Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Rieter Cup 2012 - vyhodnocení turnaje

rietercup.cz napsal briza 09.07.2012

Hráčská úroveň byla mezi muži vysoká. Letos se Rieter Cupu zúčastnili daviscupoví reprezentanti Ivo Minář a Jan Hernych. Stejně jako loni Lukáš Rosol vyhrál letos Ivo Minář dvouhru i čtyřhru. Avšak obsazení mezi ženami bylo slabé. Ani štědrá dotace letos nepřitáhla hráčky s lepším žebříčkovým umístěním, což nesnižuje titul Zuzany Skočdopolové-Zálabské, která ve finále s Petrou Krejsovou nabídla kvalitní podívanou.

Ivo Minář

Muži

Ivo Minář (1984, I.ČLTK Praha)
Minář ve dvouhře neztratil ani set, ale hrál 3-krát tiebreak. I přes velká vedra vyhrál dvouhru i čtyřhru a patří mu velký respekt a také dík, že přijel do Ústí nad Orlicí, aby získal titul Mistra ČR.

Michal Franěk (1988, PSK OLYMP Praha)
Franěk hrál turnaj ve velké formě. V prvním kole porazil Tomáše Tomana, ve druhém kole Kameníka a ve čtvrtfinále nestačil na Ivo Mináře. Ale neznamená, že nemohl Mináře porazit. Byl to jistě nejlepší zápas celého turnaje. Oba hrají silový tenis a zápas byl naprosto vyrovnaný. Až ve druhé sadě se projevila větší kvalita soupeře a Franěk, který přes týden trénuje děti, nakonec odešel poražen, nikoli pokořen. Je vidět, že kdo chce, ten se tenis naučí a nepotřebuje víc než chuť na sobě pracovat.

David Pultr (1987, LTC Modřany 2005)
Pultr předvedl svůj kvalitní útočný tenis, dobré podání a volej. Porazil mladého Vodáka a ve druhém kole Majšajdra. Je příjemné vidět někoho, kdo umí hrát servis-volej i na turnaji s míči, které po několika gemech už vůbec neletí.

Robert Rumler (1993, TK Agrofert Prostějov)
Rumler předvedl dobré výkony a porazil Vojtíška, přejel Fafla a ve čtvrtfinále porazil Pultra. Dobře mu fungoval servis, forhend a držel se i z bekhendu. V semifinále nestačil na Mináře.

Pavel Nejedlý (1993, TC Brno)
Nejedlý byl největším překvapením turnaje. Ve druhém kole porazil stejně starého Tomáše Pitru (ten v prvním kole porazil výborného antukáře Tomíšku) 6:2, 6:3. Stopku mu vystavil až v osmičce Jan Šátral. Nejedlý je dobře na nohou a hraje důrazný tenis. Jen tak dál.

Jan Šátral (1990, I.ČLTK Praha)
Šátry hrál celý turnaj výborně. Bylo vidět, že si věří. Údery hrál pod obrovským švihem, míče trefoval čistě, zlepšil servis. Škoda, že v semifinále nemohl poměřit síly s Janem Hernychem, který ho ze zdravotních důvodů pustil do finále bez boje. Finálový zápas Šátrymu tedy nevyšel, ale finále je výborný výsledek a 40 tis. Kč je dost na nový mobil, se kterým se na turnaji trápil :-)

David Šimůnek (1993, I.ČLTK Praha)
Šimůnek v prvním kole přejel Musila, ve druhém kole porazil Jedličku, to jsou velmi dobré skalpy. Ve čtvrtfinále prohrál po bídném výkonu s Janem Hernychem.

Ženy

Petra Krejsová (1990, LTK Liberec)
Měla cestou do finále těžké soupeřky, které porazila. Možná tím ztratila více energie, která jí pak chyběla ve finále proti Skočdopolové-Zálabské. Na to, jak byl ženyský turnaj špatně obsazen, tak Krejsová porazila Rohanovou, Mendesovou, Svobodovou, Závodskou. Petra umí jak na antuce, tak i na rychlém v hale. Dobrá komplexní hráčka.

Pernilla Mendesová (1994, TK Precolor Plus Přerov o.s.)
Mendesová má dobrou mezihru, někdy jí však trápí podání. S Krejsovou odehrála výborný zápas. Doufejme, že ji uvidíme v srpnu na Pardubické juniorce.

Monika Svobodová (1992, HTK Třebíč)
Svobodová porazila v prvním kole Hynkovou ve třech setech, ve druhém kole si poradila s Baštářovou (přemožitelkou Kopřivové) a ve čtvrtfinále prohrála s Krejsovou. Dobré výkony by měla Monika zkusit i na mezinárodních turnajích. Určitě na to má.

Veronika Závodská (1993, TK Neridé)
Závodská se probojovala do semifinále, což je úspěch. Veronika by potřebovala, aby její výkony byly vyrovnanější. Především v zápase s mladinkou Novotnou byla na pokraji vyřazení.

Natálie Novotná (1996, TENIS-CENTRUM DTJ HK)
Novotná byla největším překvapením turnaje. V prvním kole porazila Hrabalovou a ve druhém měla set a 2:0 na Závodskou. Natálie Novotná má dobře technicky založené údery, proto se u tenisu moc nenadře a má důraz především z forhendu. Jen tak dál, mohla by z ní být velmi dobrá hráčka.

