Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR: Káraný a Doksy znají své vítěze

napsal Goldie 22.07.2009 Turnaji v Káraném, letos poprvé povýšeného na turnaj třídy A přálo počasí. V letošním létě to byl snad div světa. Protože na startu bylo téměř 100 hráčů a hráček bylo potřeba využít dvorce v okolních klubech v Houštce a Brandýse n/L. Muži hráli kvalifikaci, která díky bohužel tradičním odhláškám na poslední chvíli některých nespolehlivých, pozbyla téměř významu. Vopička, Holušová, Niedermayerová, Zlatohlávek
Vopička, Holušová, Niedermayerová, Zlatohlávek

A jak už to bývá o překvapení v hlavní soutěži nebyla nouze, zejména pak ve spodní části pavouka. Nedařilo se zejména Martinu Kameníkovi, Tomáši Tomanovi a Michalu Brunclíkovi. Naopak zaujal poctivou hrou Jan Železný a především mladý Václav Šafránek, kterému bylo v květnu teprve 15 let ! Na tak velkém turnaji došel do semifinále, kde cestou odvrátil právě Železnému 5 mečbolů a pak ho doslova utahal.

Ještě v semifinále vedl v prvním setu 4:1 a 5:3, aby nakonec velmi těsně podlehl Dominiku Sučovi. Pokud Šafránek bude takto pokračovat, možná o něm ještě hodně uslyšíme, ovšem kolik takových nadějí tady v posledních letech bylo a do světového tenisu ani nenahlédli?

V horní části pavouka kraloval Michal Schmid, proti kterému snad ani nikdo nechtěl hrát. Nový a Vojtíšek, nedávno hráči slušné výkonnosti nekladli žádný odpor a Vojtěchovský musel v semifinále skrečovat. A tak se o to pokusil Dominik Suč, který však hrál své první „velké“ finále a ikdyž se snažil, na vítězství nedosáhl.
Ale jeho zlepšení je stabilní a hlavně stále na našich turnajích hraje, takže se určitě dočká.

Před turnajem jsem tipoval finále Niedermayerová – Holušová a tak to i dopadlo.
Radana Holušová už zahraniční turnaje neobjíždí, ale stále to umí.
Petra Niedermayerová má přeci jen momentálně větší herní praxi a to asi vyrovnané finále rozhodlo. A tak po zásluze dosáhla na svůj první titul na turnajích Optim Tour.

To co se podařilo v Káraném, tedy vyhnout se špatnému počasí, se totálně nepodařilo o týden později v Doksech, zejména pak v nejdůležitější den – v sobotu.
A tak turnaj začal vlastně až v neděli, pokud nepočítáme páteční kvalifikaci mužů, které se zúčastnilo 22 zájemců a to i přesto, že hlavní soutěž byla rozšířena na 64 !!!
Takže až po pěti dnech známe vítěze. Stal se jím Martin Fafl, který se po svém trumfu na MASTERS 2005, při premiérovém ročníku Optim Tour tak trochu z našich turnajů vytratil.
A soupeřem mu ve finále mohl být sotva někdo jiný než Ondřej Tomíška, kterému by vítězství z Doks zkompletovalo sbírku z našich letních turnajů. Ve finále byly vyrovnané pouze dva sety. V rozhodujícím už Fafl jasně kraloval.
Příjemným překvapením byla hra „starších“ hráčů Nebojsy, Brusenbaucha, Línka a Vrbky.

Ženský turnaj měl dvě jasné favoritky a ty se také setkaly ve finále. Tentokrát Petra Niedermayerová nezopakovala vítězství z minulého týdne v Káraném a podlehla Zuzaně Zálabské, ale prohrát po vyrovnaném boji s čerstvou mistryni republiky není ostuda.
Přímo tragédií skončil zápas úvodního kola pro nasazenou Vendulu Plechatou. Při vlastním mečbolu upadla při returnu tak nešťastně, že si zlomila ruku. A tak místo postupu dál, má zřejmě po sezóně.
Přejeme ji brzké uzdravení a co nejrychlejší návrat na dvorce.

Za zmínku snad ještě stojí, že pořadatelé na těchto turnajích vyplatili na odměnách téměř 95 000 Kč. A tak zbývá už jen dodat, že Optim Tourpokračuje začátkem srpna ve Dvoře Králové a základní část končí v Mladé Boleslavi.

Zdokumentoval:
Pavel Zlatohlávek

65



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)