Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2013: V Mladé Boleslavi slavili vítězství Šimůnek a Válková

napsal briza 20.08.2013

Podeváté za sebou se konal Na Štěpánce tradiční „áčkový „ turnaj mužů a žen. Soutěž žen byla trochu poznamenána neúčastí některých hráček, které daly přednost turnaji ITF na Neridé. Přesto bylo k vidění hodně zajímavých a vyrovnaných duelů.

David Šimůnek

Konečně se vítězství dočkala sympatická domácí hráčka Eva Válková, která právě zde již v minulosti dvě finále prohrála. Ale titul si musela doslova vyčekat. V pondělí totiž finále s Pavlou Šmídovou nezačala dobře, prohrávala 1:4 a v tie-breaku to už nezachránila. Druhý set vyhrála s přehledem 6:0 a dále vedla 4:1 a 40:0 v setu třetím. Nakonec se zápas musel za stavu 6:5 a 15:15 v její prospěch přerušit pro déšť a dohrávka v úterý ráno trvala pouhé tři míče. Jinak stálost formy potvrdila Radka Baštářová a semifinále je úspěch i pro Terezu Janatovou.

Vítěz mužské dvouhry David Šimůnek musel vyhrát šest zápasů, aby potvrdil úvahy o tom, že by to mohl být právě on, kdo si odveze neobyčejně velký pohár pro vítěze. Může být jistě rád, že vše stihl ve finále dříve než se zavřela obloha a začalo na dlouho pršet. Moravané Lošťák s Nebojsou mu sice vzali set, ale jinak turnaj ovládl celkem s přehledem. Velmi dobře hrál i poražený finalista Lukáš Jedlička, který o sobě dal zase po čase vědět. Těžké to měl hlavně s velmi dobře hrajícím Filipem Doleželem ve čtvrtfinále. Spokojeni snad mohou být za semifinále i Stanislav Nebojsa a Lukáš Poláček, protože těch, kteří tyto pozice reálně atakovali bylo na tomto turnaji poměrně dost.

Takže o nadcházejícím víkendu se v Brně rozhodne o tom, kdo se ještě jako vítěz resp. vítězka připojí ke stávajícím pro MASTERS Optim Tour 2013 a poslední víkend v měsíci srpnu snad vše vyvrcholí kvalitní účastí na Mělníku. Podrobnější info, především pak aktuální žebříčky naleznete na www.optimtour.cz.

Z Mladé Boleslavi zaznamenal: Pavel Zlatohlávek

42



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)