Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Optim Tour - Milovice: Schmid porazil veterána Vojtěchovského

napsal briza 09.02.2009 Michal Schmid se stal vítězem druhého turnaje dospělých okruhu Optim Tour v Milovicích. Ve finále porazil o 17 let staršího Lukáše Vojtěchovského 2:6, 7:5, 7:5. Překvapením bylo vyřazení Jiřího Vrbky v prvním kole, ve druhém kole skončil Šodek, naopak Adamčík a Bartl se probojovali do semifinále. Výsledky

Michal Schmid se stal vítězem druhého turnaje dospělých okruhu Optim Tour v Milovicích. Zápas to byl doslova infarktový. Po ztrátě prvního setu prohrával Schmid ve druhém 1:3 a čelil výhodě při servisu soupeře. V rozhodujícím setu pak prohrával 2:5 a za stavu 3:5 a 15:40 odvrátil dva mečboly. Od té chvíle se však zápas velmi rychle otočil a koncovku zvládl Schmid již v kvapíkovém tempu.

Opět se ukázalo, jak dokáže být tenis neúprosný. A to mu ještě v semifinále málem vystavil stop Tonda Adamčík, který podlehl až 6:8 v tiebreaku rozhodující sady.

To Lukáš Vojtěchovský procházel turnajem téměř bez problémů. O hodně mladší soupeře přehrával zkušeností a v semifinále zvládl bravurně i souboj s dobře hrajícím Bartlem. Na svůj vysněný první titul na Optim Tour nakonec nedosáhl. Ale je třeba ocenit, jak se dokáže v pokročilejším věku udržovat, trénovat a prohánět daleko mladší soupeře.

Přestože turnaj postrádal dva pravidelné účastníky – vždy nejvýše nasazené Majšajdra a Praibiše, neztratil na zajímavosti, ba naopak. Byl plný velkých překvapení. Posuďte sami: v prvním kole se s turnajem loučili, Kameník, Vrbka a další čtyři nasazení hráči. Ve druhém se nečekala prohra Davida Šodka s mladým Vatutinem. Jejich zápas byl velmi vyrovnaný, ale zdálo se, že Šodek trochu psychicky nezvládl koncovky obou setů. Proč však soupeři nepodal po zápase ruku, to už nikdo z přítomných nepochopil.

Ve čtvrtfinále odvedl Jarda Bartl porážku z Velichovek Lukáši Michlovi a nečekal se ani postup Tondy Adamčíka přes Tomáše Tomana. Adamčík, jinak velmi dobrý deblista, tentokrát konečně pronikl mezi nejlepší i ve dvouhře na velkém prestižním turnaji. Nemile překvapilo pořadatelé chování karlovarského Jiřího Nového, který se v pátek odprezentoval a druhý den vůbec nepřijel, nezavolal a ani nezvedal telefon. Pořadatelé tak museli do rozlosovaného pavouka shánět dalšího lucky losera. Myslím, že to je opravdu vrchol arogance vůči všem, jinak celkem inteligentního člověka.

Muži tedy mají zimu za sebou a aktuální žebříčky ukazují, že před letní sezónou je vše otevřené a nikdo si ještě nemůže být vůbec jist účastí na závěrečném MASTERS v Mladé Boleslavi, letos snad s navýšenou dotací.

Tím spíše, že se ještě nepředvedl antukový démon Ondřej Tomíška a bez bodu jistě nebudou chtít zůstat další stálice okruhu: Praibiš, Kameník, Vrbka, Pultr atd.

Když si k tomu představíme alespoň občasnou účast dalších, kteří spíše preferují menší zahraniční turnaje, jako Zeman, Michalička, Fafl, Toman, Franěk a další, tak je na co se těšit. Podrobnější info na www.optimtour.cz

63



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)