Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2011: Vítězství v Mladé Boleslavi patří Šodkovi a Stuchlé

napsal briza 17.08.2011

Asi nejpřekvapivějšími vítězi letošní Optim Tour se v Mladé Boleslavi stali David Šodek a Karolína Stuchlá, kteří si tak na poslední chvíli zajistili účast na MASTERS Optim Tour. Zavzpomínáme-li na velmi silně obsazený turnaj v Doksech v roce 2008, najdeme tehdy osmnáctiletého Davida Šodka jako vítěze. Ještě v loňském roce celkem úspěšně objížděl menší zahraniční turnaje a najednou se někam v tichosti vytratil. Pokud se objevil na domácí scéně, výsledky za moc nestály. V letošní Optim Tour na turnaji v Káraném zmizel z pavouka hned v prvním kole, když nestačil na Filipa Doležela, ve Dvoře Králové ho vyprovodil pro změnu v „šestnáctce“ Jaromír Línek.

Karolína Stuchlá

Proč nastalo tak markantní zlepšení vysvětluje sám: “Začal jsem prostě více trénovat a hrát. Vyhrál jsem před týdnem v Třinci a teď v Mladé Boleslavi. Chtěl jsem si vybojovat účast na MASTERS a jsem rád, že se mi to podařilo. V Mladé Boleslavi jsem měl těžký los, musel jsem porazit Raaba, Tomíšku, Musila a pak i Jedličku. V samotném finále to bylo hodně vyrovnané po celý zápas i s Martinem Kameníkem, ač tomu výsledek 6:7,6:1,6:2 moc neodpovídá. V prvním setu se mi nedařilo zakončit míč, naopak v dalším průběhu jsem se v této činnosti zlepšil a to bylo rozhodující.“

Nezbývá než souhlasit. Spodní polovina hracího plánu byla opravdu silná a o to je jeho vítězství cennější. Zajímavé je, že Martin Kameník prohrál své páté finále na turnajích Optim Tour a vítězství mu není nějak souzeno. Slušně hrál i semifinalista Lukáš Jedlička, který navíc bojoval s nepříjemným nachlazením.

Jestliže by pro někoho vítězství Davida Šodka nebylo až tak překvapivé, pak vítězství Karolíny Stuchlé už jinak opravdu hodnotit nelze. Především se z průběhu turnaje zdálo, že nemůže vyhrát nikdo jiný než v pohodě hrající Barbora Krejčíková. Zvláště pak ve chvíli, kdy porazila ve čtvrtfinále Petru Kubinovou. Jenže pak se nějak nevyrovnala s nepříjemnou hrou Marie Biryukové, která se tak dostala překvapivě do finále. Karolína Stuchlá v horní části pavouka musela překonat šikovnou Válkovou, stále se lepšící Martinu Gerlovou a hlavně Janu Matouškovou, kterou před tím prý nikdy neporazila. I teď to málem nedopadlo, protože výsledek otáčela až v tiebreaku druhé sady, aby pak rozhodující set vyhrála bez ztráty gamu. Ve finále měla zpočátku navrch Biryuková, ale ke konci setu nešťastně uklouzla, natáhla si sval a to byl konec jejím nadějím. Za stavu 7:5,3:0 pro Karolínu Stuchlou, Birykuvá zápas vzdala.

Pondělní vyvrcholení turnaje trochu zkrápěl déšť, ale pořadatelé vše zvládli stejně jako předchozí dny. Během turnaje byly i živé vstupy na rádiu Jizera a prý se můžeme těšit na bohatou fotodokumentaci z turnaje.

A jak to vypadá v konečných žebříčcích Optim Tour? V mužích se do MASTERS jako vítězové jednotlivých turnajů kvalifikovali: Lukáš Jedlička, Adam Fabík, Martin Fafl a David Šodek. Do počtu sedm je doplní Ondřej Tomíška, Tomáš Musil a Jan Šátral, tedy další hráči podle celkového počtu dosažených bodů v letošní Optim Tour. Ženskou část obsadí šest vítězek: Tereza Martincová a Tereza Bekerová ze zimní části a z léta pak Sandra Honigová, Dominika Paterová, Petra Kubinová a Karolína Stuchlá. Sedmou hráčkou je pak Jana Matoušková. Do celkového počtu 16 pak už zbývá udělit dvě volné karty z hráčů a hráček, kteří se umístili v konečných žebříčcích do 15.místa. Jistě se však jako každý rok někdo z nominovaných nezúčastní a my jen doufáme, že jich bude minimum.

Optim Tour 2011 tedy zakončila svou základní část a už minimálně z jednoho kritéria lze vyjádřit velkou spokojenost: přibylo výrazně hráčů ale i hráček, kteří mají čtyři a více účastí na turnajích Optim Tour ze šesti možných.

Takže příští rok se snad sejdeme všichni společně na stejných místech a přibližně ve stejných termínech jako letos. Podrobnější info na www.optimtour.cz .

Z Mladé Boleslavi zaznamenal: Pavel Zlatohlávek

63



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



David Šodek používá

Head Youtek Prestige Pro


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 98 čt. palců/ 632 čt. cm
Délka 68 cm
Váha 325 g
Vyvážení 315 mm
Tvrdost 66
Šířka rámu 21
Složení d3o / Graphite
Typ gripu Head Leather
Počet strun 16 x 19

Komentáře k raketě (5)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)