Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Optim Tour 2012: Pitra a Krejčíková ovládli turnaj v Mladé Boleslavi

optimtour.cz napsal briza 21.08.2012

O víkendu proběhl poslední podnik základní části letošní Optim Tour. V Mladé Boleslavi zaznamenali patrně nejkvalitnější turnaj mužů, který v rámci Optim Tour za posledních osm let pořádali. A v soutěži žen konali kvalifikaci, do které přijelo v pátek ráno 24 hráček!! Tenisový víkend Na Štěpánce doprovodilo i slunečné počasí, takže co si víc přát ?

Barbora Krejčíková

V soutěži mužů vypadli hned na začátku první dva nasazení. Především vyřazení nasazené jedničky Ondřeje Tomíšky pasovalo do role favorita turnaje jeho přemožitele Tomáše Pitru. Jemu zase nejvíce zatápěl ve čtvrtfinále Vojta Blažek, ale nakonec se v semifinále objevili tři nenasazení Pitra, Hadrava a Bulant, tedy mladí hráči a nutno dodat, že zcela po zásluze.

Zdálo se, že v dolní části pavouka se do finále prosadí Robin Bulant. Jenže v semifinále neproměnil tři po sobě jdoucí mečboly proti Jaromíru Línkovi. Ten na začátku turnaje přemítal, jestli náhodou není nejstarším hráčem ve startovním poli, aby nakonec jemu vlastní chytrou a trpělivou hrou dokráčel do finále. Ačkoliv na Optim Tour hrál už třetí finále dvouhry, žádné nevyhrál a vyjímkou nebylo ani toto.

Naopak vítěz turnaje Tomáš Pitra byl po všech stránkách spokojen. “Zpočátku jsem nehrál moc dobře a třeba zápas s Tomíškou nebyl zdaleka tak jednoznačný jak by se zdálo podle výsledku. Nejlepší zápas jsem sehrál naštěstí ve finále, ale možná také proto, že Jaromír Línek měl těžší semifinále než já a jeho hra mi celkem vyhovovala.“

Letošní ročník Optim Tour zná tedy v soutěži mužů šest vítězů a doufejme, že se všichni objeví na závěrečném MASTERS. K nim se kvalifikoval ještě s největším počtem bodů ostravský Jan Lošťák a volnou kartu dostane Jan Šátral.

Soutěž žen měla jasnou favoritku v Báře Krejčíkové, čerstvé vítězce Pardubické juniorky, která snad z Pardubic rovnou přejela na turnaj do Mladé Boleslavi. V celém turnaji jí slušně vzdorovala pouze ve čtvrtfinále Darina Berková, která však za stavu 1:1 neměla dostatek sil dále pokračovat a zápas vzdala. Do finále se poprvé dostala Kateřina Kamínková, která si tímto výsledkem zajistila účast na MASTERS. Domací publikum z terasy skvěle fandilo mladoboleslavské Lence Brůchové, která potvrdila slušnou formu postupem do semifinále.

Škoda, že závěrečného MASTERS se nezúčastní Pernilla Mendesová (dovolená) a nebude ani Tereza Smitková (školní povinnosti). Bára Krejčíková odjíždí na juniorské US Open a bohužel i ona bude chybět. A tak se otevírá možnost k účasti dalším, ale kdo z děvčat se objeví na Mělníku je zatím nejisté. O všem se rozhodne v následujících dnech. O víkendu budou zveřejněny na našich stránkách propozice turnaje. Začíná se v pátek 31,srpna po obědě a v neděli 2.září pak budeme znát celkového vítěze a vítězku Optim Tour 2012!

Podrobnější info na www.optimtour.cz .

Zaznamenal Pavel Zlatohlávek

49



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)