Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2010: Nejkvalitnější turnaj ve Dvoře Králové za poslední roky

napsal briza 04.08.2010

Asi nejkvalitněji obsazený letní turnaj Optim Tour se hrál na přelomu července a srpna ve Dvoře Králové. Tradiční Juta cup s dotací 60 000 Kč byl skvěle organizačně připraven a protože vyšlo i počasí všichni mohli být spokojeni. V kvalifikaci 24 mužů ze které postupovalo 8 šťastných a pouze jeden lucky losser. I to svědčí o velkém zájmu o tento turnaj a také o zodpovědnějším přístupu hráčů, kteří se z turnaje odhlásili včas.

Tereza Martincová

V předkole nejvíce zaujal snad čtyřhodinový maratón Zelený – Beránek a překvapivě dlouho hrál i Karel Vesecký, který tento turnaj vyhrál v roce 2006. V násle­dujícím kole se dá za překvapivé považovat vyřazení Lukáše Vojtěchovského, který mohl dvakrát doservírovat zápas, ale nezvládl koncovku a prohrál s Martinem Pobořilem. Naopak už méně překvapivé bylo vyřazení Martina Kameníka mladým Robinem Bulantem.

V dalším kole zahrál dobře konečně taky Roman Chmelík, který ukončil trápení Karla Veseckého. Tradičně dobrý standard potvrdil Standa Nebojsa a taky Pavel Mojha. Nejatraktivnějším se zdál duel Ondřeje Tomíšky s Lukášem Jedličkou. Lukáš zahrál velmi dobře, soustředěně a zaslouženě postoupil.

Ondra Tomíška – vítěz posledních tří ročníků nebyl a zdá se, že ani zatím letos není ve své kůži. Možná je to tím, že mu chybí větší rozehranost a zápasová praxe. Pokud neuspěje ani v Mladé Boleslavi, zůstal by poprvé bez titulu z turnajů Optim Tour v běžném roce. V jeho případě by se tak stalo po dlouhých 4 letech. Ve čtvrtfinále poutal největší pozornost duel Majšajdr – Mach. Polák Andrzej Mach, startující za Lokomotivu Trutnov předváděl velice solidní tenis, ale zejména na servisu a forhendu byl slabší než jeho soupeř a to rozhodlo.

Roman Chmelík zaznamenal postupem přes Vojtíška svůj nejlepší výsledek na těchto turnajích a Nebojsa v křečích postoupil přes Bulanta. Kdyby nevyhrál druhý set, patrně by zápas musel skrečovat.

Semifinále už bylo jasnou záležitostí Lukáše Jedličky a Lubomíra Majšajdra.

Finále slibovalo velký zápas a je velmi nepříjemné, že se nehrálo, takže není o čem psát.

V soutěži žen zvítězila mladá Tereza Martincová, která hrála všechny turnaje Optim Tour v tomto roce a zúročila zápasové zkušenosti. V zimě v halách ještě prohrávala, ale pak nastalo velké zlepšení, které vyvrcholilo v Doksech finálovou účastí a teď ve Dvoře Králové vyhrála. Je třeba taky pochválit i Nikolu Horákovou za dvojí finálovou účast na tomto turnaji.

Jinak ale je to mezi ženami velká loterie a při neúčasti některých přeci jen kvalitnějších hráček je těžké tipovat vítězku.

Co turnajové výsledky napověděly k účasti na MASTERS Optim Tour ?
Celkem nic, kromě toho, že Tereza Martincová se na tento turnaj kvalifikovala. Situace je dost nepřehledná jak u mužů tak i u žen a tak bude záležet na tom, kdo se zúčastní záverečného turnaje v Mladé Boleslavi.

Aktuální žebříčky a další info naleznete na www.optimtour.cz.

Zaznamenal: Pavel Zlatohlávek

82



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)