Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Muchová po postupu do semifinále: Málem jsem omdlela, zachránil mě led

tenisovysvet.cz napsal briza 17.02.2021

Karolína Muchová na Australian Open nadále směle upevňuje svou novou přezdívku „královna obratů“. Česká tenistka už letos v Melbourne otočila stav 2:5 i 0:5, ve čtvrtfinále proti favorizované světové jedničce Ashleigh Bartyové svou houževnatost dokonce potvrdila úprkem z téměř beznadějného stavu 1:6 a 0:2! K tomu jí pomohla i pauza na ošetření zkraje druhé sady. „Myslela jsem, že na kurtu omdlím, a tak jsem požádala o pomoc. Myslím, že mě zachránil led,“ vrátila se ke klíčovému okamžiku duelu čerstvá semifinalistka.

Karolína Muchová

První část česko-australského čtvrtfinále nebylo lehké sledovat. Karolína Muchová, jejíž utrpení věrohodně zachycoval výraz v obličeji, sváděla marný boj nejen se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou, ale i se zrádným melbournským vedrem.

Češka však jako už mnohokrát prokázala, že obraty jsou v jejím repertoáru stejně pevně začleněny jako mimořádně pestrá a pohledná hra.

Po ošetření za stavu 0:6 a 1:2 v útrobách arény Roda Lavera se čtyřiadvacetiletá Muchová začala na kurtu cítit lépe, mizerný začátek střetnutí byl tentam. Naopak australská favoritka zakolísala a brzy začala proti odhodlané Češce kupit nevynucené chyby. A výsledek? První grandslamové semifinále pro Muchovou!

„Je to pro mě určitě něco nového, ale velice milého a úžasného. Jsem šťastná,“ řekla na tiskové konferenci česká tenistka.

Úvod zápasu byl pro vás velmi obtížný. Proč jste požádala o pauzu na ošetření? Myslím, že mě dostalo horko. Pokoušely se o mě závratě. Skoro jsem omdlévala, a tak jsem požádala o pomoc. Možná o něco později, než jsem měla. Tenhle stav už jsem bohužel zažila víckrát. Většinou se mi to stává, když je teplo. Není to nic příjemného.

Na dvorec jste se evidentně vrátila jako jiná hráčka. Čím konkrétně vám doktoři pomohli? Zchladili mě ledem, kontrolovali mi tlak a teplotu. Ve stínu se mi ulevilo. Myslím, že mě zachránil led.

Pak už jste na kurtu vypadala mnohem lépe. Ve druhém setu jste dokonce zvládla zahrát pět smečí, navíc proti brejkbolu soupeřky. Vybavujete si zmíněnou výměnu? Ano, byla výjimečná. Myslím, že jsem se už při třetí smeči začala smát. V hlavě jsem si říkala: „Dej jí to do forhendu!“ Pořád jsem jí to pálila do bekhendu, kde stála. Měla jsem radost, když jsem ten bod získala. Určitě mě povzbudil.

Tak atraktivní výměně by za standardních okolností jistě tleskaly tisíce lidí. Aréna Roda Lavera ale kvůli opatřením proti covidu-19 zela prázdnotou. Jak jste vnímala atmosféru utkání? Atmosféra byla taková nijaká. Fandil mi jenom můj tým, tři lidi v boxu. Od semifinále už snad zase budou lidi, to by bylo hezké.

Ve čtvrtečním semifinále narazíte na Američanku Jennifer Bradyovou, kterou jste předloni těsně porazila na antukovém turnaji WTA v Praze. Co od nadcházejícího duelu čekat? Je to velmi dobrá hráčka s agresivním stylem, v poslední době se jí daří. Rozhodně mě čeká těžká bitva, musím předvést své maximum.

Poprvé na turnaji nebudete mít mezi zápasy den volna, což se vám stalo také před čtvrtfinále Wimbledonu 2019. Dá se z toho poučit? Určitě ano. I při Wimbledonu jsem se snažila co nejlíp připravit a zregenerovat, ale určitě to není lehké. Už je to fáze turnaje, kdy nás všechny něco pobolívá a kdy jsme psychicky unavené. Nicméně udělám vše pro to, abych mohla hrát naplno.

Australian Open (AUS, 80 000 000 AUD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále ženské dvouhry
Ashleigh Bartyová (AUS, 1.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (27.) 6:1, 3:6, 2:6

Tento text byl přebrán z webu www.Tenisovysvet.cz, kde najdete to nejaktuálnější a nejzajímavější z českého i světového tenisu.

18



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)