Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2011: V Doksech vyhráli Martin Fafl a Dominika Paterová

napsal briza 19.07.2011

Tradičně s velkou účastí a netradičně s dobrým počasím se konal druhý letní turnaj Optim Tour v Doksech a ve Starých Splavech u Máchova jezera. Jenom v páteční kvalifikaci stálo na startu 27 mužů. A protože jsem tentokrát nebyl přímým účastníkem víkendových klání dejme slovo těm, kteří na turnaji hráli a nebo ho i řídili. Lukáš Vojtěchovský se turnaje zúčastnil a protože byl vyřazen nezvykle brzy, mohl mít větší přehled o dění celého turnaje.

Dominika Paterová

„Turnaj v Doksech měl celkovou dotaci téměř 60 000 Kč a letos nám konečně vyšlo i počasí, takže jsme dohrávali už v pondělí. Tentokrát se mi zdálo, že kulturní vyžití na diskotéce „Bílý kámen“ nebylo tak intenzivní jako v minulých letech. Na turnaji se prosadila řada mladých, ale nakonec se radoval Martin Fafl, který po roční odmlce turnaj opět vyhrál. Ženské finále bylo v režii mladých hráček Sparty Praha.“

Jak symbolické, vždyť Martin Fafl se věnuje trénování právě na Spartě a jeho svěřenkyní je právě poražená finalistka Petra Kubinová. Ta hrála velmi dobře už v Káraném a nechybělo mnoho, aby dosáhla na svůj první titul na Optim Tour právě v Doksech. Jenže proti byla Dominika Paterová, její oddílová kolegyně: „Vůbec jsem nepočítala, že bych mohla vyhrát tak těžký turnaj dospělých. Nejsložitější to bylo právě s Petrou, protože jsme kamarádky a trénujeme spolu. V semifinále jsem to měla lehčí, Jana Matoušková si ošklivě poranila v předešlém zápase kotník a proti mně musela vzdát po necelém setu.“ Naopak Petra Kubinová musela tvrdě otáčet nepříznivý vývoj v zápase s Klárou Kopřivovou. Jinak ale stále platí, že turnaje a především výsledky žen jsou velmi nevyzpytatelné a závisí od aktuální formy. Například se vůbec nedařilo Denise Kulhánkové, která v poslední době zaznamenala výborné výsledky na mládežnických turnajích, ale zde už v prvním kole podlehla hladce Ivaně Kubíčkové, která nutno podotknout ovšem letos hraje velmi dobře.

Čtyřhru ovládl pár Plechatá-Šípková, což ani moc překvapení není, protože obě čtyřhru umí, ikdyž jí spolu hrály možná poprvé.

Martin Fafl si druhého titulu z Doks velmi považoval, což dokládají jeho slova: „Na turnaji jsem se dlouho dostával do tempa, mladý Kobza měl set a 3:1 a ještě mi nebylo dobře od žaludku, krizi jsem přečkal a vyhrál. Těžké to bylo i s Musilem a zejména pak s Jedličkou. Proto si vítězství cením dvojnásob. Naopak s Honzou Šátralem jsem udělal 4 nevynucené chyby za zápas a to už jsem hrál velmi dobře, takže paradoxně finále patřilo k těm snazším. Jinak zahraniční turnaje jsem už přestal objíždět, protože v týdnu už se více věnuji trénování na Spartě a to by nešlo dohromady.

Turnaje Optim Tour mají svoji kvalitu a zajímavé finanční odměny a tak zkusím příští týden ještě jet Dvůr Králové.“ Šátral si spravil chuť v deblu, kde společně s Jiřím Vrbkou nenašli přemožitele. Jinak za zmínku stojí překvapivě úspěšné tažení Petra Vojtíška, který se vítěznými třísetovými zápasy prokousal až do čtvrtfinále, kde měl na lopatě Tomáše Tomana. Ale proč mu stav 6:3 a 5:1, nestačil na pohodlné vítězství nám možná pod tímto článkem okomentuje sám.

A ještě malá zmínka o mladých. Je dobře, že hráči jako Martin Kobza, David Prokop, Petr Vodák a další slaví i třeba dílčí úspěchy na turnajích dospělých, uvážíme-li, jak těžký je přechod z dorostu mezi muže.

Do nominace závěrečného MASTERS tedy přibyly další dvě jména, ale otázkou bude co s předpokládaným termínem. Vzhledem k tomu, že I.liga družstev začíná až 12.září je možné, že srpnový termín se může případně přesunout na první víkend v září, zejména proto, aby kvalita zúčastněných byla co nejvyšší.

Výsledky: muži, ženy.

Podrobnější info naleznete brzy na www.optimtour.cz.

Za přispění výše zúčastněných zaznamenal Pavel Zlatohlávek

77



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)