Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Přestup je potřeba vyřídit do 31. ledna včetně platby

napsal briza 02.01.2018

Přestupy startují každou sezónu od 1. listopadu a končí 31. ledna. Vše probíhá přes informační systém ČTS, kde si hráč vytvoří žádost o přestup. Žádost dorazí mateřskému klubu, který může žádost schválit nebo odmítnout. Pokud mateřský klub na žádost nereaguje, pak to vlastně znamená odmítnutí přestupu. V případě, že žádost schválí mateřský klub, putuje novému klubu. Pokud žádost schválí i nový klub, je žádost vyřízena a všem účastníkům (hráč, mateřský klub, nový klub) dorazí e-mailem potvrzení a podklady pro zaplacení přestupu. Přestup je uskutečněn až tehdy, když dorazí platba na účet ČTS – správná částka se správným variabilním symbolem. Tato platba musí dorazit na účet ČTS nejpozději 31. ledna. Pokud dorazí později, smůla, přestup neproběhl. Další šance zase za rok.

Centrální tenisový dvorec

Takže když máte vše dohodnuto s mateřským a novým klubem, můžete přestoupit za 2 dny (vytvoření žádosti, schválení mateřským a novým klubem, platba). Jakmile ČTS obdrží platbu, dostanete potvrzení o přestupu e-mailem a objevíte se v seznamu přestupů na Cztenis.

Jak postupovat, když vás mateřský klub nechce pustit? Když víte, že vás mateřský klub nepustí, tak nemusíte dělat žádost přes systém, protože mateřský klub to jednoduše zamítne nebo nebude reagovat. V takovém případě je potřeba podat přestup jako se to dělalo dříve, tedy vyplnit přestupový lístek a podat ho v termínu 1. – 16. ledna na úsek registrace ČTS k rukám paní Brožové (tel.: 222 333 423), která vám poradí jak dále postupovat. Tento postup se však, jak historie ukázala, využívá pouze v několika případech ročně. V ostatních případech se hráč, mateřský klub a nový klub mezi sebou dohodnou a hráč přestoupí přes informační systém ČTS.

Jaká je nejčastější chyba u přestupu? Hráč má schválenou žádost oběma kluby, ale neprovede platbu na účet ČTS. Bohužel potom dojde k tomu, že informační systém 1. února tyto nezaplacené žádosti zruší jakoby nikdy neexistovaly. Proto nenechávejte platbu na poslední chvíli. Jak bylo zmíněno výše, úspěšný přestup je hráči i oběma klubům oznámen e-mailem ve chvíli, kdy ČTS obdrží platbu (správnou částku se správným var. symbolem).

Přestupy končí 31. ledna. V průběhu února se řeší problémové přestupy, námitky a od 1. března začíná hostování. Letos bude hostování o to zajímavější, protože budou hojně hostovat hráči věkové kategorie minitenis a babytenis, aby si mohli zahrát soutěže družtev tam, kde o ně bude zájem. Hráči minitenis a babytenis od letošního roku mají klubovou příslušnost a tedy budou moci hrát soutěže družtev pouze za svůj mateřský klub nebo hostovat do jiného klubu. Pokud se vás to týká, zjistěte si včas, jestli váš mateřský klub bude hrát soutěže družstev a kdyžtak se zeptejte jinde a v březnu si vyřiďte hostování.

V případě dotazů k tématu přestupů a hostování piště na brezina@cztenis.cz.

Doporučená literatura: Přestupní řád (PDF), Prováděcí předpis k přestupnímu řádu (PDF).

Napsal: Lukáš Březina

36



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)