Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Ohlédnutí za libereckým challengerem 2023

napsal briza 06.08.2023

Vítězem libereckého ATP challengeru Svijany Open 2023 se stal Argentinec Francesco Comesana (2000, ATP 223), který ve finále porazil Američana s českými kořeny Toby Alex Kodata (2003, ATP 481) 6:2, 6:4. Čtyřhru vyhráli Petr Nouza a Andrew Paulson, kteří porazili rakousko-německý pár Neil Oberleitner a Tim Sandkaulen 6:3, 6:4.

Francesco Comesana

Finále
Argentinec Francisco Comesana byl v dnešním finále lepším hráčem a zaslouženě zvítězil. Argentinec hrál velmi důrazně především z forhendu. Kodat byl na returnu pod velkým tlakem a svůj servis si držel s vypětím všech sil. Mohl to být překrásný příběh, ve kterém kvalifikant Toby Alex Kodat vyhraje celý turnaj. Tato pohádka však pro Kodata neměla šťastný konec. Kodat je synem Aleše a Riany Kodatových (rodičů bývalé 7. hráčky světa Nicole Vaidišové). Nicméně pro Kodata je i postup do finále ATP challengeru zatím životním výsledkem. Nedělní finále se hrálo v hale LTK Liberec z důvodu vytrvalého deště, který liberecký challenger trápil po celý víkend.

Kvalita dvorců
Kurty byly, jak už je v Liberci zvykem, v nejlepší kondici. Letos chlapi z technické čety nemuseli tolik kropit, počasí zařídilo pravidelný přísun vody. V sobotu dopoledne se podařilo neuvěřitelné – dostat venkovní dvorce do hratelného stavu a tak se finále čtyřhry mohlo odehrát venku. Velké poděkování tedy patří Petru Šmídlovi (správci dvorců) a také dvojici Petr Chvojka a Honza David.

Vyplétači
Bratři Procházkové jsou již stálicemi libereckého challengeru. Práce jim jde od ruky a navíc šíří kolem sebe dobrou náladu. Za celý turnaj vypletli přes 300 raket.

Sběrači
Za celý týden se na turnaji protočilo více jak 50 sběračů, kteří jsou členy tenisové školy místního tenisového klubu. Své umění v pátek předvedli při krátké prezentaci tenisové školy na centrálním dvorci pod vedením trenérů Davida Prokopa a Martina Zahrádky. O sběrače se po celý týden starají Pavlína Černohouzová, Markéta Petruželová a Kateřina Ďulíková.

O hráče je postaráno
O hráče se staraly: Kateřina Tichá, Barbora Pokorná, Kamila Kučerová, Veronika Kupková, Klára Kupková, Kristýna Kochová a Kateřina Kochová.

Tým Fyzio
Tým fyzioterapie pod vedením Romana Karpíška fungoval opět na jedničku. Jsme velmi rádi, že jeden nejlepších Fyzio ČR stále drží přízeň našemu klubu. Jeho pomoci si velice vážíme.

Rozhodčí
Dále musíme poděkovat všem rozhodčím a „Chief of official“  – Jarda Chmelík za vynikající práci po celý turnaj i ME do 16 let.

Transport na jedničku
Koordinátor transportu David Prokop a řidiči Honza Hybner a Honza Pígl byl opět perfektně sehraný tým. Poděkování patří také partneru Mercedes-Benz Hoffmann&Žižák, který je několik let nedílnou součástí turnaje.

Spolupráce s Českým tenisovým svazem
Prezident Českého tenisového svazu a prezident Tennis Europe Ing. Ivo Kaderka Csc. si opět i letos našel čas, aby přijel a osobně poděkoval organizátorům za jejich skvělou práci při budování tradice libereckého ATP challengeru. Český tenisový svaz podporuje challenger kromě jiného i finančně a materiálně. Děkujeme za podporu.

Tým Security
Děkujeme týmu Security, že hlídali náš areál. Opět perfektní práce.

Restaurace Wimbledon
Poděkování si zaslouží také kolegové z restaurace Wimbledon. Jídla a nápoje roznášeli vždy s úsměvem. Děkujeme.

Organizace ubytování a zázemí hráčů
Organizaci a ubytování hráčů měla již na starosti Maruška Sokolová, Zuzka Harmincová a nově i Šimon Sokol. Stejně jako ostatnímu personálu jim patří velké poděkování, neboť všechny záležitosti okolo hotelu probíhaly naprosto bez problémů.

Doprovodný program – tenis/golf
V sobotu večer se v klubovně golfového resortu Ypsilonka Liberec konala párty sponzorů a přátel libereckého ATP challengeru Svijany Open 2023. Předseda klubu LTK Liberec Ivan Polívka a manažer klubu Tomáš Trsek zde z rukou supervizora turnaje Jiřího Adamovského převzali ocenění od ATP k desetiletému výročí libereckého challengeru. S krátkým ale věcným projevem přispěl i prezident ČTS a Tennis Europe pan Ivo Kaderka. Pak už bylo na řadě předávání cen vítězům VIP turnaje v kategorii tenis, golf a celkovým vítězům. Vítězi golfového turnaje se stali Jiří Nudčenko a Jan Košnar z firmy OK GROUP, vítězi tenisového turnaje se stali Dominik Dušek a Jaroslav Trojan za firmu Nation 1, která se stala i celkovým vítězem VIP turnaje.

Závěrem
Svijany Open 2023 bylo deštivé avšak úspěšné. Ani vytrvalý děšť nezpůsobil výraznější zpoždění programu, což se stalo v tomto týdnu např. na velkém challengeru v Německém Luedenscheidu, kde první kolo čtyřhry odehráli až v pátek. Je vidět, že Liberecký challenger disponuje kvalitním zázemím (hala) a schopnými lidmi, takže se v případě nutnosti je možné najít řešení téměř jakéhokoli problému. Liberecký challenger má za sebou nelehký desátý ročník a všechny potíže a nástrahy lidé kolem předsedy klubu Ivana Polívky a manažera Tomáše Trska zvládli jako vždy s grácií.

Napsali: Lukáš Březina, Dominik Dušek

Foto: Ota Mrákota

6



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)