu Philipa Chatriera nebylo kam sednout. V tomhle je Roland Garros jasně nejhorší ze všech grandslamů, v prostorech pro hráče je strašně málo místa a pokud během prvního týdne přijde deštivý den tak jako přišel dnes, je to peklo.

Po chvíli čekání jsem se vzdal myšlenky na to že bych našel místo k sezení a ve stoje jsem tiše záviděl dvěma nenápadným chlapíkům, kteří měli ty nejlepší a nejpohodlnější místa hned u vchodu do hráčské restaurace. Pod křeslem měli zasunuté narvané bagy na rakety se strohým logem P1. Teda přesněji, ty bagy na rakety byly neustále v permanenci, protože každou chvíli přišel trenér, nebo samotný hráč. Prohodili pár slov, vyzvedli rakety a pokračovali na trénink nebo zápas. Za tu chvilku jsem zaregistroval rakety Andyho Murrayho, Gaela Monfilse, Andy Roddicka a dalších. Ani nevim jak se to vše do těch dvou bagů vešlo.

Ovšem Roger se neukázal. Ten má servis vyladěn ještě lépe. Když vyráží na trénink nebo na zápas, před šatnou čeká někdo z P1 s bagem připravených raket. A po zápase opět někdo čeká před šatnou aby si bag s raketami vzal a připravil je na další Rogerovu aktivitu. Před pár dny jsme Rogera potkali na transportu kdy čekal na auto do hotelu. Překvapivě sebou měl bag na rakety. Vše se ale vyjasnilo když odcházel – bag se ohnul jak taška, žádná raketa v něm totiž nebyla. Roger se s raketami netahá ;-)

A jak Nate Ferguson a jeho parta rakety Rogerovi připravuje? Na dlouhé struny Babolat VS Natural Gut 1.3, na krátké Luxilon ALU Rough 1.25. Nesmí chybět 10 přesně rozmístěných blech mezi pátou až desátou dlouhou a čtvrtou až šestou krátkou strunou. Při grandslamech má Roger ovykle sebou na kurtě 10 raket. Kila mírně upravuje podle počasí a stylu hry soupeře. Rakety na které se během zápasu nedostane používá další den pouze na trénink.

Původně jsem chtěl o raketách psát jen krátce, ale jak vidíte, nakonec z toho byl slušný seriál. Doufám že vás to nenudilo jako většina českých seriálů a slibuji, že zítra změníme téma.

98



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Roger Federer používá

Wilson Pro Staff RF97


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 97 čt. palců/ 626 čt. cm
Délka 69 cm
Váha 340 g
Vyvážení 305 mm
Tvrdost 68
Šířka rámu 21.5mm / 21.5mm / 21.5mm
Složení Braided Kevlar & Graphite / Basalt Fibers
Typ gripu Wilson Premium Leather
Počet strun 16 x 19

Komentáře k raketě (1)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)