Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Neridé Indoor Prague Open: Poljak vítězný double nezavršil, chyběl mu jediný set

tenisovysvet.cz napsal briza 10.10.2021

David Poljak se vítězného konce parádního týdne nedočkal. Pětadvacetiletý Čech podlehl ve finále dvouhry na akci ITF Neridé Indoor Prague Open Uzbekovi Chumojunu Sultanovovi po dvou hodinách a 13 minutách 2:6, 6:3 a 4:6. Poljak prohrával ve druhém setu už 1:3, sérií pěti získaných gemů ale poslal finále do rozhodujícího dějství. V něm si tenisté drželi servis až do desáté hry, v níž se Uzbekovi podařilo duel zakončit na returnu. Poljak se včera na stejném turnaji radoval z deblové trofeje, kterou získal společně s krajanem Andrewem Paulsonem.

David Poljak

Po sobotním triumfu ve čtyřhře nastoupil David Poljak v neděli do finále dvouhry proti Chumojunu Sultanovovi. Český tenista ztratil hned v úvodním gemu podání a posléze zaváhal ještě v sedmé hře. Naopak sám nevyužil v prvním setu ani jeden ze dvou brejkbolů.

Ani nástup do druhého dějství se Poljakovi nevydařil, když zaostával už 1:3 na gemy. Ztrátu brejku však smazal, aby vzápětí díky dalšímu úspěchu na returnu srovnal na 1:1 na sety. V klíčové třetí sadě se Poljak dostal k jednomu brejkbolu, který ale nevyužil. Naopak sám přišel o podání v desáté hře, což znamenalo také konec napínavého střetnutí o titul.

Poljak, jenž dosud ovládl čtyři turnaje ITF s dotací 15 tisíc dolarů, si tak na svou premiérovou singlovou trofej z „pětadvacítky“ musí počkat. Naopak dvaadvacetiletý Uzbek slaví svůj druhý titul ze dvouhry v kariéře (poprvé uspěl předloni na „patnáctce“ v Qarshi).

Český finalista vybojoval 12 bodů do žebříčku ATP. Jelikož mu po přepočtech dva body zmizí, připíše v novém vydání světového pořadí čistý zisk 10 bodů. Ten mu zaručí zlepšení ze 473. na přibližně 440. místo.

Finále dvouhry
Chumojun Sultanov (UZB, 428.) – DAVID POLJAK (473.) 6:2, 3:6, 6:4

15



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)