Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2013: Tituly z Masters pro Šátrala a Šmídovou

napsal briza 02.09.2013

Na Mělníku vyvrcholil již devátý ročník tenisové Optim Tour dospělých. Vyrovnané čtyřčlenné skupiny mužů a žen nabídly zajímavé souboje těch nejlepších, kteří na turnaj postoupili na základě výsledků z šesti turnajů v průběhu roku.

Jan Šátral

Turnaj mužů měl následující obsazení:

Skupina A: Michal Franěk, Theodor Devoty, Jakub Hadrava a Jan Michálek

Favorit Michal Franěk postoupil ze skupiny bez ztráty setu a skvěle se předvedl především v zápase s Devotym, kterého doslova smetl z kurtu.Ten sice začal turnaj dobře, ale pak pro zranění nemohl pokračovat v jinak vyrovnaném zápase s Hadravou. Honza Michálek příkladně bojoval a v posledním zápase s Fraňkem měl možnost v případě vítězství postoupit dál, ale nezvládl koncovky setů.a zápas zakončil dokonce dvěma dvojchybami. Nakonec skončil poslední a do semifinále postoupili Franěk s Hadravou.

Skupina B: Jan Šátral, Lukáš Jedlička, David Šimůnek a Tomáš Musil

Honza Šátral byl celkem suverenní. Kdo ale překvapil všechny a asi nejvíce sám sebe byl Tomáš Musil. Na turnaj postoupil jako náhradník a hned v prvním zápase s Šimůnkem otočil v rozhodujícím setu z 0:3 na 5:3 a koncovku zvládl. David Šimůnek, který skončil poslední zůstal možná trochu za očekáváním, především v zápase s Jedličkou, ale zase nejvíce vzdoroval Šátralovi. A tak o postupujícím se rozhodlo v přímem souboji Jedlička – Musil. Byl to skvělý zápas ve kterém dlouho vedl Lukáš Jedlička, ale nakonec se radoval Tomáš Musil, který vybojoval postup díky dobře zvládnuté koncovce třetího setu.

V semifinále padla trochu deka i na Honzu Šátrala. S bezchybně hrajícím Jakubem Hadravou prohrával 2:6 a 0:2. Ten hrál do tohoto stavu skvěle, hlavně vůbec nechyboval, ale pak mu trochu odešel první servis a Honza Šátral pomalu začal zápas otáčet a v závěru už měl jednoznačně více sil. Jakub Hadrava však potvrdil oprávněnost udělení volné karty na tomto turnaji.

V druhém semifinále se hrálo severočeské derby Musil – Franěk a také na tři sety. První dva sety byly o jednom brejku. V rozhodujícím pak měl Musil krátký výpadek při svém servisu, Franěk velmi rychle potvrdil a od stavu 4:1 už zápas s drobnými problémy dosevíroval.

Pondělní finále mělo překvapivě jednoznačný průběh. Honzovi Šátralovi tam spadlo všechno, vhodně měnil tempo hry, chodily mu kraťasy a zdálo se, že je na tom i fyzicky mnohem líp. Michalovi naopak nešlo vůbec nic a za celý zápas si nevyhrál ani jednou servis, ikdyž se ke shodám většinou dopracoval. A tak po zásluze Jan Šátral obhájil loňské vítězství. Ze všech hráčů měl nejméně výpadků ve hře a zdálo se mi, že i fyzicky zvládl turnaj lépe než ostatní.

Ženy byly rozděleni takto:

Skupina C: Pavla Šmídová, Lenka Brůchová, Radka Baštářová a Marie Mayerová

V této skupině jasně dominovala Pavla Šmídová, která se prezentovala velmi přesnou hrou bez výraznějších chyb. Snad jen ten první servis by mohl být lepší, ale jakmile se dostala do do výměn získala většinou převahu. Do semifinále s ní postoupila Marie Mayerová.

Skupina D: Dominika Paterová, Anna Vrbenská, Jana Matoušková a Gabriela Knutsonová.

Tuto skupinu vyhrála bez ztráty setu Dominika, ale v zápase s Vrbenskou i Knutsonovou to bylo hodně vyrovnané. Zklamáním bylo vystoupení Jany Matouškové. Ta byla bohužel jenom do počtu a zdálo se, že jakoby často nebyla „in“.

Ze druhého místa postoupila nakonec Gabriela Knutsonová, ale zraněná záda jí nedovolila semifinále se Šmídovou dohrát. Boj o finále naopak přinesl souboj Paterové a Mayerové. Jejich zápas byl plný fatálních chyb, ale i skvělých výměn.

Dominika Paterová se nakonec do finále dostala, ale proti Pavle Šmídové se jí vůbec nic nedařilo a tak často během zápasu ve svých průpovídkách vzpomínala na stejně nepodařené finále Pardubické juniorky, což jí rozhodně nepomohlo.

Kdo chyběl a mohl hrát?
Mrzí neúčast Barbory Štefkové, která hrát chtěla, ale nakonec stále postupovala na turnaji ve Švýcarsku, až ho celý vyhrála. Karolína Stuchlá a Tereza Jankovská daly přednost kvalifikaci v Berlíně a Eva Válková na poslední chvíli onemocněla.

V mužích by si určitě rád zahrál Venca Šafránek, ale musel na kvalifikaci do Chorvatska a neúčast mrzela i Jana Kunčíka, který byl v USA a vhodnější by pro něj byl termín o týden později.

Co ještě přinesl tenisový víkend na Mělníku?
Především slušnou diváckou kulisu a pohodovou atmosféru, ke které přispěli všichni zúčastnění. Někteří z nich si pochvalovali turnaj i jako velmi dobrou přípravu na I.ligu.

Letošní ročník Optim Tour je tedy minulostí a příští rok bude jubilejním, desátým.

Výsledkový servis naleznete na www.optimtour.cz .

Z Mělníka zaznamenal: Pavel Zlatohlávek

54



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Jan Šátral používá

Babolat Pure Drive 2012


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 100 čt. palců/ 645 čt. cm
Délka 68.5 cm
Váha 300 g
Vyvážení 320 mm
Tvrdost 72
Šířka rámu 23.5mm / 26mm / 22.5mm
Složení Graphite Tungsten
Typ gripu Babolat Syntec
Počet strun 16 x 19

Komentáře k raketě (0)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)