Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Petr Pála: Všechno je pro mě jednodušší

napsal tipmaster 29.01.2008 Na sklonku minulého roku byl Petr Pála jmenován do funkce kapitána českého fedcupového týmu poté, co funkci z rodinných důvodů složil Aleš Kodat. Petr Pála působil dosud u týmu jako manažer. Petr Pála
Petr Pála

Byl jsi u FED CUPového týmu jako manažer. Nyní jsi kapitán. Je vůbec něco, co tě překvapilo ve funkci kapitána?
Tak zatím ne, naopak to je všechno pro mě jednodušší. Jako manažer jsem musel hlídat, aby kapitán věděl kdy je tiskovka, kdy je trénink, kdy je hráčský mítink, aby přišel na zkoušku oblečení … To si teď všechno ohlídám sám :-)

Kapitán týmu má některé formální povinnosti. Je to pro tebe nutné zlo nebo jsi ten typ, který si rád vezme oblek a na slavnostní večeři si potřásá rukou?
Nevadí mi formality. Třeba banket je tradice.

Pořídíš si jako kapitán na banket nový oblek?
Oblečení dostává kapitán a hráčky speciálně pro tuto příležitost. Pozor, vybrat oblečení, které se holkám bude líbit, není snadné. Ale vzpomínám si, že když jsme hráli předloni o postup s Francií, tak jsem oblečení pro holky vybíral společně s mámou od Nicole Vaidišové a Francouzi nám vysekli poklonu, že jsme velice dobře oblečeni. Tehdy jsme ale prohráli 2:3.

Jedna z povinností kapitána jsou i vyjádření a různé projevy. Jsi příznivcem spíše strohých projevů nebo rád rozvineš nějakou myšlenku?
Projev má kapitán jen na banketu. Já budu mít strohý projev. Tým dává vždy ohledně délky projevu jasné instrukce kapitánovi, protože po projevu se podává večeře (smích). Já budu stručný. Také proto, že se hraje doma. Venku si můžete při projevu dovolit víc, můžete říct i něco zábavného. Zvyklostí je, že kapitán vyzve nováčka týmu, aby řekl pár slov. Celý tým se skvěle baví, když se pak ten nešťastník trápí u mikrofonu. Nakonec je však vždy odměněn ohlušujícím potleskem. Tentokrát však žádného nováčka v týmu nemáme. Škoda. Hlavně doufám, že se já sám nebudu trápit s projevem.

Jako aktivní hráč můžeš hodně poradit i co se týče taktiky na dvorci. Půjdeš touto cestou nebo vidíš svou roli spíše v udržení hráče v psychické pohodě?
Nebudu sedět na lavičce a říkat jen pojď, jedem. Když bude některá z holek dělat nějaké zásadní taktické chyby, tak jí poradím. Jsem v kontaktu s trenéry, se kterými se holky celou sezónu připravují, takže si společně řekneme, co je potřeba pohlídat. Navíc David Kotyza, osobní trenér Lucky Šafářové a trenér týmu, bude sedět metr za mnou, takže já i holky ho uslyšíme.

Bereš si po FED CUPu dovolenou nebo se hned zapojíš zpět do svého tenisového procesu?
Po závěrečné tiskovce jedu hned do Ostravy na Davis Cup, kde už mám povinnosti jako manažer týmu.

Tým pod vedením Petra Pály čeká utkání se Slovenskem, které se hraje 2. a 3. února v Brně.
Nominace: Vaidišová, Šafářová, Peschke a Cetkovská. Jako pátá hráčka je připravena Iveta Benešová.

Do dvouher jsou nominovány Nicole Vaidišová a Lucie Šafářová. Pokud by o vítězi utkání musela rozhodnout závěrečná čtyřhra, pak se o sestavě bude rozhodovat až těsně před zápasem. Pravidla stanovují, že kapitán musí oznámit nominaci hráček do čtyřhry nejpozději 15 min po skončení poslední dvouhry.

60



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)