Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2011: V České Lípě první titul sezóny pro Terezu Martincovou

napsal briza 11.01.2011

Letos poprvé si odbyl premiéru na turnajích Optim Tour areál v České Lípě, který převzal pořadatelství úvodního podniku této tour po Velichovkách, kde se turnaj konal v hotelovém komplexu KTriumfu nepřetržitě pět let. Pořadatelé v tříkurtové hale s kobercem přivítali kvalitní hráčky vesměs první padesátky celostátního žebříčku a také nejlepší dorostenky republiky.

Tereza Martincová

Škoda, že se na poslední chvíli odhlásily přerovská Hladíková a Skočdopolová-Zálabská z Pardubic. I tak se bylo na co dívat a turnaj přinesl i několik větších překvapení. Nejdříve však deset hráček muselo podstoupit v pátek kvalifikaci, ze které postoupila například i Klára Kopřivová – vítězka Pardubické juniorky 2008.

V prvním kole hlavní soutěže došlo k velkému překvapení, kdy první nasazená Martina Kubičíková nestačila v rozhodujícím setu na kvalifikantku Přádovou a v dalším kole pro změnu padla Martina Borecká s další kvalifikantkou Alexandrovou. V horní části pavouka se naopak začala prosazovat Aneta Dvořáková, která se přes Pavlu Šmídovou dostala až do semifinále, které však musela pro bolest ruky vzdát. Tam se posunula po celkem přesvědčivých výkonech Petra Krejsová a ze spodní části hracího plánu Tereza Martincová.

Tím došlo k repríze nedávného finále HMČR. Petra Krejsová vedla 6:0 a 1:0 ve druhém setu. Následující dlouhý game prohrála a následně velmi rychle i set. V rozhodující sadě prohrávala 2:4 a pak vedla 5:4. V tiebreaku měla také více mečbolů než její soupeřka, ale nakonec podlehla těsně 8:10.

Tereza Martincová dosáhla dalšího výrazného úspěchu, neboť v loňském roce vyhrála ve Dvoře Králové a hlavně na MASTERS v Káraném. Přidáme-li k tomu finále na HMČR a slušné výsledky na turnajích ITF a s přihédnutím k tomu, že jí je teprve šestnáct let, tak má určitě potenciál něco v budoucnu dokázat.

Ve čtyřhře se radovala osvědčená dvojice Krejsová – Bekerová, ale nutno podotknout, že toho díky skrečím soupeřek moc nenahrály.

Další turnaj čeká dívky v únoru na Miltenu, zatímco muži vyzkouší areál v České Lípě za týden. Podrobnější info na www.optimtour.cz.

Za přispění pořadatelů zpracoval Pavel Zlatohlávek

66



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Petra Krejsová používá

Wilson Blade 98S Spin (18x16) 2015


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 98 čt. palců/ 632 čt. cm
Délka 68.58 cm
Váha 294 g
Vyvážení 330 mm
Tvrdost 63
Šířka rámu 21.5mm / 21.5mm / 21.5mm
Složení Braided Graphite & Basalt
Typ gripu Wilson Sublime
Počet strun 18 x 16

Komentáře k raketě (0)

S touto raketou hrají také
Jesika Malečková |
POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)