Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2011: Lukáš Jedlička vyhrál i na Miltenu

napsal briza 15.02.2011

Lukáš Jedlička potvrdil roli favorita a po vítězství v České Lípě vyhrál i druhý halový turnaj Optim Tour 2011 v milovické trojhale. Dokonale využil znalost povrchu na kterém často trénuje a ve finále deklasoval Ondřeje Tomíšku 6:0, 4:1, scr.

Lukáš Jedlička

Celý turnaj začal plně obsazenou kvalifikací, která se rozehrála už v pátek. Z velmi silného obsazení postoupili: Raab, Sedláček, Stakhovskyy a Adam Novák, který v posledním zápase vyřadil Richarda Hampela. Ten měl však štěstí, protože se do hlavní soutěže dostal jako jediný lucky loser.

A v prvním kole hned v sobotu ráno se s turnajem rozloučil loňský vítěz Theodor Devoty, který nestačil na Jana Kunčíka a to zejména proto, že v prvním setu nevyužil 10 setbolů !! Ve druhém kole poutal oprávněnou pozornost duel Michala Raaba s Ondřejem Tomíškou. Michal Raab hrál na hraně rizika, bojoval o každý míč, ale zápas nakonec nedohrál, protože si při pádu obnovil zranění kolena.

Ve čtvrtfinále byl pak k vidění zbytečně nervozní duel mezi vítězi Pardubické juniorky Lukášem Maršounem a Janem Šátralem. Šátral zvládl lépe koncovku druhého setu a třetí set již získal hladce pro sebe.

Podle očekávání postoupili oba pozdější finalisté Lukáš Jedlička a Ondřej Tomíška, i když Jedličkovi hodně dlouho vzdoroval kvalifikant Stakhovskyy.

Do semifinále se neprobojoval ani Jiří Vrbka, který podlehl ve třech setech Janu Kunčíkovi, kterému se turnaj neobyčejně vydařil. Hrál velmi dobře a až v semifinále nestačil na pozdějšího vítěze Jedličku. To Jan Šátral pro zranění paty vzdal boj o finále Tomíškovi.

Ve finále si pak Lukáš Jedlička soustavným tlakem nepřipustil žádné komplikace a získal po zásluze další cenné turnajové vítězství. Z posledních tří vzájemných zápasů vždy vyhrál, tentokrát však zcela jasně. Navíc společně s Petrem Vojtíškem vyhráli i čtyřhru nad párem Šátral – Štengl 6:3,7:6.

O následujícím víkendu rozehrají na Miltenu svůj turnaj ženy.

Podrobnější info na www.optimtour.cz.

Za přispění pořadatelů zaznamenal Pavel Zlatohlávek

66



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)