Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Ohlédnutí za mistrovstvím ČR mužů a žen v Ostravě 2022

napsal briza 22.08.2022

Známe vítěze 71. ročníku mistrovství ČR mužů a žen 2022 v Ostravě. Vítězem dvouhry mužů se stal Matyáš Černý (2001, LTK Liberec), který ve finále porazil Jaroslava Pospíšila (1981, TK Neridé) 7:5, 6:4. Vítězkou dvouhry žen se stala Aneta Laboutková (2000, TK Oáza Říčany), která ve finále porazila Terezu Polanskou (1998, TK Slavia Plzeň) 6:0, 6:4. Vítězi pánské čtyřhry se stali Antonín Bolardt a Antonín Štěpánek. Vítězkami dámské čtyřhry se staly Veronika Kulhavá a Markéta Slivová. Hrací plán: muži, ženy. LIVESCORE. Více na www.mcr.cztenis.cz.

MONETA Cup 2022

FINÁLE

Černý – Pospíšil 7:5, 6:4
Jak Černý tak i Pospíšil hrají vysoké tempo. Černý má na forhendu větší spin. K vidění byly výměny hrané v rchlém tempu. Černý se snažil svůj tlak zúročit i u sítě, Pospíšil si to celé většinou odehrál od základní čáry. Oba se výborně pohybovali. Rozdílovým úderem byl servis. Černý měl účinnější především druhý servis, který Pospíšil musel vždy jen rozehrát. Naopak Černý Pospíšilův druhý servis s úspěchem atakoval. Pospíšil byl po zápase zklamaný, ale uznal, že Matyáš Černý byl ve finále lepším hráčem.

Laboutková – Polanská 6:0, 6:1
Aneta Laboutková je zkušená hráčka, která jezdí výhradně mezinárodní turnaje a ty zkušenosti byly znát. Aneta měla skvělý vstup do zápasu, byla soustředěná a poctivě sbírala bod po bodu a šla krůček za krůčkem ke svému cíli. Levoruká Aneta umí používat všechny levácké zbraně, navíc umí zahrát vysoký spin, když se dostane pod tlak. Tereza Polanská je dobrá hráčka, která nemá žádnou výraznou slabinu ve své hře, ale trochu se trápila s nadhozem a udělala tak několik zbytečných dvojchyb. Tereza se dostala více do hry ve druhé sadě, kdy proměnila krásným bekhendovým returnem brejkbol na 4:2, ale to bylo z její strany vše. Největší rozdíl mezi oběma hráčkami byl na servisu. Bylo to pohledné finále.

PŘÍBĚH TURNAJE
Obhájce titulu Jaroslav Pospíšil snad opravdu nestárne. Nejen, že je ve svých 41 letech konkurenceschopný, ale hrál největší tempo ze všech hráčů tady (kromě Černého). V zápasech to byl on, kdo zrychloval výměny a soupeři běhali a čopovali. Nejdříve několika bombami do rohů soupeře rozběhal a zatlačil k plachtě a pak zařadil krátký obouručný bekhend úhel za síť, což vyžaduje obrovskou porci šikovnosti. Soupeř pak od plachty běžel k bočnímu plotu a odsud už musel zariskovat, protože měl otevřený celý kurt. Hezká a těžká kombinace. Klobouk dolů, že Pospíšil vlastně nehraje čop, všude se dostane nohama a hraje lift. Snad přijede i za rok. Je to vlastně i takový maskot turnaje.

Deblová dvojice Antonín Bolardt/Antonín Štěpánek vyhrála čtyřhru počtvrté v řadě. To se za 71 let mistrovství nepodařilo žádnému páru.

NEJLEPŠÍ ZÁPAS TURNAJE
Černý-Zlatohlávek 3:6, 6:2, 6:4
První set vyhrál s jedním brejkem Zlatohlávek, druhý set s dvěma brejky Černý. Ve třetím setu se k brejkbolům za stavu 2:2 dostal Zlatohlávek, který zahrál famózní bekhendový return křížem jen pár centimetrů před základní čáru, což bylo pro Černého naprosto nehratelné a Zlatohlávek měl brejk. Za stavu 4:2 se Zlatohlávek probojoval k dalším dvěma brejkbolům, ale tady Matyáš Černý ukázal svou sílu. Dvakrát výborně zaservíroval a šel na síť, kde zahrál kvalitní volej do otevřené poloviny dvorce. Černý podržel servis, od té chvíle byl lepším hráčem a zápas otočil a nakonec i dohrál.

PŘÍJEMNÉ PŘEKVAPENÍ TURNAJE
Příjemným překvapením byly výkony mladého Tomáše Zlatohlávka, kterému chybělo jen málo, aby si zahrál finále. Zlatohlávek je vysoký hráč, který dobře servíruje a má dobrou techniku všech úderů, takže teď už jen nahrát objem a vyrazit na mezinárodní turnaje.

Kdo je Gabriela Škrabalová? Je to dívka, která se připravuje v Přerově pod vedením trenérů Kašpara a Navary. Gabriela hraje výborný tenis. V ruce má velký švih a navíc i slušně servíruje. Tady dávala v každém zápase několik es. V Ostravě došla do semifinále, kde jí po vyhraném prvním setu nad Laboutkovou trochu došly síly. Gabriela je i příští rok dorostenka, takže jí uvidíme v Pardubicích na juniorce a pak jistě i v Ostravě, odkud si veze medajli.

ZÁVĚREČNÝ CEREMONIÁL
K závěrečnému ceremoniálu na ostravském mistrovství patří tradičně nejen vyhlášení mistrů ČR, ale i vítězů doprovodného turnaje v kategorii babytenis a vítězného družstva v kategorii minitenis. Vítězem turnaje jednotlivců v kategorii babytenis se stala Tereza Vychodilová (2013, TC Ostrava Nová Ves). Vítězným družstvem v kategorii minitenis se stalo družstvo TK PRECHEZA Přerov.

Napsal: Lukáš Březina

Patrik Homola Dominik Reček Jiří Kroužek Patrik Homola Šimon Mališ Patrik Homola 
10



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)