Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2011: Juta cup ve Dvoře Králové patřil Faflovi a Kubinové

optimtour.cz napsal briza 03.08.2011

Juta cup ve Dvoře Králové s velmi kvalitní účastí ovládli Pražané Martin Fafl s Petrou Kubinovou. Letošní ročník měl záštitu v Karlu Nováčkovi, bývalém daviscupovém reprezentantovi, který turnaj také v sobotu zahájil společně s představiteli hlavního sponzora.

Martin Fafl

V pátek se zúčastnilo kvalifikace mužů 27 hráčů a mezi nimi jsme našli například Jakuba Lustyka, Adama Vejmelku, Martina Přikryla, tedy hráče, kteří spíše hrají turnaje v zahraničí. Velmi přísnou kvalifikací prošel suverénně především Michal Franěk, jehož výkony pasovaly do role černého koně celého turnaje. V sobotu se hrálo pouze do oběda, protože se pak spustil trvalý déšť. Za zmínku stojí především zápas mezi Hadravou a Šebestou. Filip Šebesta vedl v rozhodujícím setu 5:0 a ještě měl 5:4 a tři mečboly za stavu 40:0. Nakonec ale zápas nezvládl a s turnajem se rozloučil. Už v dalším kole, ale až v neděli se utkali finalisté turnaje v Káraném Adam Fabík s Tomášem Prokopem. Tentokrát to skončilo přesně obráceně – fiaskem Adama Fabíka. Mezi osm nejlepších se už neprotlačili ani vítězové z let minulých Jiří Vrbka a Karel Vesecký, ale ani suverén halové sezóny Lukáš Jedlička, ikdyž ten trápil Ondřeje Tomíšku ještě v rozhodujícím setu jejich vzájemného souboje, protože vedl 3:1 a pak měl ještě několik brejkbolů na 5:3. Tomíška to neměl jednoduché ani potom s Tomášem Prokopem. Nakonec ale všechna čtvrtfinále dopadla podle očekávání a semifinálová klání už by byla velká loterie pro tipující. Tomíška přetlačil Jaromíra Línka a zdá se, že jako jeden z mála na něj má hru.

Hitem dne byl jistě souboj Martina Fafla a Michala Fraňka. Fafl byl v prvním setu lepší, ale jak sám přiznal ve druhém by si spíše zasloužil vyhrát jeho soupeř. Nakonec však se štěstím vyhrál tie-break a tím i celý zápas.

Samotné finále mělo prý neskutečnou diváckou kulisu a atmosféru. Za hezkého počasí ho sledovalo téměř 100 lidí, což je na ryze českých turnajích věc nevídaná!

A tak ani není divu, že oba finalisté předváděli skvělý tenis, někdy prý i za hranicí svých možností.

Martin Fafl lépe začal a ve druhém naprosto vyrovnaném setu brejknul svého soupeře v poslední možné hře, když už za stavu 5:4 měl mečboly. Ondřej Tomíška nezklamal, ale jako trojnásobný vítěz těchto turnajů musel titul už druhým rokem po sobě přepustit někomu jinému.

Martin Fafl k tomu říká: “Takovou atmosféru, kterou vytvořili diváci při finále zde ve Dvoře Králové jsem nezažil ani na lize v Německu, ani při svém jediném finále na turnaji Futures. Oba jsme hráli úplně nadoraz, lidé nám tleskali skoro po každém míči a za nás za oba mohu říct, že to byl obrovský zážitek. Po utkání jsme podepisovali dětem suvenýry, prostě paráda.“. I ředitel turnaje František Haas neskrýval spokojenost: „Před rokem nás velmi mrzelo, že se finále mužů nehrálo a letos jsme to nechtěli připustit. Když jsme si protrpěli deštivou sobotu, bylo jasné, že se bude hrát až v úterý. Kluci předvedli skvělý tenis a jsme nadšeni kolik lidí přišlo na finále. Pro nás pořadatele to celkově byla ta největší odměna za čas a námahu strávenou s organizací tohoto turnaje.“

Na startu turnaje žen stálo 46 účastnic. Vítězka z Doks Dominika Paterová nestačila na první nasazenou Vendulu Plechatou. V dolní části pavouka deklasovala Petra Kubinová druhou nasazenou Terezu Bekerovou – letošní vítězku z Miltenu a započala spanilou jízdu za titulem. Nelze se však nezmínit o mladých semifinalistkách – Aleně Poletínové a Evě Rutarové. Druhá jmenovaná byla jedinou hráčkou, která dokázala vzít set pozdější vítězce. Svého prvního finále na turnajích Optim Tour se dočkala Jana Matoušková, která k úspěchům ze čtyřhry přidala konečně i výraznější výsledek ve dvouhře.

Závěrem se sluší všem aktérům poděkoval za předvedené výkony a trpělivost s jakou museli snášet komplikace s počasím. A klobouk dolů před týmem pořadatelů, kteří vše zvládli na výbornou.

Velmi silnou účast slibuje i poslední letní turnaj Optim Tour v Mladé Boleslavi o víkendu 12–15.srpna.

A to je také poslední možnost pro účastníky, kde ještě připsat body a kvalifikovat se na závěrečné MASTERS Optim Tour, které se bude konat v prvním zářijovém víkendu na Miltenu.

Podrobnější info již na www.optimtour.cz

Za přispění pořadatelů a hráčů zaznamenal: Pavel Zlatohlávek

75



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)