Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Optim Tour 2010: V Káraném se radovali Theodor Devoty a Vendula Plechatá

napsal briza 12.07.2010

Až příliš velké horko čekalo v Káraném, Houštce a Brandýse n/L na téměř stovku tenistů, při XII. ročníku Sport technik bohemia cupu pořádaného již šestým rokem v rámci Optim Tour. Turnaj mužů začal kvalifikací, které se zúčastnilo 18 hráčů a pouze jeden z nich postupoval jako lucky looser do hlavní soutěže, takže kvalifikace tentokrát nebyla zbytečným turnajem.

Theodor Devoty

A druhý den v pátek vše vypuklo naostro. Prvních 16 nasazených si mohlo přispat, ale okolo oběda se už začali smažit na sluníčku s rozehranými vítězi z předkol. Tam jsme zaznamenali jako nejlepší duel mezi Janem Zedníkem a Robinem Bulantem. V prvním kole se ze soutěží rozloučil Jiří Vrbka, který prohrál s Otakarem Lucákem. Překvapivé bylo vítězství kvalifikanta Jana Bezděčky, a vyřazení loňského finalisty Dominika Suče.

V sobotu ráno posledních šestnáct bojovalo o postup na osmi dvorcích. Výborně si vedl Filip Strnad, který se nebál porazit vítěze Pardubické juniorky 2008 Jana Šátrala a pomalu se ze startovního pole začali vymezovat další dva hráči TK Neridé Theodor Devoty a Jaromír Línek, kteří hráli jenom dvouhru a tak chytře šetřili síly.

Ve čtvrtfinále postoupil Otakar Lucák, kterému vzdal slibně rozehraný zápas Jiří Nový pro nevolnost. Dále postoupili Devoty, Línek a překvapení turnaje mladý Strnad. Samotná semifinále byla velmi vyrovnaná a kdyby Lucák v zápasem s Línkem proměnil setbol v tie.breaku, byla by obě hrána na tři sety.

Strnad trápil Devotyho v semifinále dlouho, ale nakonec několik zbytečných chyb v závěru mu nedovolilo dojít do finále. Potom skončila soutěž čtyřhry, kde si podle očekávání vítězství pohlídal pár Kameník – Adamčík.

Samotné finále „starších pánů“ Devotyho s Línkem mělo výbornou úroveň. Devoty začal velmi rychle a než se soupeř probral bylo 6:1. Jenže nebyl by to „Líňa“, aby to zabalil. Ve druhém setu trochu přitvrdil a trpělivě čekal až únava sedne i na soupeře. Koncovku zvládl 7:5 a tak musel rozhodnout třetí set, který se hrál již v pozdním odpoledni, takže to nakonec oba přežili. Tam zase Devoty trochu přidal a brejknul Línka hned dvakrát na začátku setu a ikdyž si vzápětí prohrál servis, pořád mu zbyl jeden brejk k dobru a vítězství si už nedal vzít. Na obou byla vidět velká úleva z toho, že je konec, protože jeli celý zápas naplno a tak nezbývá než smeknout. Navíc jsou nejúspěšnějšími hráči v historii našich turnajů. Jaromír Línek zde vyhrál v letech 2002 a 2003, v letech 2005 a 2010 byl poražen ve finále. Theodor Devoty se radoval v roce 2001 a právě letos.

Turnaj žen měl v hracím plánu 40 jmen, ale bohužel díky mezinárodnímu turnaji v Piešťanech neměl takové obsazení, na jaké jsme byli zvyklí. První nasazenou byla Bára Krtičková, která zde startovala poprvé a byla favoritkou na vítězství. Jenže už ve druhém kole odvracela dva mečboly Márii Biryukové a tak její postup do finále nebyl tak jednoduchý jak by se mohlo zdát. Taktéž druhá finalistka Vendula Plechatá měla na začátku turnaje problémy a to pro změnu s mladou nadějí Lenkou Kunčíkovou. Své si odehrály Eva Válková s Klárou Němečkovou, která společně s Karolínou Čechovou vyhrála čtyřhru. Smůlu měla Monika Svobodová, která dostala ve slibně se vyvíjejícím zápase křeče a skončila dokonce na kapačkách v brandýské nemocnici. Ve finále začala lépe Krtičková, která vedla 3:0, ale pak nabral zápas úplně jiné tempo a směr. Plechatá začala hrát razantně a hlavně přesně a hlavně se zdála být v naprosté pohodě. Od tohoto stavu dovolila Báře už jen dva gamy a bylo hotovo.

Závěrem: pořadatelé děkují všem za součinnost, protože tím, že se oba turnaje hrály ve třech areálech, nebyla snadná ani organizace. O tomto víkendu se rozjede další turnaj v rámci Optim tour a to v Doksech.

Zaznamenal: Pavel Zlatohlávek

60



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Vendula Plechatá používá

Babolat Pure Drive GT


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 100 čt. palců/ 645 čt. cm
Délka 68.5 cm
Váha 300 g
Vyvážení 320 mm
Tvrdost 72
Šířka rámu 22-25 mm
Složení Graphite Tungsten
Typ gripu Syntec Grip
Počet strun 16 x 19

Komentáře k raketě (11)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)