Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

První turnaj MČR v tenisu na vozíku 2010-11 v Radnicích

napsal briza 30.08.2010

Hašek se dočkal. Pokud budete chtít jet v létě na dovolenou, podívejte se na termínovou listinu ČTSV (a termín dovolené jedněch mých příbuzných), kdy se koná turnaj v Radnicích u Rokycan a v tomto termínu nikam nejezděte – určitě bude zima a hnusně pršet…

Petr Utíkal - nejmladší český tenista na vozíku

6. ročník turnaje pořádaného Petrem Blechou se letos ještě nekonal pod hlavičkou titulárního sponzora z minulých let, který o podpoře seriálu ještě jedná s mateřskou firmou (snad to dopadne dobře). To mělo za následek, že nejistota prize money na konci circuitu odradila nejlepší Slováky Felixe a Gergelyho, kteří loni získali několik premií, nepřijeli ani Brychta,Potůček, Fiala a Stefanů, dva posledně jmenovaní ze zdravotních důvodů.

Protože ovšem dorazil Masaryk a Soviš ze Slovenska, nasazovalo se podle žebříčku ITF, kde jako česká trojka (a turnajová jednička) byl pražský Kubát, dvojka Hašek, trojkou byl Masaryk a čtvrtým nasazeným byl Jochymek.

Z původní 16 tedy zůstala třináctka (odhlásil se ještě Bauer kvůli dopravě), nakonec se do soutěže zapojilo 12 hráčů, Kosík, byť v pátek byl na kurtech, v sobotu nedorazil, asi měl strach z Laďky Pořízkové se kterou měl hrát.

Překvapením prvého kola bylo jasné vítězství Rajznovera nad v poslední době dobře hrajícím Vrbou. Škoda, že Honza Rajče nevěnuje tenisu víc času, patřil by určitě k české špičce… Jinak vítězili favorité – Soviš si poradil s Řasovou, Blecha využil domácího přostředí a porazil Klečku, Masaryk porazil Kvocha. Ve čtvrtfinále se dostal snadno Kubát přes Soviše, Masaryk si zatrénoval s Pořízkovou, Jochymek i Hašek potvrdili nasazení a postoupili do semifinále.

Tam úžasnou bitvu svedli Kubát a Masaryk, kdy slovenský reprezentant využil svého mládí a vyhrál ve dvou tie breacích, Hašek neměl práci s Jochymkem. V deblu se do finále probojovali dva nejvýše nasazené páry – Hašek, Kvoch a Masaryk, Jochymek, když první pár přešel do finále přes Blechu s Rajznoverem (ti porazili Vrbu s Klečkou), druhý pak přes Soviše s Kubátem (Pořízková, Řasová.

Česko-slovenské finále měl pevně ve svých rukou český reprezentant Hašek, který v první sadě poslal Masaryka do Zverimexu pro klec, ve druhé se již Masáro lépe bránil, ale víc jak dva gemy neuhrál a umožnil Honzovi získat první titul této tour ve dvouhře. K němu přidal i titul z debla, když po bitvě porazili asi již unavené Jochymka/Masaryka.

Na Haškově úspěchu určitě neleží stín chybějících hráčů, Honza si ho za svou poctivost a přístup určitě zasloužil. Jsem docela zvědavý, zda, pokud se podaří opět titulární sponzor Tour a s ním i prize money, nebudou na konci body z Radnich chybět těm, co nepřijeli…

Prohlédněte si fotografie.

Ivan Vyvadil

37



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)