Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Optim Tour 2012: Tereza Smitková kralovala v České Lípě

napsal briza 09.01.2012

Tereza Smitková (TK Agrofert Prostějov) vyhrála celkem s převahou první letošní turnaj Optim Tour, když ve finále porazila Ekaterinu Alexandrovou 7:5, 6:1.

Tereza Smitková

V prvním setu proměnila sice až pátý setbol, ale to byl asi jediný její problém v celém turnaji. V semifinále dokonce nedovolila Petře Kubinové uhrát ani game, přestože podle očitých svědků to rozhodně nebylo tak jednoznačné.

Jak by ne, když právě Petra Kubinová zaskočila ve druhém kole favorizovanou Martinu Kubičíkovou, která podobně jako v loňském roce skončila prakticky na začátku turnaje.

Z nasazených hráček však nebyla sama, protože mezi nejlepších osm se dostala pouze nasazená Nikola Horáková. Je vidět, že mladší dorostenky mají velmi dobrou výkonnost, ikdyž jejich umístění na CŽ v ženách tomu neodpovídá, protože stále ještě hrají spíše dorostenecké turnaje.

Zajímavé také bylo, že snad poprvé v historii Optim Tour se některé hráčky nedostaly do zcela naplněné kvalifikace. Nejšťastnějším lucky loserem pak byla určitě Nikola Schweinerová, která postoupila v hlavní soutěži do čtvrtfinále.

Ve finále čtyřhry se podle očekávání prosadila Matoušková s Kunčíkovou, které porazily pár Čechová – Alexandrová 6:2,7:6.

A co je nového na okruhu v letošním roce?
Optim Tour bohužel letos přišla o tradiční turnaj v Doksech. O turnaj, který po léta lákal nejen svojí kvalitou a slušnou finanční dotací pro nejlepší, ale také jak se často zmiňovalo – zajímavým společenským vyžitím. Paradoxní je, že důvodem nejsou finance, ale bohužel nezájem klubového vedení TK Doksy tento turnaj spolupořádat. Je to velká škoda, zejména z pohledu dlouho budované tradice. Navíc bohužel nebylo možné v tak krátké době tento turnaj nahradit jiným.

Avšak do budoucna budeme hledat klub, který má dostatek dvorců a především pořadatele, kteří budou mít chuť obětovat svůj čas a budou to dělat rádi. Turnaj by měl být totiž pořádán pro muže a ženy zároveň s minimální celkovou dotací 50 000 Kč.

Pozitivní zprávou je naopak to, že se nám podařilo zajistit finanční dotaci na závěrečné MASTERS konané na přelomu srpna a září. Hrát se bude na Mělníku, což sice není klub sdružený v Optim Tour, ale vzhledem k tomu, že se zde podařilo domluvit zajímavé finanční odměny, je tato skutečnost skoro nepodstatná.

Jinak v České Lípě se po ženách těší na muže, kteří se zde představí o víkendu 20–23.1.2012.

V únoru je pak na řadě tradiční Milten cup v milovické trojhale.

Podrobnější info na www.optimtour.cz

Za přispění pořadatelů zaznamenal Pavel Zlatohlávek

63



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Lenka Kunčíková používá

Head YOUTEK Graphene Instinct S


Určení kluboví hráči
Typ švihu střední nápřah / středně silný úder
Velikost hlavy 102 čt. palců/ 658 čt. cm
Délka 69 cm
Váha 270 g
Vyvážení 340 mm
Tvrdost 72
Šířka rámu 23.4mm / 26mm / 21.5mm
Složení Graphene
Typ gripu Hydrosorb Pro
Počet strun 16 x 19

Komentáře k raketě (0)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)