Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Optim Tour - Milovice: Bekerová porazila Skočdopolovou-Zálabskou

napsal briza 16.02.2009 Tereza Bekerová (TK Sparta Praha) vyhrála druhý podnik okruhu Optim Tour. Ve finále porazila nejvýše nasazenou Zuzanu Skočdopolovou-Zálabskou (LTC Pardubice) 6:2, 6:3. Výsledky. Fotogalerie Optim Tour 2009. Tereza Bekerová
Tereza Bekerová

Tak konečně ! Tereza Bekerová vyhrála turnaj Optim Tour. Od chvíle, kdy hrála finále Rieter cupu 2007 se zdálo, že trochu přešlapuje na místě, její výsledky se vyznačovaly častými výkyvy. Teď se zdá, že je zase zpátky.
Hráčka, která když jí to jde hraje neobyčejně přesně, ničí své soupeřky údery, které hraje pod velkými úhly a navíc vypadá, že se snad u toho ani nezadýchá.
Vzpomeňme jak překvapivě na MASTERS Optim Tour 2007 na Miltenu porazila ve skupině
Lenku Tvaroškovou, aby jí pak ve finále jen těsně podlehla.

Vzhledem k tomu, že vyhrála s Petrou Krejsovou i čtyřhru, musela toho mít za tři dny docela dost. Její cesta do finále na letošním Milten cupu byla totiž o poznání těžší, než kterou měla její soupeřka Zuzana Zálabská z Pardubic. Ta totiž mj. čtyřhru nehrála.
Ale i ta může svoje učinkování považovat za úspěch, vždyť hrála své sedmé finále na tomto okruhu, navíc jako jedna z nejstarších stále dokazuje, že na to pořád má a jak sama říká: „pořád mě to baví“.
Los turnaje si tentokrát příliš nezalaškoval a v úvodních kolech byl přísný snad jen pro dvojici: Jandová – Borecká. Překvapila Tereza Budilová, která přes Malíkovou a Čechovou prošla až do čtvrtfinále, kde dlouho vzdorovala druhé nasazené Krtičkové. Jana Jandová by možná uhrála více, kdyby nenarazila ve čtvrtfinále na pozdější vítězku. Je třeba si však všimnout ještě jedné pozitivní skutečnosti: na turnaji hrála většina hráček z první desítky dorosteneckého žebříčku.
To nás těší a právě také o tom celá Optim Tour je: dávat možnost kvalitně hrát na turnajích v ČR, především pro nastupující generaci. A co na to říkají aktuální žebříčky Optim Tour ? Krtičková potvrdila vedení a do TOP 7 se vyhouply finalistky právě skončeného turnaje. I přesto, že v rámci Optim Tour byl turnaj hodnocen o jednu ktg níže než Velichovky, tak vítězka získala na bonusových bodech (hodnotících obtížnost zápasů) celkem více bodů do žebříčku Optim Tour než vítězka z Velichovek – Karolína Plíšková.
Více na www.optimtour.cz .

Ale tak jako u mužů tak i u žen se ještě neukázaly další adeptky na přední místa jako Pavlína Šlitrová, Markéta Havelková, Kateřina Sisková a další.
Zase navíc bude také záležet, kolik hráček v létě navštíví naše turnaje z těch, které spíše dávají přednost turnajům v zahraničí.
Pro MASTERS Optim Tour bohužel nejde vybrat jiný termín než na konci srpna a tak zde stále hrozí kolize s turnaji FUTURES v Praze a možná i v Brně.
A tak si děvčata budete muset vybrat, ale zahrát si tento turnaj a „patřit tam“ rozhodně stojí za to.

Autor: Pavel Zlatohlávek

63



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Zuzana Skočdopolová Zálabská používá

Wilson BLX Tour 2012


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 95 čt. palců/ 613 čt. cm
Délka 69.2 cm
Váha 289 g
Vyvážení 340 mm
Tvrdost 62
Šířka rámu 22.5
Složení Basalt
Typ gripu Wilson Performance Hybrid
Počet strun 16 x 20

Komentáře k raketě (0)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)