Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2011: Lukáš Jedlička vítězem turnaje mužů v České Lípě

napsal briza 25.01.2011

Po turnaji žen se koncem ledna sjeli do České Lípy také muži, aby odehráli první halový turnaj Optim Tour v tomto roce. V kvalifikaci jich nastoupilo 14, ale po některých i neomluvených absencích z hlavní soutěže se jich nakonec dostalo plných deset do hlavní soutěže.

Lukáš Jedlička

Tentokrát se z turnaje vůbec neomluvili: Šodek, Pultr a Studený. Opomeneme- li komplikace pro pořadatele, nepříjemné je zejména to, že pak spousta dalších hráčů zbytečně jede o den dříve na kvalifikaci, která se při prezentaci do hlavní soutěže jeví jako zbytečná.

Výhodu to má snad pouze tu, že někteří se dobře rozehrají na sobotu.

A to v případě Hampela, Raaba, Lucáka platilo dvojnásob, neboť jako kvalifikanti došli až do čtvrtfinále. V něm s výjimkou Michala Raaba bylo hodně mladých, už také proto, že služebně nejstarší Lukáš Vojtěchovský jako první nasazený musel odstoupit z turnaje, neboť se při rozehrávce zranil.

Všechna čtvrtfinálová klání byla velmi vyrovnaná a i v semifinále bylo těžké tipovat vítěze z duelů Jedlička – Šátral a Mojha – Hampel. Lukáš Jedlička obrátil nepříznivý vývoj utkání z prvního setu, kdy prohrával 2:4 a následně vyhrál deset her z dvanácti. Jeho finálovým soupeřem se stal Pavel Mojha, který hrál po celou dobu celkem standartně.

Samotné finále měl Lukáš pod kontrolou a celkem bez problémů získal první titul na Optim Tour. Stěžejní však podle něj bylo nejspíše těsné vítězství ve druhém kole, kdy narazil na Ondřeje Tomíšku a vyhrál o pár míčů.

Loni v létě už byl ve finále ve Dvoře Králové, které se nehrálo, na MASTERS v Káraném nic moc, ale letošní slušná „republika“ a toto jistě velmi cenné vítězství dokumentují jeho výrazné zlepšení z posledních let.

Ve čtyřhře dominoval Jan Šátral s Richardem Hamplem, kteří ve finále hlavně mnohem lépe servírovali než jejich soupeři.

První halové turnaje Optim Tour jsou tedy za námi a nutno také dodat, že pořadatelé to v České Lípě zvládli naprosto v pohodě a ke spokojenosti všech.

Podrobnější info na www.optimtour.cz.

Za přispění pořadatelů zpracoval Pavel Zlatohlávek

67



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)