Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Rieter Cup 2010 - pátek: Mistry ČR jsou Vögeli a Gerlová

rietercup.cz napsal briza 02.07.2010

Překvapivým vítězem mužské dvouhry se stal nenasazený hráč Roman Vögeli, který v klubovém finále porazil oddílového spoluhráče Lubomíra Majšajdra z LTK Liberec.

Roman Vögeli

Roman Vögeli – Lubomír Majšajdr (č.3) 6:0, 5:7, 6:1.
První servis: 74% – 52%. Esa: 0 –7.
Dvojchyby: 2 – 4. Vítězné míče: 10 – 38.
Brejbally: 8/13 – 3/8. Celkem získaných míčů: 95 – 78.

První set se stal jednoznačnou záležitostí Vögeliho, který ho získal za čtrnáct minut.

Ve druhém setu se oba tenisté přetahovali a za úmorného vedra rozhodl za stavu 4:5 o zisku setu Majšajdr. Vögeli tak v turnaji poprvé ztratil set.

Ve třetím setu opět dominoval běhavý Vögeli, proti kterému nepomohlo Majšajdrovi ani sedm es. Majšajdr hned v úvodu promarnil dva gamebally a celý set odvracel hrozbu kanára, což se mu podařilo až úplně na konci.

Vögeli: „Taktika před zápasem byla jasná, nechat Lubomíra hrát a čekat na jeho chyby. Věděl jsem, že kondičně jsem na tom lépe. Jsem docela unavený, ale spíše než z běhání mě zmohlo sluníčko. Jsem šťastný, že jsem to dotáhl do zdárného konce. Už jednou jsem finále na republice hrál, ale na Pardubické juniorce se mi zvítězit nepodařilo.“

Majšajdr: „Roman moc nekazil, navíc mi všechno vracel a já balóny těžko zabíjel. Doufal jsem, že mu to nevydrží celý zápas. Snažil jsem se hrát kratší výměny, ale víc jsem kazil. Ve druhém setu jsem měl navrch, ale ve třetím jsem si nechal utéct začátek a do zápasu se už nevrátil. Prohrál jsem finále na Pardubické juniorce, letos na Rieter Cupu i čtyřhru, asi mi není přáno na republice zvítězit. Snad si to vynahradím s Libercem, se kterým chceme postoupit do extraligy.“

Staronová vítězka Gerlová
Roli favoritky nenaplnila nasazená jednička Tereza Hladíková (TK Precolor Přerov), která v třísetové bitvě nestačila na zkušenější Ivetu Gerlovou. Ta přidala k titulu ve čtyřhře i zlatou medaili ve dvouhře.

Iveta Gerlová (č. 3) – Tereza Hladíková (1) 6:4, 3:6, 6:2.
První servis: 74% – 52%. Esa: 1 – 8.
Dvojchyby: 2 – 5. Vítězné míče: 1 – 8.
Brejbally: 5/9 – 3/11. Celkem získaných míčů: 81 – 73.

Hladíková ve finále nehrála dobře, často kazila a byla na ní patrná nervozita. V prvním setu ji soupeřka rychle odskočila, přesto dokázala o čtyři roky mladší Hladíková srovnat na 3:3, ale výhodu svého podání prohospodařila a první set prohrála 4:6. Ve druhém setu do té doby jistější Gerlová častěji chybovala a dostala soupeřku zpátky do hry. Hladíková za stavu 3:2 prolomila soupeřce podání a druhý set vyhrála 6:3. Ve třetím setu rozhodl brejk Gerlové, která se trhla na 3:1. Nervózní Hladíková už nedokázala vývoj zápasu otočit rozhodující set 2:6.

Gerlová: „Před zápasem jsem to brala jako své nejtěžší finále na Rieter Cupu. V prvním setu nešel Hladíkové servis, pak se rozstřílela. Naštěstí hrála na riziko a hodně kazila, takže mi to celkově trochu usnadnila. Já jsem se svojí hrou spokojená, celý zápas jsem hrála vyrovnaně, zbytečně nekazila. Soupeřce dělal problémy můj rotovaný servis, podle mě rozhodla psychika, protože včera hrála Tereza lépe.“

Hladíková: „Už před zápasem jsem na sobě cítila známky nervozity a při zápase to také nebylo ono. Celý zápas jsem zbytečně kazila a trápila se. Druhý set jsem sice vyhrála, ale spíše proto, že Iveta udělala několik chyb. Nevím proč, ale když hraji finále, jsem vždycky nervózní. Jsem naštvaná sama na sebe, nemrzí mě tolik, že nemám titul, jako spíše předvedená hra. Dneska jsem hrála špatně, přitom celý turnaj jsem se cítila v pohodě. Pokud bych zopakovala výkon z předchozích dnů, asi bych vyhrála.“

Medailím kraluje Gerlová
Nejúspěšnější účastnicí šampionátu je Iveta Gerlová (Jihlava), která při svých šesti startech vybojovala ve dvouhře a čtyřhře osm zlatých, tři stříbrné a jednu bronzovou medaili.

Další pořadí: 2. Navrátilová 3 – 2 – 2, 3. Hradecká 3 – 1 – 3, 4. Novotná 3 – 1 – 2, 5. Vildová 3 – 1 – 0. Svoje postavení si letos vylepšila loňská vítězka dvouhry Skočdopolová (2 – 4– 3), která letos získala bronz ve dvouhře a stříbro ve čtyřhre žen. Polepšila si také vítězka čtyřhry z let 2008 a 2009 Kriegsmannová (3 – 2 – 1), která s Gerlovou potřetí v řadě ovládla čtyřhru žen.

Z letošních účastníků si svou medailovou bilanci vylepšil bronzem ve dvouhře Lustig (0 – 2 – 3) a dvěma stříbry Majšajdr (0 –3 – 0).

Pořadí nejlepších mužů: 1. Šnobel 5 – 1 – 1, 2. M. Štěpánek 3 – 2 – 0, 3. Ječmínek 2 – 3 – 1, 4. Pospíšil 3 – 3 – 1. 5. Rosol 2 – 3 – 1.

63



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Iveta Gerlová používá

Wilson Steam 96


Určení středně pokročilí
Typ švihu střední nápřah / středně silný úder
Velikost hlavy 96 čt. palců/ 619 čt. cm
Délka 69.22 cm
Váha 289 g
Vyvážení 340 mm
Tvrdost 70
Šířka rámu 22.5mm / 22.5mm / 22.5mm
Složení Basalt
Typ gripu Wilson Sublime Grip
Počet strun 16 x 20

Komentáře k raketě (0)

S touto raketou hrají také
Lucie Hradecká |
POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)