Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2014: Titul z MASTERS pro Knoflíčka, ženy budou finále teprve hrát

napsal briza 16.09.2014

Desátý ročník Optim Tour byl zakončen na Mělníku závěrečným turnajem MASTERS. Vyrovnané čtyřčlenné skupiny mužů a žen nabídly zajímavé souboje těch nejlepších, kteří na turnaj postoupili na základě výsledků z šesti turnajů v průběhu roku.

Daniel Knoflíček

Muži – skupina A: Daniel Knoflíček, Josef Kurka, Stanislav Nebojsa a Petr Vaníček. Knoflíček prošel skupinou bez problémů. Velké zlepšení v této sezóně ve dvouhře zaznamenal Kurka, ale na Mělníku to na postup do semifinále o kousek nestačilo. Lepší byl ve vzájemném zápase Petr Vaníček. Standa Nebojsa prohrál se všemi a tentokrát se s formou moc nepotkal.

Muži – skupina B: Jakub Filipský, Lukáš Jedlička,Tomáš Musil a Matěj Kracík. Vitěz skupiny Jakub Filipský měl namále hned na začátku s Musilem, kdy odvracel mečbol v tie-breaku třetího setu, ale pak už hrál velmi dobře. Lukáš Jedlička přešel do semifinále právě přes Tomáše Musila až v posledním zápase.

V semifinále už jasně dominovali mladí Knoflíček a Filipský. Jejich vzájemný souboj ve finále byl jistě ozdobou letošního turnaje. Knoflíček zvítězil po zásluze 6:3,6:3, ale výsledek trochu zkresluje jinak velmi vyrovnaný průběh střetnutí. Vítěz udělal určitě méně nevynucených chyb a disponoval aktivní obranou ze které mnohdy
ještě dokázal zakončit výměnu na síti. Jakub měl bohužel pár výpadků při svém servisu a tak vlastně stále dotahoval, což ho pak stálo i více sil.

Kdo chtěl a teoreticky mohl hrát ? Určitě Jan Šátral, který byl i přítomen, ale ještě v sobotu odpoledne hrál v Trnavě a už opravdu nešlo čekat, zda tam náhodou prohraje. Zájem měl i Dominik Suč, ale nakonec odjel do Srbska.

Ženy – skupina C: Kateřina Sisková, Adéla Jarošová, Veronika Vlkovská a Klára Hladká. Kateřina Sisková neměla příliš problémů vyhrát skupinu. Škoda, že odstoupila po prvním zápase v turnaji mladá Veronika Vlkovská, od které se čekalo, že by mohla i postoupit dál. Nakonec si to mezi sebou rozdaly o postup Klára Hladká a Adéla Jarošová.

Ženy – skupina D: Natálie Cváčková, Eva Válková, Marie Mayerová a Hana Kováčová. Marie Mayerová přijela na poslední chvíli, když nahradila nemocnou Janu Orlovou a to jí možná trochu poznamenalo v prvním zápase. S Válkovou nakonec svedla vyrovnaný zápas o postup, který však těsně prohrála. Natálie Cváčková si postup zajistila dvěma úvodními výhrami a její skreč v zápase s Kovačovou za stavu 1:1 na sety už nic neřešila. Na rozdíl od mužů byly semifinále žen opravdu kdo z koho. Kateřina Sisková v krásném zápase přetlačila Evu Válkovou, ve druhém setu opravdu o pár míčů.

Ve druhém zápase Klára Hladká vyhrála úvodní set nad Natálii Cváčkovou v tie-breaku, aby pak prohrála 10 gamů po sobě. Přesto neuvěřitelně zabojovala a za stavu 5:4 ve třetím setu měla mečbol ! Nakonec padla až v tie-breaku rozhodujícího setu. Ženské finále bylo po dohodě obou finalistek odloženo.

Škoda neúčasti nemocných Martiny Borecké a Jany Orlové. Petra Krejsová by se taky zúčastnila, ale finále na „desítce“ v Praze, které nakonec v neděli vyhrála jí to znemožnilo. Jinak na finanční odměny již třetím rokem za sebou přispělo z rozpočtu město Mělník a několik dalších firem. Slavnostního vyhlášení se zúčastnil i starosta města pan Ctirad Mikeš. Dík samozřejmě patří i všem pořadatelům v samotném tenisovém klubu SK Mělník.

Výsledkový servis naleznete na www.optimtour.cz.

Z Mělníka zaznamenal: Pavel Zlatohlávek

44



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)