Zuzana Skočdopolová-Zálabská (1985, LTC Pardubice)
Zuzka cestou do finále neztratila ani set, i když to nebyly žádné špičkové výkony. Ve finále však předvedla svůj nejlepší tenis a získala svůj třetí titul. Dotahuje tak Ivetu Gerlovou, která vyhrála v Ústí nad Orlicí čtyřikrát.

Monika Tůmová (1991, TK Neridé)
Tůmová vyhrála dvě kola. Potvrdila, že pořád tenis umí. Měla velmi dobrý start i v zápase se Skočdopolovou-Zálabskou, ale náskok 3:0 neudržela. Aspoň se stihla v Aquaparku vyfotit s extraligovým týmem hokejistů z Pardubic :-)

Lenka Brůchová (1993, LTC Mladá Boleslav o.s.)
Brůchová v semifinále? Je to tak. V prvním kole porazila Mayerovou, ve druhém kole Kláru Hladkou, ve čtvrtfinále Ivanu Kubíčkovou. V semifinále prohrála ve dvou setech se Skočdopolovou-Zálabskou. V dolní čtvrtině hracího plánu bylo hodně volno a navíc v prvním kole se zranila Kunčíková a prohrála druhá nasazená Matoušková.

Ivana Kubíčková (1992, Sokol Husovice)
Kubíčková ve velkém vedru v prvním kole porazila Matouškovou, ve druhém kole porazila svou trpělivou hrou Martinu Přádovou.

Společenské akce

Mistrovství ČR dospělých – Rieter Cup je znám pestrým doprovodným programem. V úterý byl bowlingový večer, kdy si hráči mohli zasoutěžit ve skupinách. Mezi nejlepší hráče ve svých týmech patřili Minář, Jedlička a Franěk.

Ve středu se konala tradiční zahradní párty, která je známá výborným jídlem. Celý večer hraje DJ na přání a hráči i letos to pořádně rozjeli na tanečním parketu.

Celý týden bylo velké vedro, tak mnozí hráči rádi využili Aquapark, který přímo sousedí s klubem TK Ústí nad Orlicí. Padnul tam i nějaký ten párek a pivko, někteří vyzkoušeli i tobogán.

Závěrem

Turnaj byl velmi solidně obsazen mezi muži nikoli však mezi ženami. Že by 60 tis. Kč pro vítězku bylo málo? To určitě ne. Vítězka turnaje dotovaného $10,000 bere zhruba $1,100 (20 tis. Kč). Navíc na Rieter Cupu pořadatelé hradí hráčům stravu a ubytování bude asi levnější než téměř všude jinde. Tak proč naše ženy nejezdí na Rieter Cup? Protože tady nezískají body do WTA. Druhým důvodem je to, že Češky nechtějí hrát s Češkami, aby náhodou neprohrály a aby jim pak nějaký chytrák nevyčítal, že jely turnaj, kde jdou „s kůží na trh“ a na kterém nejsou body do WTA.

Turnaj se celkově vydařil. Hlavní hvězda turnaje Ivo Minář odjížděl velice spokojen a to nejen se svými výsledky, ale i s celkovou organizací turnaje a nenapodobitelnou turnajovou atmosférou, kterou si užil na plno stejně jako ostatní hráči a hráčky.

Lukáš Březina z Ústí nad Orlicí

Martina Přádová Markéta Trousilová Martina Přádová Markéta Trousilová Natálie Novotná Kubíčková, Gerlová, Čechová 
Finále
Minar - Satral 6:1 6:3 Komentáře
Semifinále
Satral - Hernych w.o. Komentáře
Minar - Rumler 6:3 6:2 Komentáře
Čtvrtfinále
Minar - Franek 7:6(4) 6:3 Komentáře
Hernych - Simunek 6:1 6:1 Komentáře
Pultr - Rumler 0:6 6:7(4) Komentáře
Satral - Nejedly 6:3 6:2 Komentáře
Posledních 16
Franek - Kamenik 6:1 6:4 Komentáře
Majsajdr - Pultr 6:7(2) 4:6 Komentáře
Rumler - Fafl 6:1 6:2 Komentáře
Finále
Skocdopolova - Krejsova 7:5 1:6 6:3 Komentáře
Semifinále
Krejsova - Zavodska 5:7 6:3 6:1 Komentáře
Skocdopolova - Bruchova 6:3 6:1 Komentáře
Čtvrtfinále
Krejsova - Svobodova 6:3 6:3 Komentáře
Skocdopolova - Tumova 6:4 6:3 Komentáře
Zavodska - Kulhankova 6:1 6:0 Komentáře
Bruchova - Kubickova 6:0 7:5 Komentáře
Posledních 16
Bastarova - Svobodova 3:6 3:6 Komentáře
Zavodska - Novotna 5:7 6:4 6:3 Komentáře
Stuchla - Kulhankova 4:6 5:7 Komentáře
98



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Ivo Minář používá

Babolat Pure Drive Roddick 2012


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 100 čt. palců/ 645 čt. cm
Délka 68.5 cm
Váha 315 g
Vyvážení 315 mm
Tvrdost 71
Šířka rámu 23.5mm / 26mm / 23mm
Složení Graphite Tungsten
Typ gripu Babolat Syntec
Počet strun 16 x 19

Komentáře k raketě (0)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)