Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2022: Homola a Abeldinová vyhráli v Mladé Boleslavi

napsal briza 28.08.2022

V lesoparku Na Štěpánce se hrálo áčko mužů a žen. Účast žen byla slabší než jiné roky, protože se už rozehrávala kvalifikace „šedesátky“ na Spojích. A tak se ve finále nakonec potkaly Alla Abeldinová s Lenkou Munzarovou. Alla byla po prvním setu jistější a razantnější soupeřku ubrzdila a přehrála 4:6,6:1,6:2. Výsledky: muži, ženy.

Alla Abeldinova

Zachránila tak trochu sezónu, kdy moc nehrála a hlavně se kvalifikovala na závěrečné MASTERS. Debl vyhrál pár Jana Kareisová – Natálie Paterová.

To u mužů bylo už od čtvrtfinále těžké tipovat vítěze. V té době totiž v soutěži chyběli všichni nejvýše nasazení. Nakonec byl nejlepší Patrik Homola (r.2004), kterému se letos v kategorii dospělých daří mnohem více než v dorostu, kam ještě věkem patří.

Jeho jistá hra, kdy vydrží ve výměně a nakonec ještě dovede přitlačit, slavila úspěch.

Zejména pak ve finále, kde se utkal s podobně hrajícím Adamem Januškou.

Patrik finále zvládl po setech 3:6,6:0,6:2 a tímto vítězstvím se stal i nejlepším v bodování celé letošní Optim Tour. Vítězství v deblu patří dvojici Antonín Štěpánek – Vojtěch Mareš.

Základní část okruhu je tedy minulostí a v halové sezoně nás čeká závěrečné MASTERS, které se bude hrát tentokrát v Třebíči, zřejmě v prosinci po extralize.

Pořadatelé slibují opravdu velmi nadstandartní finanční odměny, bezplatné ubytování v areálu a další výhody. Tak se nechme překvapit.

Jako vítězové jednotlivých turnajů se kvalifikovali: Muži: Andrew Paulson, Jiří Barnat, Daniel Pátý, Daniel Orlita, Patrik Homola a nejlepší podle bodování – Tomáš Zlatohlávek a Adam Januška.

Ženy: Linda Klimovičová, Markéta Petruželová, Julie Štruplová, Alla Abeldinová a nejlepší podle bodování – Denisa Pospíšilová, Andrea Nová a Klára Kajabová.

Do celkového počtu osm v každé kategorii je doplní jeden muž a jedna žena startující na volnou kartu.

Podrobnější info, především pak konečné žebříčky naleznete na www.optimtour.cz.

Z Mladé Boleslavi zaznamenal: Pavel Zlatohlávek

14



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)