Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2015: Závěrečné MASTERS na Mělníku pro Michala Fraňka

napsal briza 21.09.2015

Jeden z nejlepších turnajů MASTERS mužů za poslední roky se hrál na Mělníku. Velmi dobré počasí, žádné zranění a skreče a také pohoda mezi hráči jen umocnila význam této akce, na kterou finančně přispělo samotné město. A jak vše probíhalo?

Michal Franěk

V první skupině se čekal postup Jana Kunčíka a Michala Fraňka, ale vše zdramatizoval hned v prvním zápase Petr Nouza (r.1998), který ve třech setech přehrál právě Kunčíka.

Jenže druhý den prohrál možná trochu překvapivě z Jakubem Rozlivkem a postup byl ztracen, tím spíše, že Honza Kunčík zvládl koncovku rozhodujícího setu v zápase s Fraňkem a nakonec postupoval z prvního místa do semifinále.

Ve druhé skupině to bylo jasnější. Daniel Knoflíček byl suverénní až na drobný výpadek ve druhém setu v posledním zápase s Jiřím Vachtlem. Druhým postupujícím byl nakonec po zásluze Lukáš Michl, který v přímém souboji o postup do semifinále nedal šanci Tomáši Musilovi. Obě semifinálová utkání byla opravdu skvělou podívanou. Nejprve Dan Knoflíček stále vedl v prvním setu nad Fraňkem, přestože už ho mohl mít v hlavě dost, díky vzájemné bilanci 0:5. Jenže zase nezvládl koncovku a ve druhém setu si prohrál servis za stavu 3:3 a bylo hotovo. Servis naopak držel Michala hodně nad vodou, ale jinak naprosto vyrovnaný duel.

Ještě lepší to bylo na vedlejším dvorci, kde všichni spíše favorizovali skoro domácího Lukáše Michla (hostování v SK Mělník ve II. lize).

Michl vedl 5:4 a podával, nevyužil jeden setbol a tiebreak pak prohrál, ve druhém vyhrál celkem v pohodě 6:3 a pak měl ve třetím 5:3 a 40:15 na servis Kunčíka, tedy dva mečboly.

Nevyužil je a pak si oba až do tiebreaku nepodrželi svůj servis ! V tiebreaku už ovšem Honza Kunčík získal vedení 6:1, když jeho soupeř zejména na začátku zahrál dva centimetrové auty a to asi rozhodlo. Škoda, že mohl postoupit pouze jeden, ale Lukáš Michl se rozhodně nemá zač stydět. Třeba jeho bekhend je doslova učebnicový, ale slabší servis ho stál asi tento zápas. Nakonec je třeba vyzdvihnout i výkony čtveřice hráčů, kteří nepostoupili dál, neboť dění ve skupinách opravdu zdramatizovali a nebyli rozhodně jen do počtu. Kdo mohl hrát a nepřijel ?

Především Václav Šafránek, Zdeněk Kolář a Filip Brtnický, kteří dali přednost zahraničním turnajům a pak také vítěz Pardubické juniorky Daniel Orlita, který byl na MČR dorostu družstev. Pondělní finálový duel byl odvetou vzájemného klání ve skupině, ale Michal Franěk si už tentokrát vítězství ujít nenechal. Zvítězil přesvědčivě 6:3,6:1 a završil tak skvělou sezónu, ve které vyhrál dvě „áčka“, MČR v Ostravě a teď i MASTERS Optim Tour.

O nadcházejícím víkendu 26 – 28.září rozehrají stejný turnaj ženy, taktéž na Mělníku.

Podrobnější info a zejména pak výsledky mužské části MASTERS Optim Tour 2015 naleznete na www.optimtour.cz.

Z Mělníka zaznamenal Pavel Zlatohlávek

68



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)