Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Optim Tour 2012: Na TC Brno vyhrál domácí Nejedlý a Mendesová z Přerova

optimtour.cz napsal briza 24.07.2012

Na TC Brno se hrál premiérově druhý letní turnaj v rámci Optim Tour 2012. V pátek se prezentovalo 42 mužů a 47 žen. Termínová kolize s kvalifikací futures mužů v Liberci a také s ženským turnajem ITF v Olomouci ubraly trochu na kvalitě.

Pavel Nejedlý

Kdo chtěl hrát kvalifikaci v Liberci nemohl být v Brně, protože turnaje se překrývaly o dva dny. Některé dívky se dostaly zase na poslední chvíli do kvalifikace v Olomouci a taktéž tedy chyběly. Těžko z toho ven, pokud se bude tvořit LTL na svazu už v lednu a pořadatelé ryze českých turnajů nebudou mít ponětí o tom, kdy se budou konat u nás nově mezinárodní turnaje v létě. Je to škoda, protože zájem hráčů a hráček o naše turnaje je opravdu velký, ale na druhou stranu se jim těžko divit, proč nezkusit výše zmíněné turnaje, když se pořádají doma. Přesto si ale pořadatelé turnaj v Brně pochvalovali, prý i užívali a vše zvládli bez problémů. Finanční dotaci turnaje nesl na bedrech letos samotný klub a je jen dobře, že je a bude takový turnaj také v létě na Moravě.

K samotnému průběhu dodal postřehy hlavní organizátor turnaje Štěpán Šafránek.

Turnaj mužů vyhrál tedy domácí Pavel Nejedlý, který ve finále porazil hladce Jana Michálka.

Potvrdil tak vzestup své formy z posledních měsíců. Cenné bylo jeho vítězství nad oddílovým kolegou Jardou Bartlem a i skalp juniorského reprezentanta Marka Jaloviece není k zahození. Sám přiznal, že na finále si věřil také díky taktice, kterou beze zbytku naplnil. Hrál pomalu, žádné přestřelky a to soupeři rozhodně nevyhovovalo.

Jan Michálek byl velkým překvapením turnaje, protože se například na Optim Tour v poslední době moc neobjevoval, ale ví se o něm, že dovede zahrát dobře.

Zaujal i po zranění se vracející Marek Jaloviec. Na úvod sice málem vypadl, protože s Alexandrem Ždímalem prohrával 3:6, 0:4 a v tiebreaku odvrátil 5 mečbolů, aby ho nakonec vyhrál 16:14 a ve třetím setu už vyhrál zcela jasně 6:1.

Finále se čekalo od Tomáše Prokopa, který je v zápasovém rytmu a možná i od Adama Fabíka u kterého však asi herní praxe zrovna chybí.

Každopádně je vždy pro pořadatelé fajn, když titul zůstane doma …

Turnaj žen byl o poznání kvalitnější a kdyby se neodhlásily z pavouka Hrubá, Rutarová, Hejlová, které se na poslední chvíli vešly do kvalikace v Olomouci, asi by to bylo ještě zajímavější. Bára Krejčíková to zkusila na dvou frontách, ale když postoupila v Olomouci, tak už v Brně pokračovat nemohla. A tak ani nepřekvapilo, že se do finále prodraly Diana Šumová s Pernillou Mendesovou. Přesto se našly zápasy, kde jim to nešlo zas tak podle předpokladů. Šumová se určitě zapotila s Matekovou a v semifinále pak s Baštářovou. Pernille zase dobře vzdorovala Klára Šupejová ve čtvrtfinále. Samotné finále mělo trochu divoký průběh, ale v rozhodujícím setu byla Pernilla Mendesová lepší a zdálo se, že Dianu semifinále stálo asi dost sil.

Pochválit musíme také obě semifinalistky Radku Baštářovou, Evu Plevovou a velmi dobře si vedla také Veronika Goláňová.

Za zmínku také stojí výkon vítězné dvojice ve čtyřhře Svobodová – Kamínková. Obě se potýkaly během turnaje s virózou a přesto ubojovaly celkové vítězství, dvakrát dokonce o pouhé dva body v rozhodujících supertiebracích.

Optim Tour zavítá teď o prvním srpnovém víkendu do Dvora Králové, kde se bude hrát prestižní Juta cup a o zpravodajství se s Vámi opět podělíme.

Podrobnější info naleznete již na www.optimtour.cz

Za přispění pořadatelů zaznamenal: Pavel Zlatohlávek

60



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)