Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Pravidla přihlašování na turnaje Českého tenisového svazu

napsal briza 30.12.2014

Český tenisový svaz ve své zimní a letní termínové listině zveřejňuje ročně přes 2 tis. turnajů (třídy A, B, C, D, přebory a mistrovství ČR) v 8 věkových kategoriích (mladší žáci a žákyně, starší žáci a žákyně, dorostenci a dorostenky, muži a ženy). Níže naleznete stručné informace k přihlašování na tyto turnaje.

Centrální tenisový dvorec

Na turnaje ČTS se mohou přihlásit pouze registrovaní hráči ČTS. Jak se stát registrovaným hráčem ČTS? Postup naleznete na: http://cztenis.cz/registrace

Pravidla pro přihlašování upravuje soutěžní řád ČTS (http://cztenis.cz/…ezni_rad.pdf)

PŘIHLÁŠENÍ
Lhůta pro vytvoření přihlášky začíná datem publikace aktuální termínové listiny na www.cztenis.cz. Uzávěrka přihlášek na turnaj je 10 dní před datem zahájení turnaje v čase 12:00. Po tomto termínu se hráč může na turnaj přihlásit pouze telefonicky přes pořadatele, který však takovou přihlášku nemusí akceptovat.

VYŘEŠENÍ KOLIZNÍCH PŘIHLÁŠEK
Hráč má možnost se přihlásit i na více turnajů v jednom termínu (jedná se o přihlášky na turnaje, jejichž termíny konání se překrývají alespoň o jeden den a současně termíny zahájení se shodují nebo liší o 1 den). Vyřízení těchto tzv. kolizních přihlášek končí 6 dní před datem zahájení turnaje v čase 12:00, to znamená, že hráč ve lhůtě 10–6 dní před datem zahájení turnaje je povinen v této lhůtě odstranit z IS kolizní přihlášky a ponechat přihlášený pouze 1 turnaj na daný termín. Pokud hráč nevyřeší kolizní přihlášky tak, aby ponechal pouze jednu přihlášku, pak to za hráče vyřeší Informační systém avšak bez ohledu na umístění v seznamu přihlášených hráčů na tyto turnaje.

ODHLÁŠENÍ Z TURNAJE
Hráč má možnost se z turnaje odhlásit bez jakéhokoliv postihu ne později než 6 dní před zahájením turnaje v čase do 12:00. Pozdější odhlášení (s postihem 5 dní penalizace od data zahájení turnaje) je možné pouze prostřednictvím IS ČTS a to nejpozději do posledního dne před datem zahájení turnaje v čase 18:00 (v případě turnaje s kvalifikací do posledního dne před konáním kvalifikace). V tomto případě odhlášení se hráč nesmí po dobu 5 dní od data zahájení turnaje zúčastnit žádné další soutěže započítávané do klasifikace. Pokud se hráč neodhlásí v IS do 18:00 hod. den před zahájením turnaje nebo se k turnaji nedostaví, nesmí se zúčastnit žádné další soutěže započítávané do klasifikace po dobu 8 dní od data zahájení turnaje, kde k provinění došlo.

HRÁČ JAKO NÁHRADNÍK
Pokud je hráč v seznamu náhradníků turnaje, může se beztrestně odhlásit nebo se odhlašovat nemusí. Seznam účastníků turnaje je definitivně uzavřen 1 den před zahájením v čase 18:00. Pokud po tomto čase zůstane hráč v seznamu náhradníků, nebude penalizován za případnou neúčast a má právo zúčastnit se jiného turnaje.

ÚČAST NA TURNAJI BĚHEM PENALIZACE
Pokud se hráč v čase penalizace zúčastní turnaje jednotlivců ČTS, pak nezíská žádné body ze soutěže dvouhry i čtyřhry. Body ze čtyřhry také nezíská spoluhráč penalizovaného hráče. Pokud hráč vědomě a úmyslně startuje na turnaji jednotlivců ČTS, pak se vystavuje přísnějšímu trestu, který mu může vyměřit disciplinární komise ČTS.

Podrobné informace naleznete na www.cztenis.cz v rubrice "Pravidla a řády:http://cztenis.cz/pravidla-tenisu.

174



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)