Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Optim Tour 2008: MASTERS vyhráli Lubomír MAJŠAJDR a Kateřina SISKOVÁ

napsal tipmaster 30.08.2008 TC Dvůr Králové přivítal koncem měsíce srpna ve svém tenisovém areálu nejúspěšnější hráče a hráčky z šesti turnajů tenisového okruhu Optim Tour. Majšajdr, Sisková
Majšajdr, Sisková

Turnaj mužů začal překvapivě, protože v zahajovacím zápase Martin Kameník dokonale zaskočil favorita Jakuba Praibiše. Ten si nechal na další zápasy přeplést rakety, ale to už tušil, že bude muset v posledním zápase ve skupině s Janem Markem vyhrát ve dvou setech. To se mu sice nakonec podařilo, ale v semifinále ho čekal rozjetý Lubomír Majšajdr.

Ten ve druhé skupině hrál naprosto suverénně a tak se v posledním utkání rozhodovalo o dalším postupujícím mezi Michalem Schmidem a Ondřejem Tomíškou. A zde došlo k dalšímu překvapení, neboť Michal Schmid, který hraje neobyčejně rychle udolal svého zkušenějšího soupeře a vítěze posledních dvou srpnových turnajů tohoto okruhu ve dvou vyrovnaných setech.

V semifinále se čekal v obou zápasech vyrovnaný boj, ale nakonec se ukázalo, že Jakuba Praibiše nezastihl turnaj v optimálním rozpoložení. Lubomír Majšajdr posílal na jeho stranu jednu dělovou ránu za druhou a za chvíli bylo hotovo. Naopak ve druhém zápase se Martin Kameník dlouho bránil tempo-tenisu Michala Schmida. Nakonec štěstí přálo odvážnějšímu.

Samotné finále pak bylo soubojem hráčů, kteří na turnaji zřejmě uhráli nejvíce vítězných míčů. Lubomír Majšajdr se opíral jako již tradičně o svůj skvělý servis a forhend, z bekhendu se snažil často o čop a tím soupeři měnil rytmus hry. Michal Schmid často riskoval, ale to mu už tak nevycházelo jako v předchozích zápasech a tím nakupil mnoho nevynucených chyb. Navíc se zdálo, že se těžko vyrovnává s tlakem, které toto finále logicky přináší. Lubomír Majšajdr už jedno takové finále před dvěma roky hrál a vyhrál. Přesto i on ve druhém setu za stavu 5:3 nedovedl zápas do vítězného konce a tak si musel počkat na třetí set, kde již jasně dominoval.

Celkově byla účast i úroveň skvělá. Z vítězů turnajů Optim tour 2008 chyběl pouze David Šodek – vítěz turnaje z Doks.

U žen byly problémy s účastí. Mnohé by si MASTERS zahrály, ale dva české turnaje Futures v Praze a neplánovaně v Brně měly fatální dopad na účast v závěrečném MASTERS. Naštěstí úroveň neklesla a lepší hráčky letošního roku přijely.

Ze skupin nepostoupily Eva Husáková a Gabriela Horáčková, které však bojovaly zejména ze značnou únavou, která se u nich nastřádala z náročného programu minulých dní a týdnů.

Všeobecně se čekalo, že ve finále uvidíme Zuzanu Zálabskou a Pavlínu Šlitrovou. Jenže urputnost a chytrá hra posunula do finále nakonec místo Pavlíny Kateřinu Siskovou. Ani Tereza Belblová nezklamala a v semifinále držela s favoritkou Zálabskou dlouho krok.

Samotné finále skončilo překvapivě, ale kdo toto utkání sledoval by mi dá za pravdu, že Kateřina Sisková vyhrála zaslouženě.

Jednak umí zahrát čop, kraťas i lift a perfektně čte hru, ale hlavně nedá míč zadarmo. Měla ze všech hráček zcela jistě největší úspěšnost volejů ačkoliv její hra rozhodně není agresivní. Zuzana Zálabská byla nejlepší po celou letní část tohoto roku, ale nejdůležitější zápas se jí vyhrát nepodařilo, možná i kvůli potížím s ramenem. Tak snad příští rok …...

Vedení Optim tour touto cestou děkuje všem partnerům v čele se stavební společností Novera s.r.o, která se stala hlavním partnerem MASTERS Optim tour 2008.

Zároveň děkujeme všem hráčkám, hráčům, pořadatelům v jednotlivých klubech, ČTS i tenisové veřejnosti za jejich zájem a podporu těchto turnajů.

Kompletní výsledkový servis naleznete na www.optimtour.cz, stejně tak velmi brzy kompletní fotogalerii na www.protenis.cz.

Zpravodajství zaznamenal: Ing.Pavel Zlatohlávek

128



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Gabriela Horáčková používá

Wilson BLX Tour


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 95 čt. palců/ 613 čt. cm
Délka 69.22 cm
Váha 289 g
Vyvážení 340 mm
Tvrdost 63
Šířka rámu 22.5mm/22.5mm/22.5mm/
Složení Karophite Black / Basalt
Typ gripu Performance Hybrid
Počet strun 16 x 20

Komentáře k raketě (10)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)