Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Pardubická juniorka: Čeká nás finále Siniakov-Menšík a Nosková-Bartůňková

napsal briza 12.08.2021

Do finále dvouhry 94. ročníku Pardubické juniorky se probojoval Daniel Siniakov, který doslova vydřel vítězství v zápase s Matthew Donaldem 6:3, 3:6, 6:3. V druhém semifinále Menšík přehrál Bartoně 6:1, 6:2. V kategorii dívek Linda Nosková porazila Brendu Fruhvirtovou 6:3, 6:3 a Nikola Bartůňková Kristýnu Tomajkovou 7:5, 6:1. Vítězkami čtyřhry dívek se staly Dominika Šalková a Linda Klimovičová. Vítězi chlapecké čtyřhry jsou Daniel Siniakov a Hynek Bartoň.

Daniel Siniakov

Nosková – Fruhvirtová B. 6:3, 6:3
Brenda Fruhvirtová dnes hrála velmi svižně, útočně, aktivně, rozhodně nechtěla nechat hrát soupeřku. Oproti včerejšímu zápasu to vypadalo, jako by přeřadila na vyšší rychlost. Určitě správná taktika, ale samozřejmě s vyšší rychlostí přicházejí i chyby. Nosková hrála to svoje, dařily se jí krásné bekhendové údery po lajně. Hezký zápas zaslouženě pro Noskovou, která ve finále vyzve Nikolu Bartůňkovou.

Bartůňková – Tomajková 7:5, 6:1
Kristýna Tomajková se v prvním setu držela, hrála svůj poctivý tenis založený na dobrém pohybu. Snažila se být aktivní, ale často tato aktivita znamenala nevynucenou chybu. Nemohl jsem se zbavit pocitu, že když by Kristýna více povařila Bartůňkovou ve výměnách, tak by udělala lépe než se snažit výměny rozhodnout. Bartůňková se nikam moc netlačila, klidně si s Tomajkovou zahrála výměny, ve kterých si otevírala kurt svým kvalitním obouruč-bekhendem hraným křížem.

Siniakov-Donald 6:3, 3:6, 6:3
Krásný zápas plný dlouhých typicky antukových výměn. Často výměny vyhrával ten pasivnější hráč, který si počkal. Zcela vyrovnaný zápas dospěl do třetího setu, kdy se viditelně unavený a zklamaný ze ztráty druhé sady Daniel Siniakov nechal ošetřit. Zázračné ruce paní zdravotnice Morávkové jakoby nalily novou energii do těla mladého Siniakova, který si zajistil vedení a nakonec získal třetí sadu a tím i celý zápas. Po dvou těžkých zápasech (ve čtvrtfinále s Hrazdilem a v semi s Donaldem) čeká ve finále Jakub Menšík, který na turnaji zatím neztratil ani set.

Menšík-Bartoň 6:1, 6:2
Jakub Menšík v Pardubicích předvádí svižný a velmi důrazný tenis. Začíná to dělovým servisem a pokračuje rychlým liftem z forhendu nebo rovnějším ale kvalitním bekhendem. Bartoň dnes byl pod tlakem především na své bekhendové straně a když už se dostal ke svému monster-forhendu, tak Menšík vytáhl krásný bekhend z levé nohy hraný po lajně do odkrytého kurtu. Menšík dnes zahrál výborně.

Čtyřhru dívek vyhrály Dominika Šalková a Linda Klimovičová Šalková a Klimovičová ve finále porazily pár Nosková/Havlíčková 6:4, 6:4. Pro Dominiku Šalkovou je to třetí titul ve čtyřhře z Pardubické juniorky, pro Lindu Klimovičovou druhý titul (první titul získala Šalková s Adélou Moravcovou).

Čtyřhru chlapců vyhráli Daniel Siniakov a Hynek Bartoň, kteří ve finále porazili Josefa Zapletala a Jana Hrazdila 7:6(2), 6:3.

Napsal: Lukáš Březina

21



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)